Reklamace Victron Multiplusu
Souhrn tématu
Reklamace Victron Multiplusu obvykle vyžaduje komunikaci s prodejcem nebo autorizovaným servisem. Oprava na místě je možná pouze pokud instalaci provedl odborník, jinak je nutné zařízení demontovat a zaslat k opravě. Výrobce často vyžaduje prodejní doklad, ale potvrzení o odborné montáži není vždy nutné. Zákonná záruka může být omezena při nákupu na IČO, kde platí spíše smluvní podmínky.
- eman
- Reputace:343
- Lokalita: Praha
- Systémové napětí: 48V
- Chci prodávat energii: NE
- Chci/Mám dotaci: NE
- Lokalita:PrahaSystémové napětí:48V
Reklamace Victron Multiplusu
Ahoj, chlapi nevíte jak probíhá reklamace měničů u Victronu?
Jsou schopný vyměnit komponentu na místě nebo se to musí celé demontovat a někam poslat?
Jsou schopný vyměnit komponentu na místě nebo se to musí celé demontovat a někam poslat?
10kWp JJZ, 3x SmartSolar 150/85, 3xVictron MP II 5kVA v paralelním režimu, Smartshunt, Cerbo GX, 16x400Ah LiFePO4 s JK BMS B2A24S20P + JK BMS Invertor
- Diablo1st
- Reputace:233
- Lokalita: MY, SR
- Výkon panelů [Wp]: 10200
- Kapacita baterie [kWh]: 28
- Lokalita:MY, SRVýkon panelů [Wp]:10200 Kapacita baterie [kWh]:28
Re: Reklamace Victron Multiplusu
Podľa toho o čo ide.
Väčšinou sa Victron posiela priamo do Neosolar, ale niekto tu mal prípad, kedy odišla len dátová časť a dohodol sa so servisom, že pošle len túto časť a nie celý menič.
Väčšinou sa Victron posiela priamo do Neosolar, ale niekto tu mal prípad, kedy odišla len dátová časť a dohodol sa so servisom, že pošle len túto časť a nie celý menič.
Victron ESS AC Coupling:
2,75kWp on-grid + 3,3kWp RS450/100 + 4,15kWp Fronius Primo 4.0.1 + MP2 5kVA + 2x 17x280Ah + JK BMS
2,75kWp on-grid + 3,3kWp RS450/100 + 4,15kWp Fronius Primo 4.0.1 + MP2 5kVA + 2x 17x280Ah + JK BMS
- Valdano
- Reputace:334
- Lokalita: Česká Lípa
- Lokalita:Česká Lípa
Jak už zmínil Diablo může to být různé případ od případu. Napište na technickou podporu Neosolar a domluvte se s nimi. Oni jsou distributorem a oficiálním autorizovaným servisem Victron pro CZ i SK.
- Kajap
- Reputace:17
- Lokalita: Okoli
- Lokalita:Okoli
Oni dělají záruční / pozáruční servis i na zboží nakoupené jinde?
- Valdano
- Reputace:334
- Lokalita: Česká Lípa
- Lokalita:Česká Lípa
Jedná se o reklamaci tj. je to ještě v záruce a jde tedy o záruční opravu. Pokud to koupil u jiného českého prodejce pak je samozřejmě potřeba to řešit přes toho prodejce, od kterého to koupil, ale i tak se může zeptat u Neosolaru, aby měl aspoň představu. Jiný český prodejce to stejně pošle na záruční servis do autorizovaného servisu a ten tak jako tak zajišťuje pro ČR a SR Neosolar. Někdy se to tedy řeší tak, že se to po domluvě rovnou posílá do autorizovaného servisu i když je to koupeno od jiného prodejce v Česku, ale záleží případ od případu. Prostě ať se zeptá primárně u Neosolaru, za to nic nedá a když ho odkážou na prodejce, od kterého to koupil no tak to bude muset řešit přes něj.
- Kajap
Šmarja tohle vám žádný AI neodpoví, tak tam buď zavolej a zjisti to a napiš jasný věci anebo…
Zvláš tyto věci jsou problém protože i prodejce/výrobce vyžaduje takzvaně odbornou montáž, takže když si koupíš třeba klimatizaci nebo Inverter po vlastní ose - tak můžeš mít extra problém…
U těch klimatizací třeba mám takový dojem že ty firmy to nakupujou normálně jak housky a když se ti to porouchá no tak smůla. Musejí si to opravit no a na to samozřejmě mají jenom když udělali montáž aspoň za 10 000 a mají nějakou marži na tu opravu
Zvláš tyto věci jsou problém protože i prodejce/výrobce vyžaduje takzvaně odbornou montáž, takže když si koupíš třeba klimatizaci nebo Inverter po vlastní ose - tak můžeš mít extra problém…
U těch klimatizací třeba mám takový dojem že ty firmy to nakupujou normálně jak housky a když se ti to porouchá no tak smůla. Musejí si to opravit no a na to samozřejmě mají jenom když udělali montáž aspoň za 10 000 a mají nějakou marži na tu opravu
- cipis
- Moderátor
- Reputace:1078
- Lokalita: blízko Brna
- Systémové napětí: 24V
- Výkon panelů [Wp]: 18000
- Kapacita baterie [kWh]: 66
- Lokalita:blízko BrnaSystémové napětí:24VVýkon panelů [Wp]:18000 Kapacita baterie [kWh]:66
Jen technicke OT - klimatizaci jinak nez odborne, kvuli F plynum, nelze legalne namontovat.
Jestli si ten MP nekde koupil jako kus, tak ho jako kus musi reklamovat u prodejce. V nekterych pripadech jsou urcene zarucni servisy, kdy do tohoto procesu prodejce nezasahuje. U Victronu to tak docela neni. Takze prvni krok je reklamace u prodejce.
Jestli si ten MP nekde koupil jako kus, tak ho jako kus musi reklamovat u prodejce. V nekterych pripadech jsou urcene zarucni servisy, kdy do tohoto procesu prodejce nezasahuje. U Victronu to tak docela neni. Takze prvni krok je reklamace u prodejce.
18+ kWp v provozu, 7+ kWp čeká na montáž/zapojení
Regulátory Epever a Victron
MP 24/5000 + Deye mikroinvertory 1+2,25+0,8 kW (můj byt + máti byt)
MP 24/1200 inet, sit, kamery atd.
Phoenix 24/5000 vytěžování do akumulačních kamen
Epever 3kW vytěžování do bojlerů + žebříky
1 kW "nabíječka" 24 V
40+ kWh staré olovo 26+ kWh Li-Ion
několik dalších MP jako záložní zdroje na různých místech
Modře píši jako moderátor, černě jako člen.
Regulátory Epever a Victron
MP 24/5000 + Deye mikroinvertory 1+2,25+0,8 kW (můj byt + máti byt)
MP 24/1200 inet, sit, kamery atd.
Phoenix 24/5000 vytěžování do akumulačních kamen
Epever 3kW vytěžování do bojlerů + žebříky
1 kW "nabíječka" 24 V
40+ kWh staré olovo 26+ kWh Li-Ion
několik dalších MP jako záložní zdroje na různých místech
Modře píši jako moderátor, černě jako člen.
- unicast
- Reputace:576
- Lokalita: JV od pekla :)
- Výkon panelů [Wp]: 5100
- Kapacita baterie [kWh]: 49
- Lokalita:JV od pekla :)Systémové napětí:48VVýkon panelů [Wp]:5100 Kapacita baterie [kWh]:49
K těm off-topic klimatizacím -- tvrzení v některých případech neplatí. Existují i neregulovaná chladiva, třeba R290 (propan), R600a (isobutan), R744 (CO2) a další.
- Kajap
No a prodejce mu rekne: nemas odbornou montáž nemas záruku nazdarcipis píše: ned říj 04, 2026 8:05 pmJen technicke OT - klimatizaci jinak nez odborne, kvuli F plynum, nelze legalne namontovat.
U klimatizací to samy, zadnej gestor výrobce … a právě že jsem naznal, že to ti dealeři prostě kupujou i značkové Klímy bez záruky a pak na to dostávají díly “oprav si to”… i třeba u daikin
Není to to že je generální servis a ten má po republice nasmlouvaný nějaký kontraktory.
U Victrona i Deye i vseho takovýho - protože neni zastoupeni značky v ČR, neni centrální dovozce, tak holt ani centrální servis z finančních důvodů. Dostává se to do republiky různými kanály, není to žádná masovka a to je ten problém proč tady nikdo nemůže na to vytvořit nějaký centrální servis:)
- Soban
- Reputace:316
- Lokalita: Zlaté Hory / Olomouc
- Systémové napětí: 24V
- Výkon panelů [Wp]: 3600
- Kapacita baterie [kWh]: 16
- Lokalita:Zlaté Hory / OlomoucSystémové napětí:24VVýkon panelů [Wp]:3600 Kapacita baterie [kWh]:16
Co tady kecáš za bláboly.......
Centrální servis dělá neosolar jsem reklamoval BMV712 a prodejce to posílal neosolaru a ten mu to zase vrátil a já si to vyzvednul protokol o opravě byl z neosolaru!
Takže kontaktuj neosolar maximálně tě odkáží že to musí jít přes toho od koho jsi to koupil (prodejce).
Centrální servis dělá neosolar jsem reklamoval BMV712 a prodejce to posílal neosolaru a ten mu to zase vrátil a já si to vyzvednul protokol o opravě byl z neosolaru!
Takže kontaktuj neosolar maximálně tě odkáží že to musí jít přes toho od koho jsi to koupil (prodejce).
3,6kWp
| 2x MUST PV18-3024 VHM, 3kW/24V | 1x INVERTER 5kW/24V | 16kWh
- eman
Jak Neosolar pozná, že nemám odbornou montáž, když jim to přijde v krabici?
Navíc mam dojem, že by k odmítnutí záruky museli prokázat, že závada vznikla neodborným zásahem a to je chci vidět.
Jinak díky všem za reakce.
Navíc mam dojem, že by k odmítnutí záruky museli prokázat, že závada vznikla neodborným zásahem a to je chci vidět.
Jinak díky všem za reakce.
10kWp JJZ, 3x SmartSolar 150/85, 3xVictron MP II 5kVA v paralelním režimu, Smartshunt, Cerbo GX, 16x400Ah LiFePO4 s JK BMS B2A24S20P + JK BMS Invertor
- Diablo1st
Riešil som viacero reklamácii Victron a nikdy nikto nechcel potvrdenie o odbornej montáži. Proste treba to vykomunikovať najprv s predajcov, u ktorého si menič kúpil a potom s Neosolar.
Už sa mi stalo, že som posielal najprv predajcovi a potom predajca to preposielal do Neosolar, ale aj tak, že mi predajca poslal mailom zápis o reklamácii, ktorý som priložil k tovaru a poslal priamo do Neosolar.
Len malá poznámka, ja kupujem Victron len zo SR/CZ distribúcie, neviem ako by to bolo, ak by som mal niečo napr. z nKonu.
Už sa mi stalo, že som posielal najprv predajcovi a potom predajca to preposielal do Neosolar, ale aj tak, že mi predajca poslal mailom zápis o reklamácii, ktorý som priložil k tovaru a poslal priamo do Neosolar.
Len malá poznámka, ja kupujem Victron len zo SR/CZ distribúcie, neviem ako by to bolo, ak by som mal niečo napr. z nKonu.
Victron ESS AC Coupling:
- Mogul
- Reputace:67
- Lokalita: Litoměřice
- Výkon panelů [Wp]: 19640
- Kapacita baterie [kWh]: 48k
- Lokalita:LitoměřiceSystémové napětí:48VVýkon panelů [Wp]:19640 Kapacita baterie [kWh]:48k
Upřesnění OT.unicast píše: ned říj 04, 2026 10:59 pmK těm off-topic klimatizacím -- tvrzení v některých případech neplatí. Existují i neregulovaná chladiva, třeba R290 (propan), R600a (isobutan), R744 (CO2) a další.
Sice se neřeší dopad na ozon, ale zase jsou tam jiné problémy, kvůli kterým si to nemůžeš namontovat sám a ten certifikát na F-plyny je k tomu beztak potřeba. Nejméně v rozsahu A1, A2, nebo u CO2 (R744) je to B.
• Bezpečnostní předpisy (hořlavost): R290 a R600a jsou vysoce hořlavé plyny (třída A3). Zařízení proto musí splňovat přísné limity na maximální hmotnost náplně v interiéru a konstrukční požadavky proti jiskření.
• Vysoký tlak: R744 (CO2) sice není hořlavý, ale pracuje při extrémně vysokých tlacích (často přes 100 barů), což klade vysoké nároky na pevnost potrubí a kompresorů.
- Kajap
Eman: ty jsi řešil jestli ti někdo přijede to opravit. Proto jsem popisoval jak funguje servis přes gestora, typicky v případě bílé a hnědé elektroniky. Kdy masová značka tady má filiálku a servis (regionální restrikce, jeden dovozní kanál). Ano, pak ti přijede někdo domů to opravit a nemusíš nic demontovat a posílat - případně si to odvezou sami.
Pokud jde o neosolar, už jen zmínka o tom že si to řešit přes prodejce svědčí o tom, že výrobce přesně nedělá značkový servis ale jen nějaký polo paskvil.
Značkový výrobce ti typicky řekne, že si máš vzít prodejní doklad a jít do toho a do toho servisu. Tím eliminuje riziko že prodejce mezitím krachne a ty budeš v hajzlu s možností zákonné záruky obrátit se pouze na prodejce …
Jo a mimochodem, při nákupu na ičo myslím že žádná zákonná záruka ani neexistuje, pouze smluvní (víra).
dovezl to někdo jiný z jiné země (prodejce) - bude to N řešit nebo ne?
Je to záruční, nebo záruční nebo je spor o to jestli to bylo poškozeno při neodborné montáži…
A jak to že jsi řešil několik reklamací, to se ten viktor tolik láme ??
Pokud jde o neosolar, už jen zmínka o tom že si to řešit přes prodejce svědčí o tom, že výrobce přesně nedělá značkový servis ale jen nějaký polo paskvil.
Značkový výrobce ti typicky řekne, že si máš vzít prodejní doklad a jít do toho a do toho servisu. Tím eliminuje riziko že prodejce mezitím krachne a ty budeš v hajzlu s možností zákonné záruky obrátit se pouze na prodejce …
Jo a mimochodem, při nákupu na ičo myslím že žádná zákonná záruka ani neexistuje, pouze smluvní (víra).
To má ještě několik dalších úrovní:Diablo1st píše: pon říj 05, 2026 7:35 amRiešil som viacero reklamácii Victron a nikdy nikto nechcel potvrdenie o odbornej montáži. Proste treba to vykomunikovať najprv s predajcov, u ktorého si menič kúpil a potom s Neosolar.
dovezl to někdo jiný z jiné země (prodejce) - bude to N řešit nebo ne?
Je to záruční, nebo záruční nebo je spor o to jestli to bylo poškozeno při neodborné montáži…
A jak to že jsi řešil několik reklamací, to se ten viktor tolik láme ??
- Kajap
Klasika, jeden má jednu zkušenost a hned je na to odborníkSoban píše: pon říj 05, 2026 1:05 amCo tady kecáš za bláboly.......
No a když tě odkáže na prodejce a ten prodejce už třeba zkrachoval tak co pak uděláš? Já jsem mluvil trochu zeširoka a s ohledem na to že značka když má servis a nemusíš přes prodejce tak jsou lepší jistoty při poruše, chápeš?
Druhá věc je, že servis na místě je pouze v případě, že ti to někdo na místě namontoval.
Pokud sis koupil bedýnku a namontoval sám no tak to můžeš být rád, že tam nemají formulář pro odbornou instalaci, jaká se vyskytuje například v případě indukčních desek … které nemálo lidí spálí - protože jsou blbý a i na tomto fóru si myslí, že ty desky jedou na 400 V.
- eman
Ty jsi dobře mimo. Víš u kolika domácích spotřebičů se vyžaduje odborná montáž, ale výrobci při reklamacích žádný doklad nezajímá. A pokud Victron umožňuje nákup vlastních výrobků bez doložení odborné způsobilosti, jako je to u klimatizací, tak nemá šanci obhájit zamítnutí reklamace z tohodle důvodu. Navíc nevím, jak by si ověřili, že papír co dostali není vyrobený 5 minut před odesláním bedny.
- Diablo1st
Kajap píše: pon říj 05, 2026 8:39 amA jak to že jsi řešil několik reklamací, to se ten viktor tolik láme ??
Som nevedel, že Victron je taká zázračná značka, že sa nemôže pokaziť
Dôležité nie je to, či sa kazí málo alebo veľa, ale ako sa k tomuto problému firma postaví a u Victron toto našťastie nie je problém. Zatiaľ všetko bez problémov opravili resp. vymenili za nový kus a ani to netrvalo dlho.
Victron ESS AC Coupling:
- Kajap
Eman: jestli já jsem mimo, tak ty seš eman, legislativně to je tak, že platí, co je uvedeno v návodu k obsluze. Co kdo obhájí nebo obhájí, to tady nechci řešit, nevím kolikrát v životě jsi byl u soudu aby jsi věděl, jak funguje právo.
Diablo: a to já si nemyslím. Tak nějak instinktivně bych se vyhnul problematickému modelu, problematickému výrobci pokud by byla možnost. Já jsem se ptal jak to že jsi řešil tolik reklamací - tak jsi mohl upřesnit, co to bylo???
Ono taky spousta závad si způsobí sám uživatel, co si budem…
Diablo: a to já si nemyslím. Tak nějak instinktivně bych se vyhnul problematickému modelu, problematickému výrobci pokud by byla možnost. Já jsem se ptal jak to že jsi řešil tolik reklamací - tak jsi mohl upřesnit, co to bylo???
Ono taky spousta závad si způsobí sám uživatel, co si budem…
- Diablo1st
Reklamoval som:
- 2xCerbo, problémová séria s napájaním
- 2x mppt 250/100, zaseknuté relé
- 1x Wallbox, prestal ísť po zásahu blesku
Meniče som ešte nereklamoval. Popravde tie je dosť problém "pokaziť", lebo väčšinou sa nezapnú a hneď vyhodia chybu keď sa im niečo nepáči.
Edit: len pre ujasnenie. Sú to veci, ktoré som dodával známym, nemal som ich nainštalované doma a ani som ich ja neinštaloval.
- 2xCerbo, problémová séria s napájaním
- 2x mppt 250/100, zaseknuté relé
- 1x Wallbox, prestal ísť po zásahu blesku
Meniče som ešte nereklamoval. Popravde tie je dosť problém "pokaziť", lebo väčšinou sa nezapnú a hneď vyhodia chybu keď sa im niečo nepáči.
Edit: len pre ujasnenie. Sú to veci, ktoré som dodával známym, nemal som ich nainštalované doma a ani som ich ja neinštaloval.
Victron ESS AC Coupling: