Reklamace Victron Multiplusu

Souhrn tématu

Reklamace Victron Multiplusu obvykle vyžaduje komunikaci s prodejcem nebo autorizovaným servisem. Oprava na místě je možná pouze pokud instalaci provedl odborník, jinak je nutné zařízení demontovat a zaslat k opravě. Výrobce často vyžaduje prodejní doklad, ale potvrzení o odborné montáži není vždy nutné. Zákonná záruka může být omezena při nákupu na IČO, kde platí spíše smluvní podmínky.
eman
Reputace:343
Lokalita: Praha
Systémové napětí: 48V
Chci prodávat energii: NE
Chci/Mám dotaci: NE
Lokalita:PrahaSystémové napětí:48V

Reklamace Victron Multiplusu

Nový příspěvek od eman »

Ahoj, chlapi nevíte jak probíhá reklamace měničů u Victronu?

Jsou schopný vyměnit komponentu na místě nebo se to musí celé demontovat a někam poslat?
10kWp JJZ, 3x SmartSolar 150/85, 3xVictron MP II 5kVA v paralelním režimu, Smartshunt, Cerbo GX, 16x400Ah LiFePO4 s JK BMS B2A24S20P + JK BMS Invertor
Diablo1st
Reputace:233
Lokalita: MY, SR
Výkon panelů [Wp]: 10200
Kapacita baterie [kWh]: 28
Lokalita:MY, SRVýkon panelů [Wp]:10200 Kapacita baterie [kWh]:28

Re: Reklamace Victron Multiplusu

Nový příspěvek od Diablo1st »

Podľa toho o čo ide.
Väčšinou sa Victron posiela priamo do Neosolar, ale niekto tu mal prípad, kedy odišla len dátová časť a dohodol sa so servisom, že pošle len túto časť a nie celý menič.
Victron ESS AC Coupling:
2,75kWp on-grid + 3,3kWp RS450/100 + 4,15kWp Fronius Primo 4.0.1 + MP2 5kVA + 2x 17x280Ah + JK BMS
Valdano
Reputace:334
Lokalita: Česká Lípa
Lokalita:Česká Lípa

Nový příspěvek od Valdano »

Jak už zmínil Diablo může to být různé případ od případu. Napište na technickou podporu Neosolar a domluvte se s nimi. Oni jsou distributorem a oficiálním autorizovaným servisem Victron pro CZ i SK.
Kajap
Reputace:17
Lokalita: Okoli
Lokalita:Okoli

Nový příspěvek od Kajap »

Oni dělají záruční / pozáruční servis i na zboží nakoupené jinde?
Valdano
Reputace:334
Lokalita: Česká Lípa
Lokalita:Česká Lípa

Nový příspěvek od Valdano »

Jedná se o reklamaci tj. je to ještě v záruce a jde tedy o záruční opravu. Pokud to koupil u jiného českého prodejce pak je samozřejmě potřeba to řešit přes toho prodejce, od kterého to koupil, ale i tak se může zeptat u Neosolaru, aby měl aspoň představu. Jiný český prodejce to stejně pošle na záruční servis do autorizovaného servisu a ten tak jako tak zajišťuje pro ČR a SR Neosolar. Někdy se to tedy řeší tak, že se to po domluvě rovnou posílá do autorizovaného servisu i když je to koupeno od jiného prodejce v Česku, ale záleží případ od případu. Prostě ať se zeptá primárně u Neosolaru, za to nic nedá a když ho odkážou na prodejce, od kterého to koupil no tak to bude muset řešit přes něj.
Kajap

Šmarja tohle vám žádný AI neodpoví, tak tam buď zavolej a zjisti to a napiš jasný věci anebo…

Zvláš tyto věci jsou problém protože i prodejce/výrobce vyžaduje takzvaně odbornou montáž, takže když si koupíš třeba klimatizaci nebo Inverter po vlastní ose - tak můžeš mít extra problém…

U těch klimatizací třeba mám takový dojem že ty firmy to nakupujou normálně jak housky a když se ti to porouchá no tak smůla. Musejí si to opravit no a na to samozřejmě mají jenom když udělali montáž aspoň za 10 000 a mají nějakou marži na tu opravu
cipis
Moderátor
Reputace:1078
Lokalita: blízko Brna
Systémové napětí: 24V
Výkon panelů [Wp]: 18000
Kapacita baterie [kWh]: 66
Lokalita:blízko BrnaSystémové napětí:24VVýkon panelů [Wp]:18000 Kapacita baterie [kWh]:66

Nový příspěvek od cipis »

Jen technicke OT - klimatizaci jinak nez odborne, kvuli F plynum, nelze legalne namontovat.

Jestli si ten MP nekde koupil jako kus, tak ho jako kus musi reklamovat u prodejce. V nekterych pripadech jsou urcene zarucni servisy, kdy do tohoto procesu prodejce nezasahuje. U Victronu to tak docela neni. Takze prvni krok je reklamace u prodejce.
18+ kWp v provozu, 7+ kWp čeká na montáž/zapojení
Regulátory Epever a Victron
MP 24/5000 + Deye mikroinvertory 1+2,25+0,8 kW (můj byt + máti byt)
MP 24/1200 inet, sit, kamery atd.
Phoenix 24/5000 vytěžování do akumulačních kamen
Epever 3kW vytěžování do bojlerů + žebříky
1 kW "nabíječka" 24 V
40+ kWh staré olovo 26+ kWh Li-Ion
několik dalších MP jako záložní zdroje na různých místech
Modře píši jako moderátor, černě jako člen.
unicast
Reputace:576
Lokalita: JV od pekla :)
Výkon panelů [Wp]: 5100
Kapacita baterie [kWh]: 49
Lokalita:JV od pekla :)Systémové napětí:48VVýkon panelů [Wp]:5100 Kapacita baterie [kWh]:49

Nový příspěvek od unicast »

K těm off-topic klimatizacím -- tvrzení v některých případech neplatí. Existují i neregulovaná chladiva, třeba R290 (propan), R600a (isobutan), R744 (CO2) a další.
Kajap

cipis píše: ned říj 04, 2026 8:05 pm
Jen technicke OT - klimatizaci jinak nez odborne, kvuli F plynum, nelze legalne namontovat.

Jestli si ten MP nekde koupil jako kus, tak ho jako kus musi reklamovat u prodejce. V nekterych pripadech jsou urcene zarucni servisy, kdy do tohoto procesu prodejce nezasahuje. U Victronu to tak docela neni. Takze prvni krok je reklamace u prodejce.
No a prodejce mu rekne: nemas odbornou montáž nemas záruku nazdar :-))

U klimatizací to samy, zadnej gestor výrobce … a právě že jsem naznal, že to ti dealeři prostě kupujou i značkové Klímy bez záruky a pak na to dostávají díly “oprav si to”… i třeba u daikin

Není to to že je generální servis a ten má po republice nasmlouvaný nějaký kontraktory.

U Victrona i Deye i vseho takovýho - protože neni zastoupeni značky v ČR, neni centrální dovozce, tak holt ani centrální servis z finančních důvodů. Dostává se to do republiky různými kanály, není to žádná masovka a to je ten problém proč tady nikdo nemůže na to vytvořit nějaký centrální servis:)
Soban
Reputace:316
Lokalita: Zlaté Hory / Olomouc
Systémové napětí: 24V
Výkon panelů [Wp]: 3600
Kapacita baterie [kWh]: 16
Lokalita:Zlaté Hory / OlomoucSystémové napětí:24VVýkon panelů [Wp]:3600 Kapacita baterie [kWh]:16

Nový příspěvek od Soban »

Co tady kecáš za bláboly.......

Centrální servis dělá neosolar jsem reklamoval BMV712 a prodejce to posílal neosolaru a ten mu to zase vrátil a já si to vyzvednul protokol o opravě byl z neosolaru!

Takže kontaktuj neosolar maximálně tě odkáží že to musí jít přes toho od koho jsi to koupil (prodejce).
3,6kWp::pv:: | 2x MUST PV18-3024 VHM, 3kW/24V | 1x INVERTER 5kW/24V | 16kWh*batt*
eman

Nový příspěvek od eman »

Jak Neosolar pozná, že nemám odbornou montáž, když jim to přijde v krabici?

Navíc mam dojem, že by k odmítnutí záruky museli prokázat, že závada vznikla neodborným zásahem a to je chci vidět.

Jinak díky všem za reakce.
10kWp JJZ, 3x SmartSolar 150/85, 3xVictron MP II 5kVA v paralelním režimu, Smartshunt, Cerbo GX, 16x400Ah LiFePO4 s JK BMS B2A24S20P + JK BMS Invertor
Diablo1st

Riešil som viacero reklamácii Victron a nikdy nikto nechcel potvrdenie o odbornej montáži. Proste treba to vykomunikovať najprv s predajcov, u ktorého si menič kúpil a potom s Neosolar.
Už sa mi stalo, že som posielal najprv predajcovi a potom predajca to preposielal do Neosolar, ale aj tak, že mi predajca poslal mailom zápis o reklamácii, ktorý som priložil k tovaru a poslal priamo do Neosolar.
Len malá poznámka, ja kupujem Victron len zo SR/CZ distribúcie, neviem ako by to bolo, ak by som mal niečo napr. z nKonu.
Victron ESS AC Coupling:
2,75kWp on-grid + 3,3kWp RS450/100 + 4,15kWp Fronius Primo 4.0.1 + MP2 5kVA + 2x 17x280Ah + JK BMS
Mogul
Reputace:67
Lokalita: Litoměřice
Výkon panelů [Wp]: 19640
Kapacita baterie [kWh]: 48k
Lokalita:LitoměřiceSystémové napětí:48VVýkon panelů [Wp]:19640 Kapacita baterie [kWh]:48k

Nový příspěvek od Mogul »

unicast píše: ned říj 04, 2026 10:59 pm
K těm off-topic klimatizacím -- tvrzení v některých případech neplatí. Existují i neregulovaná chladiva, třeba R290 (propan), R600a (isobutan), R744 (CO2) a další.
Upřesnění OT.

Sice se neřeší dopad na ozon, ale zase jsou tam jiné problémy, kvůli kterým si to nemůžeš namontovat sám a ten certifikát na F-plyny je k tomu beztak potřeba. Nejméně v rozsahu A1, A2, nebo u CO2 (R744) je to B.

• Bezpečnostní předpisy (hořlavost): R290 a R600a jsou vysoce hořlavé plyny (třída A3). Zařízení proto musí splňovat přísné limity na maximální hmotnost náplně v interiéru a konstrukční požadavky proti jiskření.
• Vysoký tlak: R744 (CO2) sice není hořlavý, ale pracuje při extrémně vysokých tlacích (často přes 100 barů), což klade vysoké nároky na pevnost potrubí a kompresorů.
Kajap

Eman: ty jsi řešil jestli ti někdo přijede to opravit. Proto jsem popisoval jak funguje servis přes gestora, typicky v případě bílé a hnědé elektroniky. Kdy masová značka tady má filiálku a servis (regionální restrikce, jeden dovozní kanál). Ano, pak ti přijede někdo domů to opravit a nemusíš nic demontovat a posílat - případně si to odvezou sami.

Pokud jde o neosolar, už jen zmínka o tom že si to řešit přes prodejce svědčí o tom, že výrobce přesně nedělá značkový servis ale jen nějaký polo paskvil.

Značkový výrobce ti typicky řekne, že si máš vzít prodejní doklad a jít do toho a do toho servisu. Tím eliminuje riziko že prodejce mezitím krachne a ty budeš v hajzlu s možností zákonné záruky obrátit se pouze na prodejce …

Jo a mimochodem, při nákupu na ičo myslím že žádná zákonná záruka ani neexistuje, pouze smluvní (víra).
Diablo1st píše: pon říj 05, 2026 7:35 am
Riešil som viacero reklamácii Victron a nikdy nikto nechcel potvrdenie o odbornej montáži. Proste treba to vykomunikovať najprv s predajcov, u ktorého si menič kúpil a potom s Neosolar.
Už sa mi stalo, že som posielal najprv predajcovi a potom predajca to preposielal do Neosolar, ale aj tak, že mi predajca poslal mailom zápis o reklamácii, ktorý som priložil k tovaru a poslal priamo do Neosolar.
Len malá poznámka, ja kupujem Victron len zo SR/CZ distribúcie, neviem ako by to bolo, ak by som mal niečo napr. z nKonu.
To má ještě několik dalších úrovní:

dovezl to někdo jiný z jiné země (prodejce) - bude to N řešit nebo ne?

Je to záruční, nebo záruční nebo je spor o to jestli to bylo poškozeno při neodborné montáži…

A jak to že jsi řešil několik reklamací, to se ten viktor tolik láme ?? :)
Kajap

Soban píše: pon říj 05, 2026 1:05 am
Co tady kecáš za bláboly.......

Centrální servis dělá neosolar jsem reklamoval BMV712 a prodejce to posílal neosolaru a ten mu to zase vrátil a já si to vyzvednul protokol o opravě byl z neosolaru!

Takže kontaktuj neosolar maximálně tě odkáží že to musí jít přes toho od koho jsi to koupil (prodejce).
Klasika, jeden má jednu zkušenost a hned je na to odborník :)

No a když tě odkáže na prodejce a ten prodejce už třeba zkrachoval tak co pak uděláš? Já jsem mluvil trochu zeširoka a s ohledem na to že značka když má servis a nemusíš přes prodejce tak jsou lepší jistoty při poruše, chápeš?

Druhá věc je, že servis na místě je pouze v případě, že ti to někdo na místě namontoval.

Pokud sis koupil bedýnku a namontoval sám no tak to můžeš být rád, že tam nemají formulář pro odbornou instalaci, jaká se vyskytuje například v případě indukčních desek … které nemálo lidí spálí - protože jsou blbý a i na tomto fóru si myslí, že ty desky jedou na 400 V.
eman

Nový příspěvek od eman »

Ty jsi dobře mimo. Víš u kolika domácích spotřebičů se vyžaduje odborná montáž, ale výrobci při reklamacích žádný doklad nezajímá. A pokud Victron umožňuje nákup vlastních výrobků bez doložení odborné způsobilosti, jako je to u klimatizací, tak nemá šanci obhájit zamítnutí reklamace z tohodle důvodu. Navíc nevím, jak by si ověřili, že papír co dostali není vyrobený 5 minut před odesláním bedny.
Diablo1st

Kajap píše: pon říj 05, 2026 8:39 am
A jak to že jsi řešil několik reklamací, to se ten viktor tolik láme ?? :)
:shock:
Som nevedel, že Victron je taká zázračná značka, že sa nemôže pokaziť :uh:

Dôležité nie je to, či sa kazí málo alebo veľa, ale ako sa k tomuto problému firma postaví a u Victron toto našťastie nie je problém. Zatiaľ všetko bez problémov opravili resp. vymenili za nový kus a ani to netrvalo dlho.
Victron ESS AC Coupling:
Kajap

Eman: jestli já jsem mimo, tak ty seš eman, legislativně to je tak, že platí, co je uvedeno v návodu k obsluze. Co kdo obhájí nebo obhájí, to tady nechci řešit, nevím kolikrát v životě jsi byl u soudu aby jsi věděl, jak funguje právo.

Diablo: a to já si nemyslím. Tak nějak instinktivně bych se vyhnul problematickému modelu, problematickému výrobci pokud by byla možnost. Já jsem se ptal jak to že jsi řešil tolik reklamací - tak jsi mohl upřesnit, co to bylo???

Ono taky spousta závad si způsobí sám uživatel, co si budem…
Diablo1st

Reklamoval som:
- 2xCerbo, problémová séria s napájaním
- 2x mppt 250/100, zaseknuté relé
- 1x Wallbox, prestal ísť po zásahu blesku

Meniče som ešte nereklamoval. Popravde tie je dosť problém "pokaziť", lebo väčšinou sa nezapnú a hneď vyhodia chybu keď sa im niečo nepáči.

Edit: len pre ujasnenie. Sú to veci, ktoré som dodával známym, nemal som ich nainštalované doma a ani som ich ja neinštaloval.
Victron ESS AC Coupling: