Porada o tom kterak přepojit RD na offgrid
Souhrn tématu
Diskuse se zaměřuje na to, jak správně přepojit rodinný dům na offgrid provoz, zejména při použití elektrocentrály nebo měniče. Uživatelé řeší otázky bezpečnosti, měření napětí a správného zapojení uzemnění v systému TN-C bez RCD. Doporučuje se konzultace s výrobcem a praktické testování měřicími přístroji, aby se předešlo rizikům při provozu mimo síť.
- Kajap
- Reputace:0
- Lokalita: Okoli
Re: Porada o tom kterak přepojit RD na offgrid
Quoltec je brand polského distributora a prodává se pouze v Polsku Česku a asi maďarsku nebo slovensku nebo tak nějak, myslíte že je podpora bude vědět tyto věci? Podobně Renogy, i když tam už by mohli ale kdoví co odpovědí za marketingový bláboly ?
Dobře tedy takže můžeme uzavřít že je nutno proměřit napětí L - PE?
Čistě hypotetický, vadí něčemu že na kostru spotřebiče v baráku - tedy na kolík PE by lezlo tech 120V ?
Vím že jsem jednou jeden měřil ale to už je hodně desítek let, a koukal jsem s čím je promovaný ten zemnící kolík na 230 V straně a už si to fakt nepamatuju to je víc jak 10 let a tam asi to bylo takhle udělaný…
Dobře tedy takže můžeme uzavřít že je nutno proměřit napětí L - PE?
Čistě hypotetický, vadí něčemu že na kostru spotřebiče v baráku - tedy na kolík PE by lezlo tech 120V ?
Vím že jsem jednou jeden měřil ale to už je hodně desítek let, a koukal jsem s čím je promovaný ten zemnící kolík na 230 V straně a už si to fakt nepamatuju to je víc jak 10 let a tam asi to bylo takhle udělaný…