Jirkova FVE

Souhrn tématu

Jirkova FVE je projekt fotovoltaické elektrárny, kde autor sdílí své zkušenosti s provozem, rozšiřováním a optimalizací systému. Diskutuje o přidání panelů, zvětšení bateriového i vodního uložiště a využití DC ohřevu vody. Hledá rady ohledně správného zapojení měničů, nabíjení baterií ze sítě a řešení technických detailů od zkušených uživatelů.
JirkaE
Reputace:351
Lokalita: Kousek od Rozvadova
Systémové napětí: 48V
Výkon panelů [Wp]: 7350
Kapacita baterie [kWh]: 38
Chci prodávat energii: NE
Chci/Mám dotaci: NE

Re: Jirkova FVE

Nový příspěvek od JirkaE »

To uz je větší rozdíl. Ja mám na hlavním přívodu Supla a nic jiného v domě z DS nejde.

Dnes opět zážitky s nabíjením cestou.
Jíž včera jsem nechtěl riskovat s dětmi v autě a zastavil jsem ve Svaté Kateřině na dříve poslední pumpě v Česku, cestou domu z Plzně. (dojezd s rezervou 10km s dětmi- to ne...)
Abych zjistil ze nejde aplikace - ne ze nejde ale celá ta služba včetně tarifu byla zrušena.
Tankoval jsem přímo kartou přes QR kód u pistole.

Dnes tatáž pumpa v Plzni na okruhu a stojan nefunkční jiz s novou APP. bez tarifu - asi je eon zrušil úplně, minule zde byli stojany obsažené parkujicimi auty.
Čtečku karet jsem projel asi 20x nic.
Volám info-linku pomocí a po 10min co čekání mě slečna řekla že celý systém spadl a ať jsem trpělivý.
Ja se ptám- jak trpělivý mám být, nejsem ani v půlce cesty..
Nevím... ona zas.

Poděkoval sem za nic a couvam rozhodnutý tankovat jinde.
Už odjíždím a pistole bliká, zablokovany 1000Kc na kartě- můžete tankovat.... TVL - ještě ze sem nebyl rychlejší a neodjel, někdo by si natankoval za mě...

Tankování 2 Jičín. 2 Stojany 300kW od Siemens.
První nefunguje vůbec na displeji kus kódu programu a mrtvý.
Druhý stojan funguje - aplikaci nejde spustit, stojany v Jičíně v ní vůbec nejsou...
Opět tankuju rovnou na kreditku... rychlost 64kW.

Pane jo... Tak to je ta rostoucí infrastruktura... z dotaci z EU . 😂😂

Zítra píšu recenzi a stiznost na E.On... takhle tedy ne - na tohle nejsme v DE zvyklý :lol: Další moji cestu do ČR doprovází stres s tankovanim e-auta...
Porovnání všech 4 stringů a nově i finálový celek s Victron a teploty vody bojlerů 1-3 a už i e-Transit :D :

DC/AC - WATTMETR / Victron / Bojlery / E-Transit / DS

Domovské vlákno : Jirkova FVE
Spirály v bazaru : Spirály 55V - Je tam i ten test;)
Mex
Reputace:400
Lokalita: Brno
Systémové napětí: >48V

Re: Jirkova FVE

Nový příspěvek od Mex »

No co už. Rozvoj infrastruktury se hodnotí podle počtu nabíječek.
Ne podle počtu nabíječek, které skutečně fungují.
Takže OK, mise splněna.