Jirkova FVE
Souhrn tématu
Jirkova FVE je projekt fotovoltaické elektrárny, kde autor sdílí své zkušenosti s provozem, rozšiřováním a optimalizací systému. Diskutuje o přidání panelů, zvětšení bateriového i vodního uložiště a využití DC ohřevu vody. Hledá rady ohledně správného zapojení měničů, nabíjení baterií ze sítě a řešení technických detailů od zkušených uživatelů.
- JirkaE
- Reputace:351
- Lokalita: Kousek od Rozvadova
- Systémové napětí: 48V
- Výkon panelů [Wp]: 7350
- Kapacita baterie [kWh]: 38
- Chci prodávat energii: NE
- Chci/Mám dotaci: NE
Re: Jirkova FVE
To uz je větší rozdíl. Ja mám na hlavním přívodu Supla a nic jiného v domě z DS nejde.
Dnes opět zážitky s nabíjením cestou.
Jíž včera jsem nechtěl riskovat s dětmi v autě a zastavil jsem ve Svaté Kateřině na dříve poslední pumpě v Česku, cestou domu z Plzně. (dojezd s rezervou 10km s dětmi- to ne...)
Abych zjistil ze nejde aplikace - ne ze nejde ale celá ta služba včetně tarifu byla zrušena.
Tankoval jsem přímo kartou přes QR kód u pistole.
Dnes tatáž pumpa v Plzni na okruhu a stojan nefunkční jiz s novou APP. bez tarifu - asi je eon zrušil úplně, minule zde byli stojany obsažené parkujicimi auty.
Čtečku karet jsem projel asi 20x nic.
Volám info-linku pomocí a po 10min co čekání mě slečna řekla že celý systém spadl a ať jsem trpělivý.
Ja se ptám- jak trpělivý mám být, nejsem ani v půlce cesty..
Nevím... ona zas.
Poděkoval sem za nic a couvam rozhodnutý tankovat jinde.
Už odjíždím a pistole bliká, zablokovany 1000Kc na kartě- můžete tankovat.... TVL - ještě ze sem nebyl rychlejší a neodjel, někdo by si natankoval za mě...
Tankování 2 Jičín. 2 Stojany 300kW od Siemens.
První nefunguje vůbec na displeji kus kódu programu a mrtvý.
Druhý stojan funguje - aplikaci nejde spustit, stojany v Jičíně v ní vůbec nejsou...
Opět tankuju rovnou na kreditku... rychlost 64kW.
Pane jo... Tak to je ta rostoucí infrastruktura... z dotaci z EU .

Zítra píšu recenzi a stiznost na E.On... takhle tedy ne - na tohle nejsme v DE zvyklý
Další moji cestu do ČR doprovází stres s tankovanim e-auta...
Dnes opět zážitky s nabíjením cestou.
Jíž včera jsem nechtěl riskovat s dětmi v autě a zastavil jsem ve Svaté Kateřině na dříve poslední pumpě v Česku, cestou domu z Plzně. (dojezd s rezervou 10km s dětmi- to ne...)
Abych zjistil ze nejde aplikace - ne ze nejde ale celá ta služba včetně tarifu byla zrušena.
Tankoval jsem přímo kartou přes QR kód u pistole.
Dnes tatáž pumpa v Plzni na okruhu a stojan nefunkční jiz s novou APP. bez tarifu - asi je eon zrušil úplně, minule zde byli stojany obsažené parkujicimi auty.
Čtečku karet jsem projel asi 20x nic.
Volám info-linku pomocí a po 10min co čekání mě slečna řekla že celý systém spadl a ať jsem trpělivý.
Ja se ptám- jak trpělivý mám být, nejsem ani v půlce cesty..
Nevím... ona zas.
Poděkoval sem za nic a couvam rozhodnutý tankovat jinde.
Už odjíždím a pistole bliká, zablokovany 1000Kc na kartě- můžete tankovat.... TVL - ještě ze sem nebyl rychlejší a neodjel, někdo by si natankoval za mě...
Tankování 2 Jičín. 2 Stojany 300kW od Siemens.
První nefunguje vůbec na displeji kus kódu programu a mrtvý.
Druhý stojan funguje - aplikaci nejde spustit, stojany v Jičíně v ní vůbec nejsou...
Opět tankuju rovnou na kreditku... rychlost 64kW.
Pane jo... Tak to je ta rostoucí infrastruktura... z dotaci z EU .
Zítra píšu recenzi a stiznost na E.On... takhle tedy ne - na tohle nejsme v DE zvyklý
Porovnání všech 4 stringů a nově i finálový celek s Victron a teploty vody bojlerů 1-3 a už i e-Transit
:
DC/AC - WATTMETR / Victron / Bojlery / E-Transit / DS
Domovské vlákno : Jirkova FVE
Spirály v bazaru : Spirály 55V - Je tam i ten test
DC/AC - WATTMETR / Victron / Bojlery / E-Transit / DS
Domovské vlákno : Jirkova FVE
Spirály v bazaru : Spirály 55V - Je tam i ten test
- Mex
- Reputace:400
- Lokalita: Brno
- Systémové napětí: >48V
Re: Jirkova FVE
No co už. Rozvoj infrastruktury se hodnotí podle počtu nabíječek.
Ne podle počtu nabíječek, které skutečně fungují.
Takže OK, mise splněna.
Ne podle počtu nabíječek, které skutečně fungují.
Takže OK, mise splněna.