Pripojeni JKBMS PB (invertor verze) k victronu
Souhrn tématu
Diskuze se věnuje připojení JKBMS invertorové verze k systému Victron. Uživatelé sdílejí zkušenosti s různými způsoby komunikace, jako je CAN, RS485 a Bluetooth, a řeší problémy s vyčítáním napětí jednotlivých článků a správou baterie. Zmiňují také možnosti integrace s Cerbo GX a Node-RED pro lepší ovládání a monitorování.
- glottis
- Reputace:517
- Lokalita: okolí Mělníka
- Systémové napětí: 48V
- Výkon panelů [Wp]: 13000
- Kapacita baterie [kWh]: 30
Re: Pripojeni JKBMS PB (invertor verze) k victronu
A proc si vlastne nezalozite vlastni vlakno o masakrovani BMS? 
- kodl69
- Reputace:1081
- Lokalita: severně od Brna
- Výkon panelů [Wp]: 8kWp
- Kapacita baterie [kWh]: 12kWh
- Chci prodávat energii: NE
- Chci/Mám dotaci: NE
to RVA: u jk invertor ti tam po připojení B- chybí ještě připojení samostatnýho + k + baterky. a potom teprve ty balanční. Jo a samostatný vlákno není špatná věc 
ostrov skoro 8kWp neustále ve stádiu zrodu: smartshunt(ex WBJR), MPPT150/45, MPPT 250/100(ex midnitesolar 150 clasic lite), 16S a různě P cca 340Ah Winston, MP II 5000,( ex Powerjack 8kW, ex samodomo cca 4kW). 48V DC rozvody a spotřebiče.
- lukas.okoun
- Reputace:3
ahoj, mohu poprosit tentokráte o SW radu?
mám v uložišti JK kde jsou 3 BMS instalovanou kapacitu 45kWh ale reálně dokážu využít jen cca 6kWh protože prostě victron s cerbem mě nechce pustit na dolní napětí a když mám 3,2V na článku tak victron hlásí 1% SOC a začne už odpojovat FVE či se připojovat k síti, dá se nějak na victronu udělat to že se bude řídit napětím a ne SOC které neukazuje správně protože nebylo správně kalibrováno když se nešlo dolu?
díky
mám v uložišti JK kde jsou 3 BMS instalovanou kapacitu 45kWh ale reálně dokážu využít jen cca 6kWh protože prostě victron s cerbem mě nechce pustit na dolní napětí a když mám 3,2V na článku tak victron hlásí 1% SOC a začne už odpojovat FVE či se připojovat k síti, dá se nějak na victronu udělat to že se bude řídit napětím a ne SOC které neukazuje správně protože nebylo správně kalibrováno když se nešlo dolu?
díky
- glottis
V setupu si musis vybrat spravny batery monitor. Zarizeni ktere to dela. Pokud nemas shunt a BMS jsou az tam mimo, tak vybrat none. Ale uplne nevim, jak to pak bude fungovat. Spis tam mas neco jinak spatne, co s JK mozna nebude souviset. Si zaloz vlastni vlakno a popis zapojeni, nejake screeny jak to mas nastavene. A treba se pak neco vymysli
- lukas.okoun
ok klidně založím nové vlákno ale co jsem slyšel bylo to že je třeba to prvně nabít do maxima a potom to vybít do minima aby se SOC správně sama nastavila, bohužel však to vybití asi nelze dělat pomocí FVE ale asi nějaké zátěže nebo fakt nevím no....
- ElektroEzs
- Reputace:123
- Lokalita: okolí Teplic
- Výkon panelů [Wp]: 8340
- Kapacita baterie [kWh]: 14,4
- Chci prodávat energii: NE
- Chci/Mám dotaci: NE
JK BMS se neda na SOC pouzit
1: JZ 5460 Wp Ja Solar, JV 960 Wp Leapton, SV 1920 Wp Leapton, MPPT 250/100, MPPT 150/35, MPPT 150/45, 2x parallel Multiplus 2 5000VA, Cerbo GX + touch LCD, 2x 16 x EVE 332Ah LiFePO4 + JK BMS 200A + SmartShunt 500A
2: JZ 3600 Wp Canadian Solar, V 1800 Wp Canadian Solar, MPPT 150/70, MPPT 150/35, Multiplus 2 5000VA, Cerbo GX + touch LCD, 16 x EVE 280Ah LiFePO4 + JK BMS 200A + BMV700
2: JZ 3600 Wp Canadian Solar, V 1800 Wp Canadian Solar, MPPT 150/70, MPPT 150/35, Multiplus 2 5000VA, Cerbo GX + touch LCD, 16 x EVE 280Ah LiFePO4 + JK BMS 200A + BMV700
- dako
- Lokalita: Ostrava!!!
Nevím jestli jste vyřešili tu komunikaci s BMS a vyčítání napětí jednotlivých článků. S Victronem to komunikuje přes CAN. Vyčítání jednotlivých napětí článků jsem nakonec vyřešil přes RS485 protokolem modbus pomocí RS485-ethernet převodníku. Jediné, co mi nefunguje je zápis do registru BMS přes Modbus. Chtěl bych zapinat/vypínat balancování článků přes modbus z nodered Victronu ale z toho nodered (nodem modbus-writer) se mi to nedaří. Vyčítání (Read) funguje bezproblému.
- glottis
Ja to vyresil jak jsme psal ... vse zapojit po 485 do cerba pres 485 redukci. Tam pak mam Serial battery a battery agregator. Vidim tam clanky a vse funguje super.
Rizeni BMS po 485 jsem nezkousel ale ja to resim po blue tooth. Mam druhe esp32, ktere z BMS cte data jeste jendou (nektere) po BT jako takove zdvojeni. A tim to jde i ovladat. Zaroven to slouzi trosku jako ochrana, protoze kdyz uz je esp pripojene na BMS, nejde se na ni pripojit po BT nicim jinym
Rizeni BMS po 485 jsem nezkousel ale ja to resim po blue tooth. Mam druhe esp32, ktere z BMS cte data jeste jendou (nektere) po BT jako takove zdvojeni. A tim to jde i ovladat. Zaroven to slouzi trosku jako ochrana, protoze kdyz uz je esp pripojene na BMS, nejde se na ni pripojit po BT nicim jinym
- dako
- Lokalita: Ostrava!!!
Mám verzi Multuiplusu II GX, takže cerbo nemám, a tím jsem asi o neco ochuzen, třeba ovladat relé a AUX výstupu z NodeRed mi nejde. Ti co mají cerba tvrdí, že jim to funguje.
- glottis
I do mp s gx bys to připojil jestli to má USB