Pripojeni JKBMS PB (invertor verze) k victronu

Souhrn tématu

Diskuze se věnuje připojení JKBMS invertorové verze BMS k systému Victron. Uživatelé sdílejí zkušenosti s různými způsoby komunikace, jako je CAN sběrnice, RS485 a Bluetooth, a řeší problémy s viditelností napětí článků a správným nastavením monitoringu. Dále se probírá bezpečné zapojení BMS a kalibrace stavu nabití (SOC) pro lepší využití kapacity baterií.
glottis
Reputace: 470
Lokalita: okolí Mělníka
Systémové napětí: 48V
Výkon panelů [Wp]: 13000
Kapacita baterie [kWh]: 15

Re: Pripojeni JKBMS PB (invertor verze) k victronu

Nový příspěvek od glottis »

A proc si vlastne nezalozite vlastni vlakno o masakrovani BMS? :)
kodl69
Reputace: 1040
Lokalita: severně od Brna
Výkon panelů [Wp]: 8kWp
Kapacita baterie [kWh]: 12kWh
Chci prodávat energii: NE
Chci/Mám dotaci: NE

Nový příspěvek od kodl69 »

to RVA: u jk invertor ti tam po připojení B- chybí ještě připojení samostatnýho + k + baterky. a potom teprve ty balanční. Jo a samostatný vlákno není špatná věc :)
ostrov skoro 8kWp neustále ve stádiu zrodu: smartshunt(ex WBJR), MPPT150/45, MPPT 250/100(ex midnitesolar 150 clasic lite), 16S a různě P cca 340Ah Winston, MP II 5000,( ex Powerjack 8kW, ex samodomo cca 4kW). 48V DC rozvody a spotřebiče.
lukas.okoun
Reputace: 0

Nový příspěvek od lukas.okoun »

ahoj, mohu poprosit tentokráte o SW radu?
mám v uložišti JK kde jsou 3 BMS instalovanou kapacitu 45kWh ale reálně dokážu využít jen cca 6kWh protože prostě victron s cerbem mě nechce pustit na dolní napětí a když mám 3,2V na článku tak victron hlásí 1% SOC a začne už odpojovat FVE či se připojovat k síti, dá se nějak na victronu udělat to že se bude řídit napětím a ne SOC které neukazuje správně protože nebylo správně kalibrováno když se nešlo dolu?

díky
glottis
Reputace: 470
Lokalita: okolí Mělníka
Výkon panelů [Wp]: 13000
Kapacita baterie [kWh]: 15

Nový příspěvek od glottis »

V setupu si musis vybrat spravny batery monitor. Zarizeni ktere to dela. Pokud nemas shunt a BMS jsou az tam mimo, tak vybrat none. Ale uplne nevim, jak to pak bude fungovat. Spis tam mas neco jinak spatne, co s JK mozna nebude souviset. Si zaloz vlastni vlakno a popis zapojeni, nejake screeny jak to mas nastavene. A treba se pak neco vymysli