Vysokonapěťáci všech zemí, spojte se.
Souhrn tématu
Fórum je určeno všem vysokonapěťovým baterkářům, zejména těm, kteří staví vlastní bateriové systémy. Diskutují zde o protokolech, řízení modulů s ESP32, komunikaci s měniči a zkušenostech s různými komponenty jako ACS711 či Hallovy senzory. Cílem je sdílet praktické rady, řešit problémy a navzájem si pomáhat s vývojem a provozem vysokonapěťových baterií.
-
Mex
- Reputace: 327
- Lokalita: Brno
- Systémové napětí: >48V
Re: Vysokonapěťáci všech zemí, spojte se.
Dobrý tip, díky.
Já dokonce někde mám modul s ACS711, nikdy jsem ho ale nepoužil.
Musím prohrabat šuplíky.
Já dokonce někde mám modul s ACS711, nikdy jsem ho ale nepoužil.
Musím prohrabat šuplíky.
-
Matess
- Reputace: 209
- Lokalita: Šumperk
Re: Vysokonapěťáci všech zemí, spojte se.
je tu někdo kdo by dokázal naprogramovat řízení?
blížím se s návrhem k finishi, jako srdce modulu je esp32...
každý modul je pro 4 články, napětí se měří dostatečně přesným ADC a jsou tam odpory a tranzistory pro vybíjení jednotlivých článků. Je tady někdo schopen napsat takový program aby to něco bylo schopné sbírat a řídit? Řekněme že budu mít 50 těchto modulů a potřebuji něco co přečte stav napětí z každého modulu a bude schopno poslat příkaz pro vybíjení danému 4-článku (v rámci 4 článků v jednom modulu by si to měl modul ošéfovat sám).
Komunikace wifi / ethernet. (pokud by to mělo být například raspberry) Ještě lépe aby to umělo dělat komunikaci pro střídač (pylon protokol).
blížím se s návrhem k finishi, jako srdce modulu je esp32...
každý modul je pro 4 články, napětí se měří dostatečně přesným ADC a jsou tam odpory a tranzistory pro vybíjení jednotlivých článků. Je tady někdo schopen napsat takový program aby to něco bylo schopné sbírat a řídit? Řekněme že budu mít 50 těchto modulů a potřebuji něco co přečte stav napětí z každého modulu a bude schopno poslat příkaz pro vybíjení danému 4-článku (v rámci 4 článků v jednom modulu by si to měl modul ošéfovat sám).
Komunikace wifi / ethernet. (pokud by to mělo být například raspberry) Ještě lépe aby to umělo dělat komunikaci pro střídač (pylon protokol).