Centrala avr 3kw a nabijecka na 220v
Souhrn tématu
Uživatel řeší problém s nabíječkou ECO-WORTHY 1000W pro LiFePO4 baterie, která na chalupě s AVR centrálou 3kW benzinovou centrálou nenabíjí, i když funguje jako měnič. Diskutuje se o typu zátěže, uzemnění a stabilitě napájení, které mohou ovlivnit spuštění nabíjení. Doporučuje se použití odporové zátěže pro správné rozběhnutí nabíječky a kontrola elektrických spojení a uzemnění centrály.
-
Kamil l
- Reputace: 0
- Lokalita: Praha
- Systémové napětí: 12V
- Výkon panelů [Wp]: 500
- Kapacita baterie [kWh]: 500
- Chci prodávat energii: NE
- Chci/Mám dotaci: NE
Centrala avr 3kw a nabijecka na 220v
https://www.amazon.com.be/-/en/ECO-WORT ... B0DQPWY2R3
funguje i zpětně jako měnič s čistym sinus. Ze předu je vstup jako u počítače na přívodu 230v a z druhé strany kabely pro baterii.
Doma funguje perfektně a baterii nabiji 50A 14.6V postupně pak po dobu nabíjení výkon klesa až ke 100% pak se vypne - což je ok. Ale na chalupě kde není 230v z ds a je inverze 14dní. Musím proto použít centrálu avr 3kw benzin k dobíjení. Bezproblému centrála spustí Drtič 1800w , flexu,čerpadlo, vysavač (motory) i avr svářečku.
Ale tuto nabiječku nespusti . Jen ukazuje se jako menič, tudiž z baterie dělá 230v ale nabijet baterii nechce. Na normalnim DS jede. Mužete mi poradit prosím čím to je, že to nechce spustit to nabíjení ? Myčka malá stolní taky občas bliká na centrálu. Děkuji
- Frenky
- Reputace: 152
- Lokalita: Doubravička
- Systémové napětí: 48V
- Výkon panelů [Wp]: 8700
- Kapacita baterie [kWh]: 25
Re: Centrala avr 3kw a nabijecka na 220v
Zdravím, AVR elektrocentrály mají hrubou regulaci napětí a nejsou vhodné k napájení citlivých přístrojů a zařízení. Obávám se že touto elektrocentrálou na chalupě tuto powerbanku nenabijete. Buď je možnost vyrobit nějaký AC - DC - AC konvertor, kde se napětí vyhladí, nebo raději prodat stávající elektrocentrálu a koupit lepší elektrocentrálu invertorovou. Já mám vyzkoušenou elektrocentrálu HONDA EU22i T.
https://www.obchodprodilnu.cz/blog/rozd ... ralou.html
https://www.obchodprodilnu.cz/blog/rozd ... ralou.html
24x Solární panel JINKO SOLAR 225 Pmpp=225W, 2x Regulátor STUDER VT-80, 2x Střídač Studer XTM 4000-48, BSP, RCC, 1x AKU 48V LFP200Ah 1x AKU 48 V LFP280Ah. Řizení a dohled, SDS, vlastní vyčítání arduinem DUE v krabičce (ARMOSY), export dat do RPi s databází a html stránkou.
http://95.85.214.80, viewtopic.php?t=4809
http://95.85.214.80, viewtopic.php?t=4809
-
delta
- Reputace: 2
Zkuste centrálu při nabíjení zatížit odporovou zátěži, mohlo by se to stabilizovat.
- gupa
- Reputace: 168
- Lokalita: pod Brnem
- Systémové napětí: 24V
A vydává 2sekundy nějaký signál jako chyba? Jak je natom kontinuita pinů pro přívodní 230VAC kabel. PEkolík má kontinuitu s N? Jak je natom kontinuita mezi N a mezi PE in a out. !zkoušet multimetrem ve vyplém a odpojeném stavu!! Případně kontimuita mezi PE nebo N a poly baterie.
Má ta věc uzemňovací bod?(šroubek)
Je elektrocentrála uzemněná? Je přívod třívodičový jaká to je třída spotřebiče při nabíjení? Tato věc může mít hlídání země. Pokud není vstup 1x230V s uzemněným pinem (N a PE?), může detekovat chybu.
Každopádně pokud je vstup nestabilní, logika zřejmě vyhodnotí že nelze použít funkci UPS k rychlému přepnutí. Ta žárovka mezi elektrocentrálu a nabíječku by mohla pomoci.
Naposledy upravil(a) gupa dne úte úno 03, 2026 10:24 am, celkem upraveno 2 x.
3x2000VA-VMP-par, NiCd 24V, 22x210-320Wp, 2x85A-VMPPT, ABC-&-XYZ mypower.cz Ať ti to běží jako hodinky na baterku s čerstvou expirací! Zdejší slova: To by bylo, abychom na tom šetření nevydělali!
-
Kamil l
To jsem vyzkoušel připojením vrtačky a nabíječky a nepomohlo ani ťuk.delta píše: úte úno 03, 2026 9:21 amZkuste centrálu při nabíjení zatížit odporovou zátěži, mohlo by se to stabilizovat.
- gupa
- Reputace: 168
- Lokalita: pod Brnem
- Systémové napětí: 24V
Vrtačka je indukční zátěž ne odporová. Odporová je třeba nějaké topidlo okolo 1kW příkonu a zbytek do nabíječky.
3x2000VA-VMP-par, NiCd 24V, 22x210-320Wp, 2x85A-VMPPT, ABC-&-XYZ mypower.cz Ať ti to běží jako hodinky na baterku s čerstvou expirací! Zdejší slova: To by bylo, abychom na tom šetření nevydělali!
-
Kamil l
A jaka zariteni jsou odporová. Otec tam jede dnes ale to budu muset já se podivat jak je veden vystup z centraly.
-
Kamil l
Máme tam 500w horkovzdušny ventilátor. Vyzkoušíme.
- JirkaE
- Reputace: 290
- Lokalita: Kousek od Rozvadova
- Výkon panelů [Wp]: 7350
- Kapacita baterie [kWh]: 38
Boj s větrnými mlýny...
Vem si sebou na chalupu obyčejnou rychlovarnou konvici - nebo 200W starou žárovku - nebo nějaký obyčejný topidlo bez ventilátoru = horkovzdušný ventilátor není odporová zátěž, když tam je ten motor.
Vem si sebou na chalupu obyčejnou rychlovarnou konvici - nebo 200W starou žárovku - nebo nějaký obyčejný topidlo bez ventilátoru = horkovzdušný ventilátor není odporová zátěž, když tam je ten motor.
Výkon jednotlivých stringů on-line : Victron MPPT-1 / Victron MPPT-2 / Victron MPPT-3 / Victron MPPT-4
Porovnání všech již 4 stringů a teploty vody bojlerů 1-3 : POROVNÁNÍ
Domovské vlákno : Jirkova FVE Spirály v bazaru : Spirály 55V Je tam i ten test
-
Kamil l
Vyzkouším jak píšete mame i myčku s prutokačem a mikrovlnku zehličku a konvici vemu z domu. Pro lajka musi to žhavit a nokde nic netočit.

- JirkaE
- Reputace: 290
- Lokalita: Kousek od Rozvadova
- Výkon panelů [Wp]: 7350
- Kapacita baterie [kWh]: 38
Ano
Stará žehlička = bez displeje - jen s analogovým otočným termostatem je taky odporová zátěž. Obyčejný touster také - jen žárovičky, popř otočný analogový termostat.
Výkon jednotlivých stringů on-line : Victron MPPT-1 / Victron MPPT-2 / Victron MPPT-3 / Victron MPPT-4