Jirkova FVE
Souhrn tématu
Jirka sdílí své zkušenosti s provozem fotovoltaické elektrárny (FVE), plánuje její rozšíření o další panely a větší úložiště energie. Diskutuje o optimalizaci nabíjení baterií, využití Victron zařízení a efektivním ohřevu vody přímo z DC. Žádá komunitu o kritiku a rady, jak zlepšit systém a řešit technické detaily provozu a vyúčtování energie.
- JirkaE
- Reputace: 287
- Lokalita: Kousek od Rozvadova
- Systémové napětí: 48V
- Výkon panelů [Wp]: 7350
- Kapacita baterie [kWh]: 38
- Chci prodávat energii: NE
- Chci/Mám dotaci: NE
Re: Jirkova FVE
Ano, zkoušel všechno Stano, ani jednou se mě nepovedlo spojit ten 4 MPPT Regulátor s těmi třemi například - stále vystupuje solo.
To:Radar - Samozřejmě, špatně jsem to napsal, ABS samozřejmě nedrží 53,6V - ale ABS toho čtvrtého kusu to přikmuje v ten moment víc z FV a ty ostatní tři to nepustí z Flot zpět k nabíjení = do BULK a drží je to ve Flot klidně celý den
Pokud trošku vykoukne ten puchýř, můžu to ukázat na screenu - pokud nezapnu žádnou zátěž, jsem v tom ,,stavu" do hodiny.
Ten stav znamená : 3 kusy společně ve Flot a ten samostatný v ABS a i když je SOC třeba jen 80% - bude to takhle viset celý den a ani prd do tý baterky nepůjde a bude to dorovnávat pouze aktuální zátěž na AC OUT.
To:Radar - Samozřejmě, špatně jsem to napsal, ABS samozřejmě nedrží 53,6V - ale ABS toho čtvrtého kusu to přikmuje v ten moment víc z FV a ty ostatní tři to nepustí z Flot zpět k nabíjení = do BULK a drží je to ve Flot klidně celý den
Pokud trošku vykoukne ten puchýř, můžu to ukázat na screenu - pokud nezapnu žádnou zátěž, jsem v tom ,,stavu" do hodiny.
Ten stav znamená : 3 kusy společně ve Flot a ten samostatný v ABS a i když je SOC třeba jen 80% - bude to takhle viset celý den a ani prd do tý baterky nepůjde a bude to dorovnávat pouze aktuální zátěž na AC OUT.
Výkon jednotlivých stringů on-line : Victron MPPT-1 / Victron MPPT-2 / Victron MPPT-3 / Victron MPPT-4
Porovnání všech již 4 stringů a teploty vody bojlerů 1-3 : POROVNÁNÍ
Domovské vlákno : Jirkova FVE Spirály v bazaru : Spirály 55V Je tam i ten test
Porovnání všech již 4 stringů a teploty vody bojlerů 1-3 : POROVNÁNÍ
Domovské vlákno : Jirkova FVE Spirály v bazaru : Spirály 55V Je tam i ten test