Jirkova FVE
-
glottis
- Reputace: 399
- Lokalita: okolí Mělníka
- Systémové napětí: 48V
- Výkon panelů [Wp]: 13000
- Kapacita baterie [kWh]: 15
Re: Jirkova FVE
kdyz jsem na zacatku fve tail current zkosuel taky pouzit, nebylo to dobre. Chovalo se to divne. Ukoncovalo nabijeni driv. Kdybych behem nabijeni vse z mppt rval do baterek tak to bude ok. Mozna pro karavany a lode, kdy to pres den nikdo nespotrebuje a az vecer se vybiji. Ale ve fve, kde bezi i nejake vytezovani je to uplne na prd. U olova kazdy hlida jestli ma nabite a nenicil to ale s lifepo je to fuk a nikdo to neresi.
priklad: mppt tlaci 55V a 40A, 35A jde rovnou do menice a 5A pres shunt do baterii. Pokud uz nejsou baterie uplne hladove, nastane presne ten predcasnej konec. Napeti tam je, proud je mensi, konec ABS. Ale ono je to fuk, protoze pokdu byl vyon spotrebovan jinde, stejne by to do baterii neslo, ikyby bylo abs fixni hodinu. Aby vse spravne zafungovalo, musi byt prebytek.
priklad: mppt tlaci 55V a 40A, 35A jde rovnou do menice a 5A pres shunt do baterii. Pokud uz nejsou baterie uplne hladove, nastane presne ten predcasnej konec. Napeti tam je, proud je mensi, konec ABS. Ale ono je to fuk, protoze pokdu byl vyon spotrebovan jinde, stejne by to do baterii neslo, ikyby bylo abs fixni hodinu. Aby vse spravne zafungovalo, musi byt prebytek.
-
glottis
- Reputace: 399
- Lokalita: okolí Mělníka
- Systémové napětí: 48V
- Výkon panelů [Wp]: 13000
- Kapacita baterie [kWh]: 15
A k tem obrazkum ... zajimal by me graf pred tim. Protoze neverim, ze u aku s 2760Ah klesne proud na nulu za 5 minut po dosazeni abs voltage
Kor kdzy to dokaze brat tisic amper a teklo tam usmolenych 130A. To je jako kdyz bych do svych 300Ah tlacil 15A a za pet minut mi klesne proud. Tohle mohla byt maximalne nejaka rebulk faze, kdy se z baterie vzalo neco malo, kleslo napeti, nastal rebulk a rychle to tam dostouchal. Ne prvotni nabiti na 100%
-
MartinF
- Reputace: 10
Omlouvam se ja tyto hry nehraji tak jiz nebudu reagovat
.
Ja jsem napsal ze proud je takovy jaky je. Muzeme napsat dalsich x podminek treba jaky byl vitr, teplota venku, v jake fazi byl mesic, rosny bod, chemie a ja nevim co nas v patek napadne
. Z ktere faze se kam dolezlo do toho stavu je nepodstatne atp..
Proste neverim tak hledam duvody a rozporuji do nekonecna.
Mimo to zde neni vlakno o baterkach ale je to Jirkovo vlakno o jeho FVE tak proc to zde plevelit kdyz to neni ani k tematu ktery on resi.
Vzal jsem patecni
a v malovani jsem nakreslil par grafu na dobrou noc pro lepsi spani.
Uplne jina FVE nema nic spolecneho s predchozi baterkou !!!
32 ks baterii lifepo4
- celkem 163kWh v baterii.
Data z 19.9.2025 uplne standartni nabijeni z panelu
.
Ono to neni o velikosti
.
Ja jsem napsal ze proud je takovy jaky je. Muzeme napsat dalsich x podminek treba jaky byl vitr, teplota venku, v jake fazi byl mesic, rosny bod, chemie a ja nevim co nas v patek napadne
Proste neverim tak hledam duvody a rozporuji do nekonecna.
Mimo to zde neni vlakno o baterkach ale je to Jirkovo vlakno o jeho FVE tak proc to zde plevelit kdyz to neni ani k tematu ktery on resi.
Vzal jsem patecni
Uplne jina FVE nema nic spolecneho s predchozi baterkou !!!
32 ks baterii lifepo4
Data z 19.9.2025 uplne standartni nabijeni z panelu
Ono to neni o velikosti
8,08kWp (V - 1,680kWp, J - 3,04kWp, Z - 3,36kWp), Victron MP2 5000VA, 2 * (Victron MPPT 250/85), 2 * ( LiFePo4 16x 280Ah Eve), Victron Smartshunte + BMS