1f dc-ac menic pro pole 6x40V=240V
-
- Reputace: 4
- Lokalita: ČBudějovice
- Systémové napětí: >48V
- Výkon panelů [Wp]: 15500
- Kapacita baterie [kWh]: 14,5
- Chci prodávat energii: NE
- Chci/Mám dotaci: NE
Re: 1f dc-ac menic pro pole 6x40V=240V
Pokud to funguje jak říkáte, že to mixuje energie z DC a AC a nemá to přetoky, je to přesně to co potřebuju na chatu. Napsal jsem jim kde to v ČR koupím.
- JirkaE
- Reputace: 222
- Lokalita: Kousek od Rozvadova
- Systémové napětí: 48V
- Výkon panelů [Wp]: 7350
- Kapacita baterie [kWh]: 38
Ano - poprve popsáno již na straně /2/ 
Výkon jednotlivých stringů on-line : Victron MPPT-1 / Victron MPPT-2 / Victron MPPT-3 / Victron MPPT-4
Porovnání všech již 4 stringů a teploty vody bojlerů 1-3 : POROVNÁNÍ
-
- Reputace: 36
- Lokalita: Litoměřice
- Výkon panelů [Wp]: 11kWp
- Kapacita baterie [kWh]: 48kWh
Asi se v tom ztrácím...Zdenek Vojc píše: čtv říj 02, 2025 7:26 pmPokud to funguje jak říkáte, že to mixuje energie z DC a AC a nemá to přetoky, je to přesně to co potřebuju na chatu. Napsal jsem jim kde to v ČR koupím.
JirkaE píše: ned zář 28, 2025 9:26 pm....
Model který mám doma dělá přetoky 90W je to jeden z prvních prototipů, ale stačí připnout něco na 100W před měnič, pokud se objeví napětí na panelech a problém je vyřešen.
....
-
- Reputace: 2
- Lokalita: Okoli
Přetoky nemá žádná výrobna, pokud se spotřebuje více, než se vyrobí, představ si to jako čerpadlo s větším tlakem než máš ve vodovodním řadu, ten vodovodní řád taky to čerpadlo nepřetlačí, ale naopak…Zdenek Vojc píše: čtv říj 02, 2025 7:26 pmPokud to funguje jak říkáte, že to mixuje energie z DC a AC a nemá to přetoky, je to přesně to co potřebuju na chatu. Napsal jsem jim kde to v ČR koupím.
Pročpak to ani u čerpadla nesmíš mít propojeny do vodovodního řádu asi…
- JirkaE
- Reputace: 222
- Lokalita: Kousek od Rozvadova
- Výkon panelů [Wp]: 7350
- Kapacita baterie [kWh]: 38
Není se v čem ztrácet

Já mám doma prototip, z první várky X kusů kdy to ještě přetoky dělalo, byla tam chyba.
Ta chyba se našla a opravila a vše je již OK - tvrdí všichni zůčastněný (já doma ještě novou verzi neměl), ale už je prý skladem několik desítek kusů - dnes mě pán nabídl, že mě desku opraví (asi vymění) i u toho co mám já.
Ani klimatizace která je na trhu už asi 8-9let ani verze měniče nová, přetoky nedělá.
Ta klimoška je napojená přímo na panely, má své vlastní MPPT a přímo na síť.
Pokud energie z panelů nestačí (nebo v noci) jede ze sítě, pokud ale vykoukne slunce, bere přednostně energii z panelů.
Poměr energie z panelů se od rána zvyšuje a pokud je hezky, už v 8-9h ráno má plný výkon pouze z panelů a ze sítě nula (zálež na orientaci a úhlu panelů)
Stejné ,,chování" má i ten měnič.
Celou noc energie do baráku pouze protéká ze sítě.
Jak vykoukne slunce, od nějakého napětí / asi od 50W se měnič spustí a začne dodávat energii z panelů a pokud dosáhnou panely úrovně spotřeby, ze sítě jde nula.
Pokud přijde mrak, mám v ten moment spotřebu 2kW a panely dávají jen 1000W - pak jde 1000W ze sítě.
Nepřepíná to na síť ve smyslu, buď panely nebo síť a není nutné trojnásobné přepanelování i 2kWp velmi významně vypomáhají, ,,přikrmuje" to podle potřeby.
Výkon jednotlivých stringů on-line : Victron MPPT-1 / Victron MPPT-2 / Victron MPPT-3 / Victron MPPT-4