Deye hybridný menič
-
- Reputace: 0
- Lokalita: Liberec
- Systémové napětí: 48V
- Výkon panelů [Wp]: 550
- Kapacita baterie [kWh]: 7
- Chci prodávat energii: NE
- Chci/Mám dotaci: NE
Re: Deye hybridný menič
Dobrý den ,prosím vás nejprve musím říci že jsem začátečník
,pořídil jsem si deye 1f 6kw ,baterie je junlee 10kw 48 v ,podle výrobce má komunikovat ze střídači deye po zapojení komunikačního kabelu co byl přiložený k střídací tak bohužel baterií střídač nenašel je prosím nějaká možnost jak to udělat bohužel nevím tip bms ,asi jedině dát jinou bms foto přidám moc děkuji
-
,pořídil jsem si deye 1f 6kw ,baterie je junlee 10kw 48 v ,podle výrobce má komunikovat ze střídači deye po zapojení komunikačního kabelu co byl přiložený k střídací tak bohužel baterií střídač nenašel je prosím nějaká možnost jak to udělat bohužel nevím tip bms ,asi jedině dát jinou bms foto přidám moc děkuji
-
- TomHC
- Reputace: 572
- Lokalita: Hlohovec, SR
- Výkon panelů [Wp]: 8820
- Kapacita baterie [kWh]: 30
Ahoj, viac by pomohla fotka štítku s označením modelu.
2x MUST PH1800 5.5kW, 9kWp V+J+Z, 600 Ah LiFePO4 s BMS JBD 200A, SW: Home Assistant na Synology DS923+ ku tomu ESPHome, Tasmota, MariaDB, InfluxDB, Telegraf, Grafana, Zigbee2MQTT..., HW: ESPlan (ESP32 + LAN 8720 + RS485). Nejaké moje projekty: MUST-ESPhome, ELTEK Flatpack2 ESPhome, ESP32-EMON, PZEM-017@WiFi, diyBMS-CurrentShunt-ESPhome , BMS UART-TS485 adaptér
-
Štítek sem bohužel nenašel
-
Dobrý deň. Rád by som poprosil o radu. Viac krát bolo spomenuté, že pri SUN-10K-SG04LP3-EU je možné do GEN portu zapojiť aj distribučnú sieť, prípadne použiť stykač ovládaný priamo meničom cez G-start (GS), ktorý ju v prípade potreby pripne kvôli nabitiu batérie. Máte to niekto aj reálne takto zapojené a funkčné? Podelil by sa prípadne niekto o schému?
Môže byť zároveň pripojená distribučná sieť do GRID portu aj do GEN portu alebo je potrebné použiť externý prepínač sietí, aby k tejto situácií nedošlo?
Mám povolené prietoky do siete, ale uvažujem, že ak sa zhoršia podmienky pre FVE pripojené do siete, tak by som toto pripojene zrušil a sieť využil len na občasné dobitie batérie. Ďakujem
Môže byť zároveň pripojená distribučná sieť do GRID portu aj do GEN portu alebo je potrebné použiť externý prepínač sietí, aby k tejto situácií nedošlo?
Mám povolené prietoky do siete, ale uvažujem, že ak sa zhoršia podmienky pre FVE pripojené do siete, tak by som toto pripojene zrušil a sieť využil len na občasné dobitie batérie. Ďakujem
-
- Reputace: 40
Když to máte povolené, proč byste to zpětně rušil? Máte tím vyřešené technické přetoky, které zcela vyloučit nelze a ty ostatní posílat do sítě nemusíte... Nepřekombinovával bych to ...
poloostrov v módu AC IGNORE
VICTRON system 3F, 3x3000VA + 1F GTI GWL 2000W posila na AC OUT.
6kWp pole 8° západní pultová střecha + MPPT 150/100
3kWP pole 75° jižní fasáda + MPPT 150/45
Baterie LIFEPO4 16S, EEL V4 DIY BOX 280Ah (JK INVERTER BMS)
VICTRON system 3F, 3x3000VA + 1F GTI GWL 2000W posila na AC OUT.
6kWp pole 8° západní pultová střecha + MPPT 150/100
3kWP pole 75° jižní fasáda + MPPT 150/45
Baterie LIFEPO4 16S, EEL V4 DIY BOX 280Ah (JK INVERTER BMS)
-
Zatiaľ rušenie neplánujem. Skôr by išlo o nejakú prípravu do budúcnosti. Keďže podmienky na Slovensku sa zmenili k horšiemu a keď pozorujem trendy v Česku, tak očakávam, že Virtuálne batérie a posielanie prietokov sa môže stať nevýhodné a rád by som to mal pripravené na kvázi ostrovnú prevádzku, kedy by sa DS využila len na prípadné dobitie batérie.
-
- Lokalita: Přerov
- Výkon panelů [Wp]: 4000
- Kapacita baterie [kWh]: 16
Dobrý den zravím všechny.
Prosím zkušenější nikde nemůžu najít funkci na uložení nastavení konfigurace. něco jako "Export settings", "Save configuration", "Backup settings"
prostě už nevím kam dál. Google nepomáhá
Prosím zkušenější nikde nemůžu najít funkci na uložení nastavení konfigurace. něco jako "Export settings", "Save configuration", "Backup settings"
prostě už nevím kam dál. Google nepomáhá
měnič Deye SUN5KSG03LP1EU, 2x 9 panelu 450Wp bifacial, lifepo4 16s , jkbms
-
- Reputace: 155
- Lokalita: pod Brnem
- Systémové napětí: 24V
3x2000VA-VMP-par, NiCd 24V, 22x210-320Wp, 2x85A-VMPPT, ABC-&-XYZ mypower.cz Ať ti to běží jako hodinky na baterku s čerstvou expirací! Zdejší slova: To by bylo, abychom na tom šetření nevydělali!
-
Myslím že je to všeobecná otázka , měniče mají vpodstatě úplně stejné rozhraní .
Přesto napíšu
měnič Deye SUN5KSG03LP1EU soft pro Android DEYE Cloud
Přesto napíšu
měnič Deye SUN5KSG03LP1EU soft pro Android DEYE Cloud
-
Zdravím zkušenější
Mám problém se svým měničem. tedy jedním ze dvou kusů ,měl jsem dva totožné kusy, jeden byl na reklamaci a byl vyměněn za nový kus.
hledal jsem nějakou zálohu nastavení , nakonec jsem celé nastaní namačkal ručně. Vyměněný měnič je trochu jiný uvnitř je navíc nějaké odrušení a novější
firmware.
Problému kterého jsem si nyní všimnul, že nový měnič omezuje nabíjení baterky zhruba na výkon 12A, žádné takové omezení ale nemám nastaveno
omezení BMS akumulátoru mám nastaveno na 120A u 315 Ah baterky. U měničů 110A , Sluníčka pro nabíjení je v současnosti dostatek.
Mám problém se svým měničem. tedy jedním ze dvou kusů ,měl jsem dva totožné kusy, jeden byl na reklamaci a byl vyměněn za nový kus.
hledal jsem nějakou zálohu nastavení , nakonec jsem celé nastaní namačkal ručně. Vyměněný měnič je trochu jiný uvnitř je navíc nějaké odrušení a novější
firmware.
Problému kterého jsem si nyní všimnul, že nový měnič omezuje nabíjení baterky zhruba na výkon 12A, žádné takové omezení ale nemám nastaveno
omezení BMS akumulátoru mám nastaveno na 120A u 315 Ah baterky. U měničů 110A , Sluníčka pro nabíjení je v současnosti dostatek.
-
Zdravím všechny
problém s tím , že měnič nenabíjí více než 25A stále trvá, dělají to oba stejné měniče , předpokládám že každý má trochu jiný firmware, protože ten z reklamace je vyměněný za nový kus.
Jediné co mě v době psaní příspěvku napadlo, že vodiče k akumulátoru můžou mít ubytek napětí . Mám totiž nabíjení nastaveno hodně konzervativně
tak aby právě ten úbytek nezpůsobil , že napětí na měniči je již na maximu , přestože nabití SOC hlásí teprve například 70%.
problém s tím , že měnič nenabíjí více než 25A stále trvá, dělají to oba stejné měniče , předpokládám že každý má trochu jiný firmware, protože ten z reklamace je vyměněný za nový kus.
Jediné co mě v době psaní příspěvku napadlo, že vodiče k akumulátoru můžou mít ubytek napětí . Mám totiž nabíjení nastaveno hodně konzervativně
tak aby právě ten úbytek nezpůsobil , že napětí na měniči je již na maximu , přestože nabití SOC hlásí teprve například 70%.
-
- Reputace: 289
- Lokalita: Zlaté Hory / Olomouc
- Systémové napětí: 24V
- Výkon panelů [Wp]: 3600
A když to nastavíš na větší napětí zvedne se proud?
3,6kWp
| 2x MUST PV18-3024 VHM, 3kW/24V | 16kWh 

-
- Reputace: 804
- Lokalita: Kousek od Lysé nad Labem
- Výkon panelů [Wp]: 46000
- Kapacita baterie [kWh]: 40
Klidně to může být úbytkem napětí na vodičích. To ten Deye nemá možnost podívat se jaké napětí vidí on a jaké je na baterii (jaké vidí třeba BMS)?
EPSolar 60 A/150 V ET6415N + 3x Isolar SM II (5 kW, 450 V, 80 A) + Axpert PIP 5048MS
-
- Reputace: 363
A jaký tam má tazatel průřez vodiče natažený?? To by tam musely být nataženy tkaničky od bot.
18190Wp=13500Wp jihovýchod 27x500Wp, 4690Wpjihozápad Leapton 14x335Wp, cca 8000W 90ks vakuové trubice jihozápad, Lifepo4 17Sx260Ah, trakční gel 800Ah), Axpert Max 7200VA, Easun Isolar 5500VA,Multiplus 2 48/5000,MPPT 150/85
Pojízdná FV 200Wp=2x100Wp flexibilní+4x280Ah lifepo4+měnič 1500W
Pojízdná FV 200Wp=2x100Wp flexibilní+4x280Ah lifepo4+měnič 1500W
-
- Reputace: 9
Jak je nastavená komunikace s baterií?
Řídí se jen podle napětí nebo je nastaveno LiOn - komunikace přes CAN?
Jaké jsou délky a průřezy vodičů k baterii?
Jedná se jen o nabíjení ze sítě nebo i z panelů?
Řídí se jen podle napětí nebo je nastaveno LiOn - komunikace přes CAN?
Jaké jsou délky a průřezy vodičů k baterii?
Jedná se jen o nabíjení ze sítě nebo i z panelů?
-
- Reputace: 13
Může jít o inicializační nabíjení ze strany JKBMS, nastav na střídači nabití na 100% a počkej do úplného nabití, pak by to mělo jet ..., pokud ne, jedná se o jiný problém.
-
- Reputace: 50
- Lokalita: Horná Orava
Môže to byť, čo hovorí misif, tá BMS sa musí zkalibrovať. Ale aj niečo iné. Dal si málo informácií.
Treba prejsť ešte raz všetký nastavenia na Deye, niekedy to človek zle potvrdí, aj na BMS môže byť fabrické nastavenie málo Ampér nabíjanie do
Batérie.
Ak to ovládaš cez CAN tak to skús odpojiť a nabíjaj podľa Voltov.
Treba prejsť ešte raz všetký nastavenia na Deye, niekedy to človek zle potvrdí, aj na BMS môže byť fabrické nastavenie málo Ampér nabíjanie do
Batérie.
Ak to ovládaš cez CAN tak to skús odpojiť a nabíjaj podľa Voltov.
8,64 kWp JJZ 12 % sklon, 24 x 360 Wp Longi Full Black , 3 x PIP 5048 MK na 1 f, Batéria Li-ion Tesla 12s - 40 kWh/ pracovný rozsah batérii 42 - 49 V