Deye hybridný menič

Fórum zaměřené na měniče stejnosměrného proudu na střídavý – off-grid, hybridní i on-grid střídače. Zkušenosti s instalacemi, monitoringem, výběrem správného typu pro FVE, UPS nebo ostrovní systémy. Porovnání značek, řešení problémů, konfigurace, firmware a optimalizace provozu. Subfóra věnovaná konkrétním značkám (Axpert, Victron, GoodWe…).
Brasel
Reputace: 0
Lokalita: Liberec
Systémové napětí: 48V
Výkon panelů [Wp]: 550
Kapacita baterie [kWh]: 7
Chci prodávat energii: NE
Chci/Mám dotaci: NE

Re: Deye hybridný menič

Nový příspěvek od Brasel »

Dobrý den ,prosím vás nejprve musím říci že jsem začátečník 😉,pořídil jsem si deye 1f 6kw ,baterie je junlee 10kw 48 v ,podle výrobce má komunikovat ze střídači deye po zapojení komunikačního kabelu co byl přiložený k střídací tak bohužel baterií střídač nenašel je prosím nějaká možnost jak to udělat bohužel nevím tip bms ,asi jedině dát jinou bms foto přidám moc děkuji
Brasel

Dobrý den ,prosím vás nejprve musím říci že jsem začátečník 😉,pořídil jsem si deye 1f 6kw ,baterie je junlee 10kw 48 v ,podle výrobce má komunikovat ze střídači deye po zapojení komunikačního kabelu co byl přiložený k střídací tak bohužel baterií střídač nenašel je prosím nějaká možnost jak to udělat bohužel nevím tip bms ,asi jedině dát jinou bms foto přidám moc děkuji
Přílohy
IMG_20250129_122441.jpg
Brasel

Přílohy
IMG_20241229_203751.jpg
TomHC
Reputace: 501
Lokalita: Hlohovec, SR
Výkon panelů [Wp]: 8820
Kapacita baterie [kWh]: 30

Nový příspěvek od TomHC »

Ahoj, viac by pomohla fotka štítku s označením modelu.
2x MUST PH1800 5.5kW, 9kWp V+J+Z, 600 Ah LiFePO4 s BMS JBD 200A, SW: Home Assistant na Synology DS923+ ku tomu ESPHome, Tasmota, MariaDB, InfluxDB, Telegraf, Grafana, Zigbee2MQTT..., HW: ESPlan (ESP32 + LAN 8720 + RS485). Nejaké moje projekty: MUST-ESPhome, ELTEK Flatpack2 ESPhome, ESP32-EMON, PZEM-017@WiFi, diyBMS-CurrentShunt-ESPhome 01/2023 -> 07/2025 = 13.2 MWh AC
Brasel

Štítek sem bohužel nenašel
trenco

Nový příspěvek od trenco »

Dobrý deň. Rád by som poprosil o radu. Viac krát bolo spomenuté, že pri SUN-10K-SG04LP3-EU je možné do GEN portu zapojiť aj distribučnú sieť, prípadne použiť stykač ovládaný priamo meničom cez G-start (GS), ktorý ju v prípade potreby pripne kvôli nabitiu batérie. Máte to niekto aj reálne takto zapojené a funkčné? Podelil by sa prípadne niekto o schému?
Môže byť zároveň pripojená distribučná sieť do GRID portu aj do GEN portu alebo je potrebné použiť externý prepínač sietí, aby k tejto situácií nedošlo?
Mám povolené prietoky do siete, ale uvažujem, že ak sa zhoršia podmienky pre FVE pripojené do siete, tak by som toto pripojene zrušil a sieť využil len na občasné dobitie batérie. Ďakujem
Radar
Reputace: 36

Nový příspěvek od Radar »

Když to máte povolené, proč byste to zpětně rušil? Máte tím vyřešené technické přetoky, které zcela vyloučit nelze a ty ostatní posílat do sítě nemusíte... Nepřekombinovával bych to ...
poloostrov v módu AC IGNORE
VICTRON system 3F, 3x3000VA + 1F GTI GWL 2000W posila na AC OUT.
6kWp pole 8° západní pultová střecha + MPPT 150/100
3kWP pole 75° jižní fasáda + MPPT 150/45
Baterie LIFEPO4 16S, EEL V4 DIY BOX 280Ah (JK INVERTER BMS)
trenco

Nový příspěvek od trenco »

Zatiaľ rušenie neplánujem. Skôr by išlo o nejakú prípravu do budúcnosti. Keďže podmienky na Slovensku sa zmenili k horšiemu a keď pozorujem trendy v Česku, tak očakávam, že Virtuálne batérie a posielanie prietokov sa môže stať nevýhodné a rád by som to mal pripravené na kvázi ostrovnú prevádzku, kedy by sa DS využila len na prípadné dobitie batérie.
patamat30
Lokalita: Přerov
Výkon panelů [Wp]: 4000
Kapacita baterie [kWh]: 16

Nový příspěvek od patamat30 »

Dobrý den zravím všechny.
Prosím zkušenější nikde nemůžu najít funkci na uložení nastavení konfigurace. něco jako "Export settings", "Save configuration", "Backup settings"
prostě už nevím kam dál. Google nepomáhá
měnič Deye SUN5KSG03LP1EU, 2x 9 panelu 450Wp bifacial, lifepo4 16s , jkbms
gupa
Reputace: 151
Lokalita: pod Brnem
Systémové napětí: 24V

Nový příspěvek od gupa »

🔮 označení? 🔮 přímo v měniči, nebo v přiložením SW?
3x2000VA-VMP-par, NiCd 24V, 22x210-320Wp, 2x85A-VMPPT, ABC-&-XYZ mypower.cz Ať ti to běží jako hodinky na baterku s čerstvou expirací!
patamat30
Lokalita: Přerov
Výkon panelů [Wp]: 4000
Kapacita baterie [kWh]: 16

Nový příspěvek od patamat30 »

Myslím že je to všeobecná otázka , měniče mají vpodstatě úplně stejné rozhraní .
Přesto napíšu
měnič Deye SUN5KSG03LP1EU soft pro Android DEYE Cloud
měnič Deye SUN5KSG03LP1EU, 2x 9 panelu 450Wp bifacial, lifepo4 16s , jkbms