1f dc-ac menic pro pole 6x40V=240V

JirkaE
Reputace: 215
Lokalita: Kousek od Rozvadova
Systémové napětí: 48V
Výkon panelů [Wp]: 7350
Kapacita baterie [kWh]: 38
Chci prodávat energii: NE
Chci/Mám dotaci: NE

Re: 1f dc-ac menic pro pole 6x40V=240V

Nový příspěvek od JirkaE »

Halo halo, upozorňuji znova na variantu č.3 😃
To že to není úplně běžné řešení a že se o něm moc neví - neznamená že neexistuje.

Je to hybridní měnič bez baterek.
Kdybych ho neměl doma, tak o něm nepíšu 😉

AC energie pouze prochází skrz AC 230V 50Hz (až 50A myslím podle modelu) pak se ráno přifázuje energie z panelů - kousek který mám doma má 2 MPPT.
Přednostně je použitá energie z panelů a ze sítě docucává jen rozdíl...
Pokud je odběr menší, sníží výkon.

Model který mám doma dělá přetoky 90W je to jeden z prvních prototipů, ale stačí připnout něco na 100W před měnič, pokud se objeví napětí na panelech a problém je vyřešen.

Dával jsem to sem už, nikdo tomu nevěnoval pozornost.
Nové modely snad už prý přetoky nedělají vůbec - ještě jsem ale neměl tu čest osobně, tak to nemůžu úplně potvrdit.

Je to postavené na úplně stejném principu jako Petrem výše zmíněná hybridní klimatizace - protože to pochází původem z úplně stejné firmy (než ta idea byla v Číně okopírovaná - v podstatě ukradená)

Ta klimatizace běží přednostně z panelů, ale jak přijde mrak tak si přicucne z DS, nebo večer - běží normálně ze sítě.

A stejné/podobné - vlastnosti má ten měnič.
Pokud je AC OUT pod výkonem panelů, tak běží jen z panelů (v ten moment měnič co mám doma dělá právě 90W přetok), pokud je odběr na AC OUT vyšší, začne odebírat ze sítě na AC IN ze sítě, kolik je potřeba...

Tak snad si toho nyní někdo všimne... 😂 Dával jsem i štítek k dispozici - jdu hledat taky :)
Výkon jednotlivých stringů on-line : Victron MPPT-1 / Victron MPPT-2 / Victron MPPT-3 / Victron MPPT-4

Porovnání všech již 4 stringů a teploty vody bojlerů 1-3 : POROVNÁNÍ
JirkaE
Reputace: 215
Lokalita: Kousek od Rozvadova
Systémové napětí: 48V
Výkon panelů [Wp]: 7350
Kapacita baterie [kWh]: 38
Chci prodávat energii: NE
Chci/Mám dotaci: NE

Re: 1f dc-ac menic pro pole 6x40V=240V

Nový příspěvek od JirkaE »

Nenašel jsem ho, tedy - ač nerad jsem se oblíknul a šel to znova vyfotit :D

Jedna fotka je někdy lepší než 1000slov - tedy tohle patří k předchozímu příspěvku a popisu.

Evidentně jsem si hned několik detailů ani nepamatoval... :fuuu:
Ještě mohu připojit to, že to má svojí aplikaci s wifi modulem.

A pravděpodobně to dříve nebo později prodám, protože to do mé sestavy nijak nepasuje.

20250928_213945.jpg

Existují ale i modely s menším výkonem a taky na jedno MPPT ;)
Výkon jednotlivých stringů on-line : Victron MPPT-1 / Victron MPPT-2 / Victron MPPT-3 / Victron MPPT-4

Porovnání všech již 4 stringů a teploty vody bojlerů 1-3 : POROVNÁNÍ