Elektricka / hybridni auta

Elektromobily, hybridy, elektrokola, elektroskůtry, řešení pro karavany, obytné přívěsy, maringotky, obytné automobily, mobilní domy.
rva
Reputace: 791
Lokalita: Kousek od Lysé nad Labem
Systémové napětí: 48V
Výkon panelů [Wp]: 46000
Kapacita baterie [kWh]: 40
Chci prodávat energii: NE
Chci/Mám dotaci: NE

Re: Elektricka / hybridni auta

Nový příspěvek od rva »

Člověk si toho musí být vědom. Je s podivem, že úřad nevydá podobné varování i pro techniku z jiných zemí, protože shromažďování dat není čínská specialita.
TomHC
Reputace: 536
Lokalita: Hlohovec, SR
Výkon panelů [Wp]: 8820
Kapacita baterie [kWh]: 30

Nový příspěvek od TomHC »

No... Ale skôr by som sa bál, že mi nejaký device (auto, menič...) vypne na diaľku Číňan, ako Nemec. Jedine teda že by nemecký device vypol na diaľku Číňan 💩
2x MUST PH1800 5.5kW, 9kWp V+J+Z, 600 Ah LiFePO4 s BMS JBD 200A, SW: Home Assistant na Synology DS923+ ku tomu ESPHome, Tasmota, MariaDB, InfluxDB, Telegraf, Grafana, Zigbee2MQTT..., HW: ESPlan (ESP32 + LAN 8720 + RS485). Nejaké moje projekty: MUST-ESPhome, ELTEK Flatpack2 ESPhome, ESP32-EMON, PZEM-017@WiFi, diyBMS-CurrentShunt-ESPhome , BMS UART-TS485 adaptér
rva
Reputace: 791
Lokalita: Kousek od Lysé nad Labem
Výkon panelů [Wp]: 46000
Kapacita baterie [kWh]: 40

Nový příspěvek od rva »

O něčem takovém z Číny nevím. Na druhou stranu se uvádělo jak americké sankce na nevímkoho znamenaly že přestal fungovat v dané zemi online software typu Adobe.
Reputace: 352
Lokalita: JV od pekla :)
Výkon panelů [Wp]: 5100
Kapacita baterie [kWh]: 33

Nový příspěvek od unicast »

Tak zásada je nepřipojovat nic do žádného cloudu, to je opatření, které mi přijde z hlediska bezpečnosti dostatečné. Pokud mi výrobce svůj cloud nutí, tak si nezaslouží moje peníze.

On tam samozřejmě může být i jiný kill switch, třeba reagující na nějakou dlouhovlnnou rádiovou frekvenci (něco jako je kupříkladu DCF-77), ale na ty dlouhé vlny je přece jenom potřeba ne úplně zanedbatelná anténa a v plechové krabici to bude hodně odstíněné, takže by to reálně nefungovalo. Navíc takovou anténu bychom v těch krabicích poměrně snadno našli, narozdíl třeba od antény pro gigahertzová pásma. Ale tam by zase naopak tragicky chyběl dosah.