Victron - nepřepne na síť při přetížení nebo přehřátí
Hybridní elektrárny připojené do rozvodné sítě pro rodinné domy a bytové zástavby s možností plynulého řízení toku energie, popis, technické detaily, celkový výkon, fotografie.
- StandaV
- Reputace: 0
- Lokalita: cesky brod
Victron - nepřepne na síť při přetížení nebo přehřátí
3x victron multiplus II, nastaveno jako ostrov, s připojenou síťí, na síť se přepne spolehlive při nízké baterce, při přetížení a přehřátí měniče 1 ale nefunguje při přetížení a přehřátí měniče 2 a 3, vypadne na nastavený čas celý barák, pomohl by mi nekdo s konfigurací??
nekde jsem četl že aby to chodilo spolehlive, musí se to propojit drátem z výstupů 2 a 3 měniče do vstupu měniče 1 a nastavit alarmy, nebo už je fw pro měniče který to spolehlive přepíná pro L2 a L3? diky
nekde jsem četl že aby to chodilo spolehlive, musí se to propojit drátem z výstupů 2 a 3 měniče do vstupu měniče 1 a nastavit alarmy, nebo už je fw pro měniče který to spolehlive přepíná pro L2 a L3? diky
-
- Reputace: 995
- Lokalita: severně od Brna
- Systémové napětí: 48V
- Výkon panelů [Wp]: 8kWp
- Kapacita baterie [kWh]: 12kWh
- Chci prodávat energii: NE
- Chci/Mám dotaci: NE
Re: Victron - nepřepne na síť při přetížení nebo přehřátí
ne, ale musí to přepnout na tu síť dřív, než se to vypne. To je celý kouzlo.
ostrov skoro 8kWp neustále ve stádiu zrodu: smartshunt(ex WBJR), MPPT150/45, MPPT 250/100(ex midnitesolar 150 clasic lite), 16S a různě P cca 340Ah Winston, MP II 5000,( ex Powerjack 8kW, ex samodomo cca 4kW). 48V DC rozvody a spotřebiče.
- StandaV
- Reputace: 0
- Lokalita: cesky brod
jo jasny, cas na prepnuti nastavim maly, pak bych to klidne nechal na 10min na externi siti a pak se to zkusi vratit, vypozoroval sem ze to pretizeni od normalnich spotrebicu netrva dlouho, potreboval bych pomoc s tim nastavenim, at se s tim nemusim trapit
-
- Reputace: 37
Záleží jak měniče na AC IGNORE přepínáš. Zda buď funkcí Virtuach Switch anebo AC IGNORE assistanem, tak to mám já.
Měničům připíná síť relé 1 Cerba nastavené do funkce Generátor. A na toto relé jsou paralelně napojeny AUX 1 všech tří multiplusů ve 3f konfiguraci.
Používám podmínky dle SOC a dle přetížení.
I když je sepnutí nastaveno na 0s, v reálu trvá cca 1s než sepne relé Cerbo, a pak 2s než se sepnou fyzicky stykače uvnitř Multiplusů na AC IN...
Pro odepnutí mám čas 30 sekund...
Samozřejmě nesmí nastat, že než se připojí AC IN, Multiplusy na přetížení spadnou...
Měničům připíná síť relé 1 Cerba nastavené do funkce Generátor. A na toto relé jsou paralelně napojeny AUX 1 všech tří multiplusů ve 3f konfiguraci.
Používám podmínky dle SOC a dle přetížení.
I když je sepnutí nastaveno na 0s, v reálu trvá cca 1s než sepne relé Cerbo, a pak 2s než se sepnou fyzicky stykače uvnitř Multiplusů na AC IN...
Pro odepnutí mám čas 30 sekund...
Samozřejmě nesmí nastat, že než se připojí AC IN, Multiplusy na přetížení spadnou...
poloostrov v módu AC IGNORE
VICTRON system 3F, 3x3000VA + 1F GTI GWL 2000W posila na AC OUT.
6kWp pole 8° západní pultová střecha + MPPT 150/100
3kWP pole 75° jižní fasáda + MPPT 150/45
Baterie LIFEPO4 16S, EEL V4 DIY BOX 280Ah (JK INVERTER BMS)
-
- Reputace: 37
Ještě doplním, že přes VE.CONFIG mám povoleny nabíječe Multiplusů a nastaven na každé minimální možný nabíjecí proud 1A (na DC straně to tedy dělá na každé fázi nabíjecí výkon cca 60W). To udržuje baterku decentně nabíjenou při poklesu na dolní hranici SOC, a dále je měnič průchozí a dodává do spotřebičů na AC OUT. Mám to na 15% SOC ON a na 20% SOC OFF (je na každém).
Pokud máš 3x3000VA verze Multiplus, je třeba být s tím přetěžováním po delší čas opatrný, 5000VA si (zřejmě) nechají líbit přetížení víc.
Pokud nastává situace, že výkon jde na nejzatíženější fázi nad 2200W, připínám síť - a to ihned, ale jak jsem psal výše, jsou to v reálu jednotky sekund. Tyto situace nastávají při běžném provozu velice zřídka, ale nemíním to trápit.
Pokud máš 3x3000VA verze Multiplus, je třeba být s tím přetěžováním po delší čas opatrný, 5000VA si (zřejmě) nechají líbit přetížení víc.
Pokud nastává situace, že výkon jde na nejzatíženější fázi nad 2200W, připínám síť - a to ihned, ale jak jsem psal výše, jsou to v reálu jednotky sekund. Tyto situace nastávají při běžném provozu velice zřídka, ale nemíním to trápit.
poloostrov v módu AC IGNORE