Pylontech

LiFePO4, LiFeYPO4, atd., zkušenosti, rady, tipy ...
vk_1
Reputace: 50

Re: Pylontech

Nový příspěvek od vk_1 »

U Pylontechu je to normální. Nabíjí se do 90%, následně na 90% BMS čeká na určité napětí článků (kolem cca 51V), a pak už jsou baterie prakticky nabité.
Prostě na těch 90% kalibruje horní úroveň SoC. Záleží, jak dlouho baterky nebyly nabité, a jakým proudem (tj. jak rychle) se na těch 90% dostanou.
Mám zkušenost s US3000C a US5000, u jiných typů a jiného firmware se to může pochopitelně lišit.

Cestou dolů je to podobné, dolní hranice kalibrace je 10% SoC, takže při vybíjení může na těch 10% čekat docela dlouho.
mgx
Reputace: 109

Nový příspěvek od mgx »

osobne by som tie 93% nechal, vobec to nevadi. SOH je len "polozka", ak su zrovnane ci rozdiel je pod 0.1V by som vobec neriesil. 88-100% nerovnomerne nabijanie je pri type US2000B normalne, pozri aku mas verziu fw. Za upgrade to nestoji...

mozno niekomu pomoze nastavenie, ktore pouzivam poslednych 5 rokov.
PYLONTECH_DISCHARGE.png
koci123
Reputace: 0
Lokalita: Litoměřice
Systémové napětí: 48V
Výkon panelů [Wp]: 3650
Kapacita baterie [kWh]: 33

Nový příspěvek od koci123 »

Díky chlapi za uklidnění.

Teď ještě to finální řešení.
Mám vytvořit 2 skupiny s úplně shodným složením, dle mého názoru tak budou kabely rovnoměrně zatěžovány při postupném vypínání slabších kusů, ... a je to jejich optimální pořadí?
Skupiny Pilontech.png
Skupiny Pilontech.png (30.38 KiB) Zobrazeno 81 x
, nebo ty baterie mám nechat tak jak je mám teď (úplně první varianta), příp. jiné řešení. ...ty nabíjecí kabely určitě doplním na 4 páry.
mgx
Reputace: 109

Nový příspěvek od mgx »

Za mna je to v poriadku, DOD by som nesiel nad 90%, ak mas baterku rad tak 85 pre nove a 80 pre stare.

• Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek