Pylontech
LiFePO4, LiFeYPO4, atd., zkušenosti, rady, tipy ...
-
- Reputace: 50
Re: Pylontech
U Pylontechu je to normální. Nabíjí se do 90%, následně na 90% BMS čeká na určité napětí článků (kolem cca 51V), a pak už jsou baterie prakticky nabité.
Prostě na těch 90% kalibruje horní úroveň SoC. Záleží, jak dlouho baterky nebyly nabité, a jakým proudem (tj. jak rychle) se na těch 90% dostanou.
Mám zkušenost s US3000C a US5000, u jiných typů a jiného firmware se to může pochopitelně lišit.
Cestou dolů je to podobné, dolní hranice kalibrace je 10% SoC, takže při vybíjení může na těch 10% čekat docela dlouho.
Prostě na těch 90% kalibruje horní úroveň SoC. Záleží, jak dlouho baterky nebyly nabité, a jakým proudem (tj. jak rychle) se na těch 90% dostanou.
Mám zkušenost s US3000C a US5000, u jiných typů a jiného firmware se to může pochopitelně lišit.
Cestou dolů je to podobné, dolní hranice kalibrace je 10% SoC, takže při vybíjení může na těch 10% čekat docela dlouho.
- mgx
- Reputace: 109
osobne by som tie 93% nechal, vobec to nevadi. SOH je len "polozka", ak su zrovnane ci rozdiel je pod 0.1V by som vobec neriesil. 88-100% nerovnomerne nabijanie je pri type US2000B normalne, pozri aku mas verziu fw. Za upgrade to nestoji...
mozno niekomu pomoze nastavenie, ktore pouzivam poslednych 5 rokov.
mozno niekomu pomoze nastavenie, ktore pouzivam poslednych 5 rokov.
-
- Reputace: 0
- Lokalita: Litoměřice
- Systémové napětí: 48V
- Výkon panelů [Wp]: 3650
- Kapacita baterie [kWh]: 33
Díky chlapi za uklidnění.
Teď ještě to finální řešení.
Mám vytvořit 2 skupiny s úplně shodným složením, dle mého názoru tak budou kabely rovnoměrně zatěžovány při postupném vypínání slabších kusů, ... a je to jejich optimální pořadí? , nebo ty baterie mám nechat tak jak je mám teď (úplně první varianta), příp. jiné řešení. ...ty nabíjecí kabely určitě doplním na 4 páry.
Teď ještě to finální řešení.
Mám vytvořit 2 skupiny s úplně shodným složením, dle mého názoru tak budou kabely rovnoměrně zatěžovány při postupném vypínání slabších kusů, ... a je to jejich optimální pořadí? , nebo ty baterie mám nechat tak jak je mám teď (úplně první varianta), příp. jiné řešení. ...ty nabíjecí kabely určitě doplním na 4 páry.
- mgx
- Reputace: 109
Za mna je to v poriadku, DOD by som nesiel nad 90%, ak mas baterku rad tak 85 pre nove a 80 pre stare.
-
- Podobná témata
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek