Ostrovní život - FVE

Popis a ukázky samostatných ostrovních elektráren nepřipojených do rozvodné sítě s akumulací energie.
kodl69
Lokalita: severně od Brna
Systémové napětí: 48V
Výkon panelů [Wp]: 8kWp
Kapacita baterie [kWh]: 12kWh
Chci prodávat energii: NE
Chci/Mám dotaci: NE

Re: Ostrovní život - FVE

Příspěvek od kodl69 »

Tradiční výrobce Eaton/Romania ? to už je jedno, jestli čína nebo tohle. Stejně je to z automatizované linky. Já onehdy kupoval 1modul chrániče/jističe viz odkaz, ověřil jsem vypínací charakteristiky a za mě v pořádku. Pozor na to co kupuješ, měly by se používat tybu A, hlavně u FVE se střídači bez trafa, ale i pro obecný použití. A cenovky až neuvěřitelný:https://vi.aliexpress.com/item/10050030 ... pt=glo2vnm
tady je dokonce 10mA https://vi.aliexpress.com/item/10050045 ... pt=glo2vnm co je požadovanej pro podlahový topení do sprchovýho koutu, to je u nás problém koupit... Když si některý ty výrobky pořádně prohlídneš, tak obvykle zjistíš, že krom potisku a barvy plastu jsou shodný se "značkovejma" A to jsem jistě chtěli, že jo. A ještě třeba ruční přepínač zdrojů https://vi.aliexpress.com/item/10050050 ... pt=glo2vnm když ho položíš vedle hager SFT440, tak je to jako hra "najdi 10 rozdílů" - asi najdeš, ale hlavně v ceně...
Samozřejmě tohle můžeš použít sám pro sebe, jinak je to "uvedení výrobku na trh" a tady můžeš těžce narazit...
ostrov skoro 8kWp neustále ve stádiu zrodu: smartshunt(ex WBJR), MPPT150/45, MPPT 250/100(ex midnitesolar 150 clasic lite), 16S a různě P cca 340Ah Winston, MP II 5000,( ex Powerjack 8kW, ex samodomo cca 4kW). 48V DC rozvody a spotřebiče.
skybor
Lokalita: Lašská brána Beskyd
Kapacita baterie [kWh]: 20kWh

Příspěvek od skybor »

OT: Ohledně věcí do elektroinstalace, já třeba vůbec nemám problém s tím, kde to bylo vyrobeno (kde je asi dneska většina výrobních linek "značkových" výrobců). Ale mám trochu problém s důvěrihodností distribučního kanálu. Pokud bude některý z mých oblíbených a ověřených dodavatelů/prodejců prodávat věci od Tomzn nebo Geya nemám s tím problém. Ale Aliexpress pro mne zárukou, že to není nějaký faik, fakt není. Už jen to, že prodávají varianty poduktu (třeba od 6A do 40A) za stejnou cenu je nějaké podezřelé a to že něco vypadá stejně ještě podle mne neznamená, že to opravdu stejné je. Ale je to jen můj názor a nikomu ho nevnucuji. Na Aliexpress nakupuji taky, jen né věci do elektroinstalace včetně FVE.

PS: Že jsou třeba chrániče typu B na našem trhu neskutečně předražené a že se touhle cenovou politikou bezpečnost našich elektroinstalací určitě nezvýší je jasné.
SkyFVE 8 kWp (ve výstavbě) na výzkumné "chytré" chatě. 1x MPPT Epever XTRA4415N, 1x MPPT EASun 8048 80A, 2x MPPT EASun 6048 60A, Li-Ion 3x 12s 156Ah (20,6 kWh/44V), Victron Atlas 48/1600, SkyPowerBox LF 4810 1kVA, APC SmartUPS 5kVA + Siemens Logo! + Dell Optiplex 3040 Micro (Proxmox: HA, Node-RED, InfluxDB, Grafana, MQTT)
eman
Lokalita: Praha

Příspěvek od eman »

Přestaňte pořád zpívat tu písničku "Všechno se vyrábí v Číně", tak je to stejně kvalitní. Nebo "denní/noční směna".
Výrobky nejsou o vzhledu, ale o materiálech. Číňan nepoužije měď, ale pouze poměděné cokoliv, pérka, plasty, nedělají zátěžové testy. Všechny výrobky, které nevyžadují drahé materiály a drahou výrobní linku s vysoce kvalifikovanou obsluhou, jsou v Číně podezřelé.
Fascinuje mě, jak Čínu každý obhajuje, ale o Polácích se svorně tvrdí, že vyrábí šmejd. :D
10kWp JJZ, 3x SmartSolar 150/85, 3xVictron MP II 5kVA v paralelním režimu, Smartshunt, Cerbo GX, 16x400Ah LiFePO4 s JK BMS B2A24S20P + JK BMS Invertor
mihlit
Lokalita: okr. Vyškov
Výkon panelů [Wp]: 5800
Kapacita baterie [kWh]: 24

Příspěvek od mihlit »

kodle, nevím, jestli jsi poslal špatný odkaz, ale ten přepínač na porovnání s SFT440 od hageru je spíš najdi něco společného, než najdi rozíl.. Výstupní řada svorek jiná, složení krytu jiné, napojení na sousední modul jiné. Ty přepínače hager dokonce ani nevyrábí v číně, aby se dalo tvrdit, že stejná linka, jiný nápis.
kodl69
Lokalita: severně od Brna
Kapacita baterie [kWh]: 12kWh

Příspěvek od kodl69 »

To byla spíš ukázka, co se dá pořídit z akrátký peníze. Třeba jističe DZ47 se prodávají i v EU, najdeš je třeba v elektroměrovejch rozvaděčích.
ostrov skoro 8kWp neustále ve stádiu zrodu: smartshunt(ex WBJR), MPPT150/45, MPPT 250/100(ex midnitesolar 150 clasic lite), 16S a různě P cca 340Ah Winston, MP II 5000,( ex Powerjack 8kW, ex samodomo cca 4kW). 48V DC rozvody a spotřebiče.

• Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek