Victron blackout

Diskuze o regulátorech Victron
Pavel111
Lokalita: Čestice
Systémové napětí: 48V
Výkon panelů [Wp]: 16,6
Kapacita baterie [kWh]: 77
Chci prodávat energii: NE
Chci/Mám dotaci: NE

Re: Victron blackout

Příspěvek od Pavel111 »

MartinF píše: ned říj 20, 2024 1:17 pm

Prepdokladam ze mas v MP .-. FW 5xx ne starsi..

M.
Měl jsem 498,před týdnem jsem si ho nechal aktualizovat,byl to docela masakr to rozjet znova,teď mi nefungují přebytky správně.Sám Victron nedoporučuje,pokud vše funguje,aktualizovat měniče.
Jestli se problém s blackautem vyřešil, ještě nevím.Na grid to od aktualizace šlo jen chvíli a bez problému.
Na grid se to připojuje automaticky,ani si toho nevšimneme.Když spadne baterka na 20% nebo klesne napětí na 49V po nějakou dobu.
16,6 kWp-MPPT Victron-třífáz Victron 24kW(6xMP5000VA)-77 kWh LiFe
MartinF

Příspěvek od MartinF »

Super...
je dobre mit vsechny periferie kolem ridici jednotky aktualizovane ze stejneho obdobi.
Pak po letech provozu nenastavaji problemy typu .. jakmile se zakoupi novy prvek (regulator jiny menic atp..) ktery ma novejsi FW tak vas vesmes donuti provest aktualizaci plosne u vsech soucasti FVE Jsou to obecne zasady u tohto systemu.

Nevim odkud pochazi tato informace ze se nemaji aktualizovat vyrobky od Victronu (Victron nedoporucuje aktualizaci.). Jestli je to poznamka ze stranek profesional. Zde je jen poznamka ze to nema delat neproskolena osoba.

Nicmene : Jakmile zahajite zadost o podporu na vyrobky u Victronu tak prvni pozdavek je provest aktualizaci na posledni FW.

Kazdopadne take neaktualizuji (sw a jine aplikace ) v aute kdyz chci ven vyjet. A nedelam top kdyz tomu nerozumim.
Uplne nesouvisi s FW pro ridici jednotku v aute ale asi mesic zpet me navigace v jednom vetsim meste privedela na vlakove nadrazi kde byl asi drive podjez. a cca 700m pred vlakovym nadjezdem byl dostaven velky most nad kolejistem. Tak ono mit treba jednou za rok aktualizaci map neni uplne od veci :-)
( Aktualizace map v aute VW je na samostatne tema. Predpokladam ze na tuto opraci je potreba take vyhrazeneho cloveka v autosevisu :-) . )
8,08kWp (V - 1,680kWp, J - 3,04kWp, Z - 3,36kWp), Victron MP2 5000VA, 2 * (Victron MPPT 250/85), 2 * ( LiFePo4 16x 280Ah Eve), Victron Smartshunte + BMS
TomHC
Lokalita: Hlohovec, SR
Výkon panelů [Wp]: 5520
Kapacita baterie [kWh]: 14

Příspěvek od TomHC »

MartinF píše: ned lis 03, 2024 12:25 pm ( Aktualizace map v aute VW je na samostatne tema. Predpokladam ze na tuto opraci je potreba take vyhrazeneho cloveka v autosevisu :-) . )
Čo ja viem, robil som to na e-golfe, nahral som súbory na SD kartu, strčil do slotu, na displeji ponúklo aktualizáciu a za hádam 20 minút bolo hotovo. Ale aj tak používam radšej Waze cez Android Auto.
2x MUST PH1800 5.5kW, 8.85kWp 3x 2S3P, V+J+Z, 16x 280 Ah LiFePO4 (14.3 kWh), BMS JBD 200A, SW: Home Assistant na Synology DS923+ ku tomu ESPHome, Tasmota, MariaDB, InfluxDB, Telegraf, Grafana, Zigbee2MQTT..., HW: ESPlan (ESP32 + LAN 8720 + RS485 + UART). Nejaké moje projekty: MUST-ESPhome, ELTEK Flatpack2 ESPhome, ESP32-EMON, PZEM-017@WiFi, diyBMS-CurrentShunt-ESPhome 01/2023 -> 10/2024 = 8.3 MWh AC
Pavel111
Lokalita: Čestice
Výkon panelů [Wp]: 16,6
Kapacita baterie [kWh]: 77

Příspěvek od Pavel111 »

MartinF píše: ned lis 03, 2024 12:25 pm

Nevim odkud pochazi tato informace ze se nemaji aktualizovat vyrobky od Victronu (Victron nedoporucuje aktualizaci.).
Ano,je to ze školení od Victronu.Tam aktualizace střídačů nedoporučují,pokud vše funguje dobře.Toto info je vztaženo jen na střídače.Na ostatní výrobky od Victrona ne.U ostatních produktů aktualizaci naopak doporučují.Ostatní aktualizace u mne proběhly v pohodě.U MPPT od té doby jedou sice při zátěži větráky naplno,ale protože to nemám v baráku, tak je mi to jedno a alespoň se neusmaží.Takže spokojenost.
16,6 kWp-MPPT Victron-třífáz Victron 24kW(6xMP5000VA)-77 kWh LiFe

• Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek