Shelly Plus 1PM - problem s novou aplikaci

Home Assistant, Arduino, SDS, Raspberry, Linux, vzdálený dohled, automatizace, měření, opensource, closedsource, hotová řešení, DIY, stavebnice, komponenty, software, postupy, návody, schémata, rady, zkušenosti ...
gold1
Příspěvky: 63
Registrován: čtv lis 25, 2021 6:47 pm

Shelly Plus 1PM - problem s novou aplikaci

Příspěvek od gold1 »

Pouzivam Shelly Plus 1PM + Shelly Addon s teplotnimy cidly k automatickemu rizeni ohrevu vody v bojleru temer rok.Ted byla bohuzel ukoncena funkcnost stare aplikace,kterou nahradila nova.Problem je v tom,ze v nove aplikaci nejde nastavit vyssi teplota nez +35st.Neboli uz nemuzu prenastavit nijak automaticky termostat,protoze 35st. je v bojleru fakt k nicemu.Autori aplikace zreme pocitaji s vyuzitim zarizeni pouze na topeni a nikoliv na ohrev vody.Podarilo se tady nekomu vyresit tento problem?
24x JaSolar 380wp(12xV+12xZ) = 9120wp, 2x Axpert King 5000/48, 32x Narada 125Ah(2x16s)Lifepo4, Victron BMV700.
silverfox
Příspěvky: 55
Registrován: čtv říj 20, 2022 6:07 am
Lokalita: u Plzně
Systémové napětí: 48V
Výkon panelů [Wp]: 9600
Kapacita baterie [kWh]: 16
Chci prodávat energii: NE
Chci/Mám dotaci: NE
Bydliště: u Plzně

Re: Shelly Plus 1PM - problem s novou aplikaci

Příspěvek od silverfox »

Asi to není to, co chcete slyšet, já mám od začátku (ca 1+1/2 roku) bojler řízen přes 16Atapo zásuvku a Vaši kombinaci Shelly Plus1PM s Shelly Addon a tepl. čidlem používám jen pro snímání teploty a následné řízení přes HA ( na těch 9A se mě zdálo Shelly titěrné+fotky na Shelly FB skupině taky moc povzbudivě nevypadaly). Nicméně řešitelné takhle to je. Termostat v bojleru je jako záložní samozřejmě zapojen.
Dagus
Příspěvky: 1942
Registrován: ned úno 17, 2019 9:07 pm
Lokalita: Liberec
Systémové napětí: 48V
Výkon panelů [Wp]: 7820
Kapacita baterie [kWh]: 32
Chci prodávat energii: NE
Chci/Mám dotaci: NE

Re: Shelly Plus 1PM - problem s novou aplikaci

Příspěvek od Dagus »

gold1 píše: pát úno 23, 2024 4:10 pm Pouzivam Shelly Plus 1PM + Shelly Addon s teplotnimy cidly k automatickemu rizeni ohrevu vody v bojleru temer rok.Ted byla bohuzel ukoncena funkcnost stare aplikace,kterou nahradila nova.Problem je v tom,ze v nove aplikaci nejde nastavit vyssi teplota nez +35st.Neboli uz nemuzu prenastavit nijak automaticky termostat,protoze 35st. je v bojleru fakt k nicemu.Autori aplikace zreme pocitaji s vyuzitim zarizeni pouze na topeni a nikoliv na ohrev vody.Podarilo se tady nekomu vyresit tento problem?
Zrovna včera jsem zkoušel funkčnost, ale nenapadlo mě nastavit víc jak 25°C pro test. Jestli tam nelze 60°C tak mě trefí :?
7820Wp, SV 12° 1710Wp Poly, J 90° 1820Wp Mono, JZ 12° 1680Wp Poly, JZ2 12° 1800Wp Mono, J 40° 810Wp Hyundai
MP2 5000VA, MPPT1 150/60tr, MPPT2 150/60tr, 16.8kWh 17S 310Ah AKU1, 15.2kWh 17S 280Ah AKU 2, 2xJK-BMS
gold1
Příspěvky: 63
Registrován: čtv lis 25, 2021 6:47 pm

Re: Shelly Plus 1PM - problem s novou aplikaci

Příspěvek od gold1 »

Takze v termostatu se mi nepodarilo nastavit vice jak 35st.Neboli zmena na letnich 70 jiz neni mozna.Ve scenach lze nastavit libovolnou teplotu,ale s tim se zatim peru a nechci vymazat termostat abych vyzkousel scenu.
24x JaSolar 380wp(12xV+12xZ) = 9120wp, 2x Axpert King 5000/48, 32x Narada 125Ah(2x16s)Lifepo4, Victron BMV700.
PetrV2
Příspěvky: 121
Registrován: pát úno 17, 2023 6:08 pm
Lokalita: Praha

Re: Shelly Plus 1PM - problem s novou aplikaci

Příspěvek od PetrV2 »

To máte z toho, že umožňujete googlu a/nebo shellymu aby se hrabali ve vašich věcech ;). Jestli je problém jen v aplikaci, tak Apkpure apod. by to mohlo vyřešit, případně to nastavit normálně přes API; Shelly to má velmi slušně dokumentované, https://shelly-api-docs.shelly.cloud/gen2/ . Ovšem "chytrá" aplikace to může zase rozbít.
Jestli sis nechal rozbít od Shellyho firmware, tak to je dost blbé. Nevím, jak s downgrade, jestli starší firmware se dá sehnat. Něco je na http://repo.shelly.cloud/firmware/rc/
Just PoC (proof of concept) "FVE" pro odzkoušení a doplnění si vzdělání
1x panel 180Wp, MPPT EPever 5415, EPever IPower+ 500-12, LifePo4 30Ah 12V, JK BMS, HomeAssistant
Dagus
Příspěvky: 1942
Registrován: ned úno 17, 2019 9:07 pm
Lokalita: Liberec
Systémové napětí: 48V
Výkon panelů [Wp]: 7820
Kapacita baterie [kWh]: 32
Chci prodávat energii: NE
Chci/Mám dotaci: NE

Re: Shelly Plus 1PM - problem s novou aplikaci

Příspěvek od Dagus »

Já si to ovladám v Homey, takže mi to je fuk, ale u bratrance jsem plánoval nasadit s addon jako allinone vytezovač, kde si může posunout teplotu podle sebe a tam nechci řešit nadstavbu nad shelly. Nad tím je samo klasickej termostat.
7820Wp, SV 12° 1710Wp Poly, J 90° 1820Wp Mono, JZ 12° 1680Wp Poly, JZ2 12° 1800Wp Mono, J 40° 810Wp Hyundai
MP2 5000VA, MPPT1 150/60tr, MPPT2 150/60tr, 16.8kWh 17S 310Ah AKU1, 15.2kWh 17S 280Ah AKU 2, 2xJK-BMS
silverfox
Příspěvky: 55
Registrován: čtv říj 20, 2022 6:07 am
Lokalita: u Plzně
Systémové napětí: 48V
Výkon panelů [Wp]: 9600
Kapacita baterie [kWh]: 16
Chci prodávat energii: NE
Chci/Mám dotaci: NE
Bydliště: u Plzně

Re: Shelly Plus 1PM - problem s novou aplikaci

Příspěvek od silverfox »

Možná zkusit popsat problém , že by s příští aktualizací opravili https://www.facebook.com/groups/1686781668087857
gold1
Příspěvky: 63
Registrován: čtv lis 25, 2021 6:47 pm

Re: Shelly Plus 1PM - problem s novou aplikaci

Příspěvek od gold1 »

PetrV2 píše: sob úno 24, 2024 9:30 am To máte z toho, že umožňujete googlu a/nebo shellymu aby se hrabali ve vašich věcech ;). Jestli je problém jen v aplikaci, tak Apkpure apod. by to mohlo vyřešit, případně to nastavit normálně přes API; Shelly to má velmi slušně dokumentované, https://shelly-api-docs.shelly.cloud/gen2/ . Ovšem "chytrá" aplikace to může zase rozbít.
Jestli sis nechal rozbít od Shellyho firmware, tak to je dost blbé. Nevím, jak s downgrade, jestli starší firmware se dá sehnat. Něco je na http://repo.shelly.cloud/firmware/rc/
Nejsem si jistej jestli jsem popsal problem presne.Fyzicky zarizeni funguje jako doposud.V aplikaci je tydenni termostat,kterym nastavim casy zap/vyp a teplotu pri ktere to cele vypne.Behem roku s ohledem na prodluzujici se den a zvysujici se vykon FVE ty casy menim a zaroven zvysuji max teplotu,na kterou chci ohrat vodu.Bez aplikace nejde zadne zarizeni ovladat.A bohuzel v nove aplikaci je na termostatu maximalni mozna teplota 35st.Kdyz ten termostat omylem prenastavim,tak mohu Shelly vyhodit,protoze jsem ho koupil predevsim kvuli tomu dalkovemu ovladani a monitoringu,ale 35st. je k nicemu u bojleru.Kdybych chtel komukoliv/Google,Shelly atd./zabranit v tom aby se mi v tom "hrabali,tak bych musel prejit na manualne ovladany termostat a casove rele=zadna automatizace a zadne dalkove ovladani.Vlastne by se vse/HA,SA,VRM atd./muselo odpojit od netu a vratili bychom se do doby manualniho ovladani s osobnim dohledem.
24x JaSolar 380wp(12xV+12xZ) = 9120wp, 2x Axpert King 5000/48, 32x Narada 125Ah(2x16s)Lifepo4, Victron BMV700.
gold1
Příspěvky: 63
Registrován: čtv lis 25, 2021 6:47 pm

Re: Shelly Plus 1PM - problem s novou aplikaci

Příspěvek od gold1 »

silverfox píše: sob úno 24, 2024 9:43 am Možná zkusit popsat problém , že by s příští aktualizací opravili https://www.facebook.com/groups/1686781668087857
Uz jsem napsal primo do appstore,ale zkusim i tvuj odkaz.Diky.
24x JaSolar 380wp(12xV+12xZ) = 9120wp, 2x Axpert King 5000/48, 32x Narada 125Ah(2x16s)Lifepo4, Victron BMV700.
rva
Příspěvky: 3500
Registrován: úte dub 23, 2013 10:21 am
Lokalita: Kousek od Lysé nad Labem
Systémové napětí: 48V
Výkon panelů [Wp]: 46000
Kapacita baterie [kWh]: 40
Chci prodávat energii: NE
Chci/Mám dotaci: NE
Bydliště: Kousek od Lysé nad Labem

Re: Shelly Plus 1PM - problem s novou aplikaci

Příspěvek od rva »

gold1 píše: sob úno 24, 2024 10:40 am Bez aplikace nejde zadne zarizeni ovladat.
Shelly zařízení má i svou IP adresu v místní síti. Možná když se tam na něj připojíš, tak to půjde nastavit.
_______________________________________________________________________
43 kWp, LiFePO4 46 kWh,
EPSolar 60 A/150 V ET6415N + 3x Isolar SM II (5 kW, 450 V, 80 A) + Axpert PIP 5048MS
gold1
Příspěvky: 63
Registrován: čtv lis 25, 2021 6:47 pm

Re: Shelly Plus 1PM - problem s novou aplikaci

Příspěvek od gold1 »

rva píše: sob úno 24, 2024 10:51 am
gold1 píše: sob úno 24, 2024 10:40 am Bez aplikace nejde zadne zarizeni ovladat.
Shelly zařízení má i svou IP adresu v místní síti. Možná když se tam na něj připojíš, tak to půjde nastavit.
Pres IP se pripojim pouze z domova,nikoliv z venku,ale to je stejne jedno.Kdyz se pripojim primo pres IP,tak tam ani zadny termostat neni.A v akcich nic podobneho nastavit nejde.Anebo ten system akci nechapu a to je jeste horsi varianta. :wall:
24x JaSolar 380wp(12xV+12xZ) = 9120wp, 2x Axpert King 5000/48, 32x Narada 125Ah(2x16s)Lifepo4, Victron BMV700.
PetrV2
Příspěvky: 121
Registrován: pát úno 17, 2023 6:08 pm
Lokalita: Praha

Re: Shelly Plus 1PM - problem s novou aplikaci

Příspěvek od PetrV2 »

Tedy používáš cloud, kde mohou změnit kdykoli cokoli :)
Ta konfigurace periférií je popsaná https://kb.shelly.cloud/knowledge-base/ ... face-guide , sám tedy mám jen Shelly pro 4pm a nejsem tedy žádný Shelly expert, takže to moc nevyzkouším, mají tam hned v příkladu obrázek s nastavením teploty, tak by to snad jít mohlo
Just PoC (proof of concept) "FVE" pro odzkoušení a doplnění si vzdělání
1x panel 180Wp, MPPT EPever 5415, EPever IPower+ 500-12, LifePo4 30Ah 12V, JK BMS, HomeAssistant
Mogul
Příspěvky: 151
Registrován: sob srp 20, 2022 9:20 pm
Lokalita: Litoměřice
Systémové napětí: 48V

Re: Shelly Plus 1PM - problem s novou aplikaci

Příspěvek od Mogul »

Nejspíše to ví každý, ale přesto se zmíním.

Do nastavení Shelly se dá jít třemi způsoby.
1) přes vnitřní webové rozhraní
2) https://control.shelly.cloud
3) přes aplikaci

Zkoušel jsi tu druhou variantu? Nemám napíchnutý žádný teploměr, tak se nemohu kouknout a poreferovat. Možná že ve druhé variantě - webovém rozhraní by mohly být jiné možnosti, než v appce. Když jsem se dnes poprvé připojoval na (1) vnitřní web rozhraní, probliklo mě tam nastavení teploty. Protože ale nemám nic připojené, tak to zase zmizlo. Navíc mám jen obyč variantu (ne Pro).
adfhg.jpg
gold1
Příspěvky: 63
Registrován: čtv lis 25, 2021 6:47 pm

Re: Shelly Plus 1PM - problem s novou aplikaci

Příspěvek od gold1 »

Mogul píše: sob úno 24, 2024 6:52 pm Nejspíše to ví každý, ale přesto se zmíním.

Do nastavení Shelly se dá jít třemi způsoby.
1) přes vnitřní webové rozhraní
2) https://control.shelly.cloud
3) přes aplikaci

Zkoušel jsi tu druhou variantu?
Zkousel jsem vsechno mozne.I variantu c.2.Na prilozenem obrazku je zobrazeni termostatu-vlevo je videt tydenni nastaveni na 60st a vpravo je videt stavajici ovladaci kolecko.V podstate ve chvili kdy sahnu do stavajiciho nastaveni,tak uz tam nic nad 35st. nenastavim.
shelly termostat.jpg
24x JaSolar 380wp(12xV+12xZ) = 9120wp, 2x Axpert King 5000/48, 32x Narada 125Ah(2x16s)Lifepo4, Victron BMV700.
rva
Příspěvky: 3500
Registrován: úte dub 23, 2013 10:21 am
Lokalita: Kousek od Lysé nad Labem
Systémové napětí: 48V
Výkon panelů [Wp]: 46000
Kapacita baterie [kWh]: 40
Chci prodávat energii: NE
Chci/Mám dotaci: NE
Bydliště: Kousek od Lysé nad Labem

Re: Shelly Plus 1PM - problem s novou aplikaci

Příspěvek od rva »

Mám Shelly UNI, tak jsem k němu přidal teplotní snímač DS18B20. V mobilu (Android) mám aplikaci Shelly Smart Control (Verze 1.15.1/16874a7) a z ní jsem vytvořil scénu s termostatem na 50 st.C.
Jde editovat a teploty měnit.
Shelly Uni - termostat
Shelly Uni - termostat
_______________________________________________________________________
43 kWp, LiFePO4 46 kWh,
EPSolar 60 A/150 V ET6415N + 3x Isolar SM II (5 kW, 450 V, 80 A) + Axpert PIP 5048MS
gold1
Příspěvky: 63
Registrován: čtv lis 25, 2021 6:47 pm

Re: Shelly Plus 1PM - problem s novou aplikaci

Příspěvek od gold1 »

Uz jsem to zminil-ve scenach ta moznost zustala.Bohuzel nastavovani scen mi vubec nejde.Nejak nemohu pochopit ten system podminek a kdy se co vlastne spusti nebo vypne
24x JaSolar 380wp(12xV+12xZ) = 9120wp, 2x Axpert King 5000/48, 32x Narada 125Ah(2x16s)Lifepo4, Victron BMV700.
rva
Příspěvky: 3500
Registrován: úte dub 23, 2013 10:21 am
Lokalita: Kousek od Lysé nad Labem
Systémové napětí: 48V
Výkon panelů [Wp]: 46000
Kapacita baterie [kWh]: 40
Chci prodávat energii: NE
Chci/Mám dotaci: NE
Bydliště: Kousek od Lysé nad Labem

Re: Shelly Plus 1PM - problem s novou aplikaci

Příspěvek od rva »

Jde o to, jestli máš nějaké základy programování/angličtiny. Na tom obrázku je podmínka
Když je na externím senzoru víc než 50 st.C
tak zapni na zařízení UNI výstup (třeba pro zapnutí relátka, SSD, LED)
Aktivní to je každý den v týdnu a po celých 24 hodin
_______________________________________________________________________
43 kWp, LiFePO4 46 kWh,
EPSolar 60 A/150 V ET6415N + 3x Isolar SM II (5 kW, 450 V, 80 A) + Axpert PIP 5048MS
gold1
Příspěvky: 63
Registrován: čtv lis 25, 2021 6:47 pm

Re: Shelly Plus 1PM - problem s novou aplikaci

Příspěvek od gold1 »

Programovani vubec.To je mimo jine hlavni duvod proc nemam HA.Kazdopadne jsem se pustil do nastaveni nejake sceny a neco z toho vylezlo.Kazdopadne zatim tu scenu bez dozoru bezet radeji nenecham.
24x JaSolar 380wp(12xV+12xZ) = 9120wp, 2x Axpert King 5000/48, 32x Narada 125Ah(2x16s)Lifepo4, Victron BMV700.

  • Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek