Axpert VM III 5kw - odešel
Měniče Axpert
-
- Lokalita: Praha Západ
- Systémové napětí: 48V
- Výkon panelů [Wp]: 6000
- Kapacita baterie [kWh]: 24
- Chci prodávat energii: NE
- Chci/Mám dotaci: NE
Re: Axpert VM III 5kw - odešel
Tak asi úspěch, vyměněny dva kondíky, dioda a SMD 7805ka. 40CZK. Cesta vlakem pro součástky 90CZK
Otestoval jsem běh z baterky a dobíjení z DS. Zítra, až bude svítit pustím solar.
Napětí na vstupu stabilizátoru je naprosto konstantních 7.3V v druhé větvi 12V.
Nic divného se neděje.
Otestoval jsem běh z baterky a dobíjení z DS. Zítra, až bude svítit pustím solar.
Napětí na vstupu stabilizátoru je naprosto konstantních 7.3V v druhé větvi 12V.
Nic divného se neděje.
2x 3kWp 2x 5kW 24kWh - Moje malá kumbálová: https://forum.mypower.cz/viewtopic.php?f=23&t=7587
-
Srdečně gratuluju. Mám políčeno taktéž na tenhle klonovanej kus, co bys řekl, koupit, nebo čekat, až dostanou zdejší prodejci koncem ledna zásoby?
-
Tak jednání s e-shopem bylo úplně v pohodě. Bylo to tady asi za 3dny.
Tady je odkaz, kde jsem koupil.
https://forum.mypower.cz/viewtopic.php? ... 87#p153897
Asi by chtělo se ještě poptat, jak postupovat při opravách. Na vadný kus měli 14dní na vrácení.
Jestli se vyplatí ušetřit cca 4kKč a nemít dvouletou záruku je asi na každém. Mě trochu zalepilo , Když jsem sháněl já, tak nic nešlo koupit v CR.
Nejdivnější na tom je, že je to fakt "kopie". Má to jinak cestičky na tišťáku a podobně. Čekal jsem, že to bude úplně stejné a ono ne.
Když bych si mohl vybrat, zkusil bych koupit orig. voltronic, nevím, ale jak to poznat s jistotou dopředu....
Náhrada "soustavou" krabiček z evropské provenience by vyšla na 90k při zachování funkcionality ...
Tady je odkaz, kde jsem koupil.
https://forum.mypower.cz/viewtopic.php? ... 87#p153897
Asi by chtělo se ještě poptat, jak postupovat při opravách. Na vadný kus měli 14dní na vrácení.
Jestli se vyplatí ušetřit cca 4kKč a nemít dvouletou záruku je asi na každém. Mě trochu zalepilo , Když jsem sháněl já, tak nic nešlo koupit v CR.
Nejdivnější na tom je, že je to fakt "kopie". Má to jinak cestičky na tišťáku a podobně. Čekal jsem, že to bude úplně stejné a ono ne.
Když bych si mohl vybrat, zkusil bych koupit orig. voltronic, nevím, ale jak to poznat s jistotou dopředu....
Náhrada "soustavou" krabiček z evropské provenience by vyšla na 90k při zachování funkcionality ...
2x 3kWp 2x 5kW 24kWh - Moje malá kumbálová: https://forum.mypower.cz/viewtopic.php?f=23&t=7587
-
Tam mám za sebou 3 dny provozu, Dobíjení funguje dobře.
Zkoumal jsem co a kdy hřeje. Při malém konstantním odběru a běžícímu soláru nejvíce hřeje chladič nahoře. A to fakt dost povrchovka tak 80st.
Chlazení běží od otvorů shora dolů. Tenhle chladič, ale není v kanále, kde by nějak zásadně foukalo.
Přemýšlím, že bych do čelního panelu udělal díru s ventilátorem, abych tohle šílené teplo dostal z té krabice ven
PS: fotka je bez nasazeného plastu na usměrnění proudění vzduchu
Zkoumal jsem co a kdy hřeje. Při malém konstantním odběru a běžícímu soláru nejvíce hřeje chladič nahoře. A to fakt dost povrchovka tak 80st.
Chlazení běží od otvorů shora dolů. Tenhle chladič, ale není v kanále, kde by nějak zásadně foukalo.
Přemýšlím, že bych do čelního panelu udělal díru s ventilátorem, abych tohle šílené teplo dostal z té krabice ven
-
Pokud zařízení běží na solár a nebo na DS. Tak napětí před 5V stabilizátorem je o 0.3V větší, než když běží pouze z baterie to znamená cca 7.6V
-
mika píše:Tam mám za sebou 3 dny provozu, Dobíjení funguje dobře.
To je chladič Mppt regulátoru.Když jedou panely,tak hřeje i mě.
18190Wp=13500Wp jihovýchod 27x500Wp, 4690Wpjihozápad Leapton 14x335Wp, cca 8000W 90ks vakuové trubice jihozápad, Lifepo4 17Sx260Ah, trakční gel 800Ah), Axpert Max 7200VA, Easun Isolar 5500VA,Multiplus 2 48/5000,MPPT 150/85
Pojízdná FV 200Wp=2x100Wp flexibilní+4x280Ah lifepo4+měnič 1500W
Pojízdná FV 200Wp=2x100Wp flexibilní+4x280Ah lifepo4+měnič 1500W
-
- Podobná témata
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 12 Odpovědi
- 730 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od brumlaj
-
-
Jednoduche vycitani dat z Axpert menicu (specialne Axpert MAX 7,2kVA)
od Solaris » » v Automatizace, měření, statistiky
Jednoduche vycitani dat z Axpert menicu (specialne Axpert MAX 7,2kVA)
- 14 Odpovědi
- 1197 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od TomHC
-
-
- 3 Odpovědi
- 2634 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od Pawel
-
-