Fórum | MyPower.CZ | Obnovitelné zdroje energie - energetická soběstačnost | Poslední návštěva: úte dub 13, 2021 5:45 pm
ota píše:Abrams mi to bude vymlouvat ale zvolil jsem jinou cestu.
Když nedokážeš nad mafií vyhrát, musíš se k ní přidat. Takže stavím ongrid elektrárnu, výkon větší než tvých 10kW, k tomu UPS 10kW na překlenutí nočního provozu. Olověná baterka OPzS 20kWh. Při vlastní spotřebě 30-40% mi návratnost vychází 7-9 let s tím že si to celé zařizuji od projektu a stavebního povolení po výstavbu sám.
Vyřizování papírů s distributorem zhruba rok až dva.
Do 10kW nepotřebuješ stavební povolení.
kodl69 píše:změnilo, tabulka je z normy platné do roku 2000... V současnosti platná ČSN 33 2000-4-41/ed.3 už nikde nemá zařazení prostor, takže prostory normální, nebezpečné a zvlášť nebezpečné už neexistují. A nebo je to v jiné normě...
V 4-41/ed.2, co platí posledních pár týdnů, to je drobek jinak:
ale pořád podobně. Jak se určuje potřebné ochranné opatření nově u instalací nejpozděj 07.07.2020 kdy platí 4-41/ed.3 bezvýhradně, netuším. A mám dojem, že to netuší nikdo.
marsal64 píše:: pokud bych chtěl revizi, znamená to kryty všude, kde je třeba těch 55V ?
Kolik je průměrná denní spotřeba? Od toho začni!marsal64 píše:Díky, pokud Ti tedy rozumím dobře, jedeš na DC coupling. Ano, ano, baterky budou postupně podle financí :-/, obávám se, že budu muset začít s 10kWh.
Uživatelé procházející toto fórum: CC [Bot] a 0 návštevníků