Fórum | MyPower.CZ | Obnovitelné zdroje energie - energetická soběstačnost | Poslední návštěva: pon bře 01, 2021 7:52 pm
eman píše:No, já mám ten sklon 5°zrovna na opačnou stranu, tedy na SV, takže náklon panelů je nutnost. Jinak plocha střechy co jde osadit je cca 150m2.Ovšem, škoda těch rozestupů, to ubere hodně na využitelnosti.
eman píše:Chlapi, jinak k těm moderním panelům se musí použít nějaké nové typy regulátorů?
Než jsem se tu zeptal, tak mě právě zaujala cena FV panelů na Bazoši nebo i tady v bazaru a říkal jsem si, že už konečně stojí nějaké rozumné peníze a koukal jsem jsem po bižuterii. Ale pak tady z diskuze vyplynulo, že tam prodávají šmejd a vy jste mi poradili něco jiného.
eman píše:Když koukám na tu vaší elektrárnu a současné výkony, tak mi to moc na optimismu nepřidává.Koukal jsem i na odkazy ostatních diskutujících a hrubě to vypadá, na 1500kWh ročně za každých 50tis investice. Ale bohužel to ty výkony dává hlavně když nejsou potřeba. Měl jsem ideu trochu snížit platby za teplou vodu (11kWh den) a napájet z FVE nějaké nedůležité trvalé odběry (čov, počítače), ale takhle to vypadá, že na TUV bude lepší koupit kolektory na Bazosi, kde se jich všichni zbavují, kvůli dotovaným FVE.
eman píše:Vybral jsem Dražickou 300l se solárním výměníkem, ale pořád spekuluju jestli to má cenu tahat trubky ze střechy, když FVE už není tak drahá.
marko250 píše:Noóó super,vemte si že se bojler nahřeje a pak jsou panely na nic,co je na tom tak super? Dále žádné přepínání Siton/DS není,Siton má svou spirálu a navíc se musí napájet ze sítě trafem 12V,co je na tomhle super? http://tnweb.tode.cz/fotovoltaicky-mppt ... siton-210/
Uživatelé procházející toto fórum: CC [Bot] a 1 návštěvník