Fórum | MyPower.CZ | Obnovitelné zdroje energie - energetická soběstačnost | Poslední návštěva: pát kvě 14, 2021 3:02 am


PLC Tecomat Foxtrot

Diskuze k Tecomat Foxtrot, nastavení, návody, zkuěnosti, praxe
PředchozíDalší

Re: PLC Tecomat Foxtrot

Příspěvekod dumi » pát říj 23, 2020 2:18 pm

Jak si bez toho mohl zit? :-D
Dumiho ostruvek: 4,7kWp, 13,3kWh, 2400W inverter
dumi
 
Příspěvky: 2037
Registrován: stř zář 05, 2018 7:38 pm

Re: PLC Tecomat Foxtrot

Příspěvekod Postrc » pon říj 26, 2020 11:24 am

Byl bych velice opatrný se spolehlivostí dat o proudu (AC i DC) z měniče. Moje zkušenost je taková,že hlavně při nižší zátěži ( do 500w) to může být klidně o 30% mimo . Základ je kvalitní elektroměr ( používám PRO1-Mod a PRO380-Mod) na rychlé sběrnici a z toho brát hlavní data . Teco CIB je taky v pohodě. Jen to má jednu nevýhodu, že pokud je nutné rychlé vyčítání , tak odezva může být omezená dalšími prvky na CIB sběrnici. Proto to mám přes RS 485. V centrále je rozšiřující modul MR-0115 s 3x RS485 a to bohatě stačí na 2 elektroměry + zařízení okolo .

Pavel[/quote]

Ahoj

Tady bych nesouhlasil. Pokud máš smartmeeter na CIB, bude vyčítaný rychleji, než data zaslaná po RS485. Na smartmeeteru od Teca je možné změřit i změnu při výpadku jističe, protože otáčka PLC je někde okolo 130ms,
Pokud se nepletu, tak vyčítání RS485 jde na řadu po vyčtení celé CIB I/O.
Nevýhodou smartmeeteru na CIB je, že nemá žádný registr pro uložení hodnoty v případě výpadku nebo restartu, vše to drží PLC.
Postrc
 
Příspěvky: 10
Registrován: pát říj 23, 2020 6:47 pm

Re: Jak nejjednodušeji naprogramovat bistabilní tlačítko...

Příspěvekod Postrc » pon říj 26, 2020 11:33 am

marsal64 píše:Ahoj, nějak to samozřejmě dělám, ale jde mi teď o "eleganci": jak nejjednodušeji naprogramovat ve Foxtrotu jednoduché "bistabilní" web tlačítko ovládající stav nějaké proměnné:

Web tlačitko stisknu a nějaká proměnná se změní z 0 do 1
Web tlačitko stisknu znovu a stejná proměnná se změní z 1 do 0
Pokud tlačítko držím nebo pouštím, proměnná se nemění


Ahoj

Jednou jsem potřeboval změnit stav výstupu nezávisle na aktivovaném vstupu s možností ovlivnění z webového tlačítka. Výsledkem je blok, který toto umožnuje. Snad Ti to pomůže.

Kód: Vybrat vše
FUNCTION_BLOCK fbWebPrepinac
  VAR_INPUT
    In           : BOOL;                            //1 - zapnutí 0 - vypnutí - vstup typu BOOL
    IN_web   : BOOL R_EDGE;               //Ovládání z webu
    Rst          : BOOL R_EDGE;              //Reset Q
  END_VAR
  VAR_OUTPUT
    Q             : BOOL;                         //Výstup k DO
    Q_status : BOOL;                          // Nestandartní výstup - signalizace, že je to ve skutečnosti jinak
  END_VAR
  VAR_IN_OUT
  END_VAR
  VAR
    RScerp     : RS;
    R_start    : R_TRIG;
    F_start    : F_TRIG;
  END_VAR
  VAR_TEMP
  END_VAR
 

  R_start(CLK := In);
  F_start(CLK := In);
  //Přepínání vstupu
  RScerp(S :=R_start.Q OR (IN_web AND NOT(Q)) ,
         R1 := F_start.Q OR (IN_web AND Q) Or Rst , Q1 => Q);
         
  If (Q AND NOT(In)) OR  (NOT(Q) AND In) then
     Q_status := True;
  Else
     Q_status := False;
  End_If;
 
 


END_FUNCTION_BLOCK
Postrc
 
Příspěvky: 10
Registrován: pát říj 23, 2020 6:47 pm

Re: PLC Tecomat Foxtrot

Příspěvekod marsal64 » pon říj 26, 2020 11:48 am

Prima, díky, tak další foxtroťák mezi námi.
Poustevna - čistý ostrov bez DS: 5kWp = 10S Jinko 225Wp jih 50°+ 2x 2S3P Jinko 225Wp jih 7°+ větrná elektrárna "čínská plechárna" = placebo; Axpert VM II 24V 3000W PF1 + Victron Inverter Compact 24/2000 + 2x MakeSkyBlue 60; LiFePo 8x Winston 200Ah + 8x Winston 100 Ah + 8x CATL 120Ah; Teco Foxtrot CP-1015 + C-IT-0504S.
Kozlovna - ostrov ve stadiu zkušebního provozu. 3x Studer XTM 4000-48, 2x VT-80, BSP, XCOMy, 2x5x3S mono 310Wp GWL/Sunny (9,3 kWp), 200Ah LiFePo4 Catl + 202Ah Lishen, Daly BMS
Uživatelský avatar
marsal64
 
Příspěvky: 1056
Registrován: sob čer 16, 2018 12:45 pm
Bydliště: Velké Popovice

Dotaz na Foxtrot 2

Příspěvekod marsal64 » stř lis 04, 2020 5:19 pm

Má smysl jít do Foxtrot 2? O kolik je to dražší než starý Foxtrot?
Osobně jsem se "starým" Foxtrotem spokojený, je pro mne paměťově i výkonově dostačující, nicméně pro novou instalaci zvažuji.
Poustevna - čistý ostrov bez DS: 5kWp = 10S Jinko 225Wp jih 50°+ 2x 2S3P Jinko 225Wp jih 7°+ větrná elektrárna "čínská plechárna" = placebo; Axpert VM II 24V 3000W PF1 + Victron Inverter Compact 24/2000 + 2x MakeSkyBlue 60; LiFePo 8x Winston 200Ah + 8x Winston 100 Ah + 8x CATL 120Ah; Teco Foxtrot CP-1015 + C-IT-0504S.
Kozlovna - ostrov ve stadiu zkušebního provozu. 3x Studer XTM 4000-48, 2x VT-80, BSP, XCOMy, 2x5x3S mono 310Wp GWL/Sunny (9,3 kWp), 200Ah LiFePo4 Catl + 202Ah Lishen, Daly BMS
Uživatelský avatar
marsal64
 
Příspěvky: 1056
Registrován: sob čer 16, 2018 12:45 pm
Bydliště: Velké Popovice

Re: Dotaz na Foxtrot 2

Příspěvekod Postrc » pon lis 23, 2020 7:21 pm

marsal64 píše:Má smysl jít do Foxtrot 2? O kolik je to dražší než starý Foxtrot?
Osobně jsem se "starým" Foxtrotem spokojený, je pro mne paměťově i výkonově dostačující, nicméně pro novou instalaci zvažuji.


Mám Fox2000 nasazený a je to fičák. Největší výhodou je, že už není potřeba žádná SDkarta, tedy má vlastní RAM a hlavně 128GB disk. Výrazně je posílený výkon centrály, což se tedy zatím projevuje spíše rychlosti načítání web stránek.
jako výhodu také kvituji možnost instalace PLCComs přímo v centrále (v Linuxu) a tím propojení na node-red a také Home-kit. Ale nejsem jablíčkář, tak to neocením :D Mám takto udělané propojení dat na node-red - influxdb a grafanu.

Pozor ale při upgrade. Pokud je někdo chce vyměnit a má v instalaci rozbočení CIB sběrnice modul 1141, tak to není možné. Nově je rozšíření možné pouze s modulem 2141 a ten se již nepřipojuje na TLC sběrnici ale na ETH - ethernet. Má to tu výhodu, že lze využít infrastrukturu LAN (optiky atd) třeba i z jiné budovy atd.

Cenový nárůst tam je, ale nic dramatického.

Pokud jsi spokojený a stačí ti paměť, nevidím důvod to řešit. Já neodolal :yes:
Postrc
 
Příspěvky: 10
Registrován: pát říj 23, 2020 6:47 pm

Re: PLC Tecomat Foxtrot

Příspěvekod marsal64 » pon lis 23, 2020 9:17 pm

Díky, já ještě testoval dumiho a už mám Foxtrot 2 také objednaný ;-).
Poustevna - čistý ostrov bez DS: 5kWp = 10S Jinko 225Wp jih 50°+ 2x 2S3P Jinko 225Wp jih 7°+ větrná elektrárna "čínská plechárna" = placebo; Axpert VM II 24V 3000W PF1 + Victron Inverter Compact 24/2000 + 2x MakeSkyBlue 60; LiFePo 8x Winston 200Ah + 8x Winston 100 Ah + 8x CATL 120Ah; Teco Foxtrot CP-1015 + C-IT-0504S.
Kozlovna - ostrov ve stadiu zkušebního provozu. 3x Studer XTM 4000-48, 2x VT-80, BSP, XCOMy, 2x5x3S mono 310Wp GWL/Sunny (9,3 kWp), 200Ah LiFePo4 Catl + 202Ah Lishen, Daly BMS
Uživatelský avatar
marsal64
 
Příspěvky: 1056
Registrován: sob čer 16, 2018 12:45 pm
Bydliště: Velké Popovice

Import programu z Foxtrot do Foxtrot2

Příspěvekod marsal64 » úte pro 29, 2020 9:25 pm

Lze nějak "jednoduše" v Mosaicu importovat starý program z Foxtrot do Foxtrot 2?
Nebo alespoň třeba celý obsah webmaker?
Díky
Poustevna - čistý ostrov bez DS: 5kWp = 10S Jinko 225Wp jih 50°+ 2x 2S3P Jinko 225Wp jih 7°+ větrná elektrárna "čínská plechárna" = placebo; Axpert VM II 24V 3000W PF1 + Victron Inverter Compact 24/2000 + 2x MakeSkyBlue 60; LiFePo 8x Winston 200Ah + 8x Winston 100 Ah + 8x CATL 120Ah; Teco Foxtrot CP-1015 + C-IT-0504S.
Kozlovna - ostrov ve stadiu zkušebního provozu. 3x Studer XTM 4000-48, 2x VT-80, BSP, XCOMy, 2x5x3S mono 310Wp GWL/Sunny (9,3 kWp), 200Ah LiFePo4 Catl + 202Ah Lishen, Daly BMS
Uživatelský avatar
marsal64
 
Příspěvky: 1056
Registrován: sob čer 16, 2018 12:45 pm
Bydliště: Velké Popovice

Re: PLC Tecomat Foxtrot

Příspěvekod dumi » úte pro 29, 2020 11:10 pm

Jo jde. Nevim.jestli lehce ale jde.

Zalezi jestlj mas projekt v projekt manazeru nebo uz v IO configuratoru. V IO configu staci nastavit jen jine plc v projekt manazeru se da cely projwkt prevest do IO configuratoru a pak.zvolis.spravne plc.

novy foxtrot 2 uz jede jen v IO configuratoru.
Dumiho ostruvek: 4,7kWp, 13,3kWh, 2400W inverter
dumi
 
Příspěvky: 2037
Registrován: stř zář 05, 2018 7:38 pm

Re: PLC Tecomat Foxtrot

Příspěvekod marsal64 » stř pro 30, 2020 9:16 am

Díky, zarazil jsem se nyní na něčem jiném, viz obr.
S prvním Foxtrotem mám i koupenou i licenci, ale bez HW klíče, vše fungovalo i včetně hesel.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Poustevna - čistý ostrov bez DS: 5kWp = 10S Jinko 225Wp jih 50°+ 2x 2S3P Jinko 225Wp jih 7°+ větrná elektrárna "čínská plechárna" = placebo; Axpert VM II 24V 3000W PF1 + Victron Inverter Compact 24/2000 + 2x MakeSkyBlue 60; LiFePo 8x Winston 200Ah + 8x Winston 100 Ah + 8x CATL 120Ah; Teco Foxtrot CP-1015 + C-IT-0504S.
Kozlovna - ostrov ve stadiu zkušebního provozu. 3x Studer XTM 4000-48, 2x VT-80, BSP, XCOMy, 2x5x3S mono 310Wp GWL/Sunny (9,3 kWp), 200Ah LiFePo4 Catl + 202Ah Lishen, Daly BMS
Uživatelský avatar
marsal64
 
Příspěvky: 1056
Registrován: sob čer 16, 2018 12:45 pm
Bydliště: Velké Popovice

Re: PLC Tecomat Foxtrot

Příspěvekod dumi » stř pro 30, 2020 9:36 am

Jakou licenci? Nemas nahodou jen licenci pro to dane PLC?

Tady.moc.neporadim.ja mam HW klic. Co vim tak.bez HW klice a bez licence v PLC jde zkompilovat jen omezenej pocet modulu, a neda se plc zaheslovat. Mozna to bude u foxtrot 2 jinak.
Dumiho ostruvek: 4,7kWp, 13,3kWh, 2400W inverter
dumi
 
Příspěvky: 2037
Registrován: stř zář 05, 2018 7:38 pm

Re: PLC Tecomat Foxtrot

Příspěvekod marsal64 » stř pro 30, 2020 10:34 am

dumi píše:Jakou licenci? Nemas nahodou jen licenci pro to dane PLC?

Tady.moc.neporadim.ja mam HW klic. Co vim tak.bez HW klice a bez licence v PLC jde zkompilovat jen omezenej pocet modulu, a neda se plc zaheslovat. Mozna to bude u foxtrot 2 jinak.

Ano, je to licence pro dané PLC. Už jsem napsal dotaz do Teco, díky.
Poustevna - čistý ostrov bez DS: 5kWp = 10S Jinko 225Wp jih 50°+ 2x 2S3P Jinko 225Wp jih 7°+ větrná elektrárna "čínská plechárna" = placebo; Axpert VM II 24V 3000W PF1 + Victron Inverter Compact 24/2000 + 2x MakeSkyBlue 60; LiFePo 8x Winston 200Ah + 8x Winston 100 Ah + 8x CATL 120Ah; Teco Foxtrot CP-1015 + C-IT-0504S.
Kozlovna - ostrov ve stadiu zkušebního provozu. 3x Studer XTM 4000-48, 2x VT-80, BSP, XCOMy, 2x5x3S mono 310Wp GWL/Sunny (9,3 kWp), 200Ah LiFePo4 Catl + 202Ah Lishen, Daly BMS
Uživatelský avatar
marsal64
 
Příspěvky: 1056
Registrován: sob čer 16, 2018 12:45 pm
Bydliště: Velké Popovice

PLC Tecomat Foxtrot a Studer - licence knihovny?

Příspěvekod marsal64 » stř pro 30, 2020 12:57 pm

Ještě k jiné licenci... Četl jsem si manuál k StuderLib a našel tuto nepříjemnost:

Library StuderLib requires preprogrammed PLC application profile
TXF 689 17 AP STUDERLIB_LICENCE . This profile is not a standard PLC and must be ordered separately
to each PLC. Without this profile, the library operates only for a limited period of time (4 hours for
testing and debugging purposes). Then block stops communication and returns back profile error indication.
To renew library operation required to switch off PLC and restart (again, for a limited time) or after
programming application profile TXF 689 17 (no time limit).


Tuší o tomto dumi někdo z jiných Teco kolegů více?

Nebo už existuje jiný ověřený způsob připojení Foxtrota ke Studeru?

Díky
Poustevna - čistý ostrov bez DS: 5kWp = 10S Jinko 225Wp jih 50°+ 2x 2S3P Jinko 225Wp jih 7°+ větrná elektrárna "čínská plechárna" = placebo; Axpert VM II 24V 3000W PF1 + Victron Inverter Compact 24/2000 + 2x MakeSkyBlue 60; LiFePo 8x Winston 200Ah + 8x Winston 100 Ah + 8x CATL 120Ah; Teco Foxtrot CP-1015 + C-IT-0504S.
Kozlovna - ostrov ve stadiu zkušebního provozu. 3x Studer XTM 4000-48, 2x VT-80, BSP, XCOMy, 2x5x3S mono 310Wp GWL/Sunny (9,3 kWp), 200Ah LiFePo4 Catl + 202Ah Lishen, Daly BMS
Uživatelský avatar
marsal64
 
Příspěvky: 1056
Registrován: sob čer 16, 2018 12:45 pm
Bydliště: Velké Popovice

Re: PLC Tecomat Foxtrot

Příspěvekod dumi » stř pro 30, 2020 2:48 pm

No bud si udelas.autoresetovatko, coz je asi drobnost nebo si tu komunikaci napises sam :-) pokud je tedy znamej protokol, jinak bych se pustil do reverse engeneeringu :-)
Dumiho ostruvek: 4,7kWp, 13,3kWh, 2400W inverter
dumi
 
Příspěvky: 2037
Registrován: stř zář 05, 2018 7:38 pm

Re: PLC Tecomat Foxtrot

Příspěvekod marsal64 » stř pro 30, 2020 7:11 pm

dumi píše:No bud si udelas.autoresetovatko, coz je asi drobnost nebo si tu komunikaci napises sam :-) pokud je tedy znamej protokol, jinak bych se pustil do reverse engeneeringu :-)

Zdá se, že reverse engineering potřeba nebude, bude si možné vyhrát ;-)
https://www.studer-innotec.com/en/downl ... 1630i-1069

Originální StuderLib knihovny mají navíc podle všeho jednu nepochopitelnou vlastnost: jsou dvě verze, první umožňuje psát současně do všech zařízení daného typu (např. VT), druhá do jednoho a podle manuálu se tyto dvě knihovny nedají navzájem kombinovat. Už jen to je důvod psát něco vlastního.
Poustevna - čistý ostrov bez DS: 5kWp = 10S Jinko 225Wp jih 50°+ 2x 2S3P Jinko 225Wp jih 7°+ větrná elektrárna "čínská plechárna" = placebo; Axpert VM II 24V 3000W PF1 + Victron Inverter Compact 24/2000 + 2x MakeSkyBlue 60; LiFePo 8x Winston 200Ah + 8x Winston 100 Ah + 8x CATL 120Ah; Teco Foxtrot CP-1015 + C-IT-0504S.
Kozlovna - ostrov ve stadiu zkušebního provozu. 3x Studer XTM 4000-48, 2x VT-80, BSP, XCOMy, 2x5x3S mono 310Wp GWL/Sunny (9,3 kWp), 200Ah LiFePo4 Catl + 202Ah Lishen, Daly BMS
Uživatelský avatar
marsal64
 
Příspěvky: 1056
Registrován: sob čer 16, 2018 12:45 pm
Bydliště: Velké Popovice

Re: PLC Tecomat Foxtrot

Příspěvekod mopadzi » stř pro 30, 2020 7:31 pm

ještě se dá komunikovat MODBUSem...je na to modul XCOM-485
kdo si hraje nezlobí

9xRenesola 240W+9x Benq 265, 10xAvancis 125W, 14x Avancis 130W, 2xStuder VT65 1xVT 80, 2x XTM4000-48, 40kW Lifepo4..vše ve výstavbě, hotovo 99%
BMW i3 BEV
mopadzi
 
Příspěvky: 683
Registrován: úte led 24, 2012 8:55 am

Re: PLC Tecomat Foxtrot

Příspěvekod marsal64 » stř pro 30, 2020 7:39 pm

mopadzi píše:ještě se dá komunikovat MODBUSem...je na to modul XCOM-485

Má to nějaké výhody, když budu mít jedno PLC? Je to např. rychlejší?
Poustevna - čistý ostrov bez DS: 5kWp = 10S Jinko 225Wp jih 50°+ 2x 2S3P Jinko 225Wp jih 7°+ větrná elektrárna "čínská plechárna" = placebo; Axpert VM II 24V 3000W PF1 + Victron Inverter Compact 24/2000 + 2x MakeSkyBlue 60; LiFePo 8x Winston 200Ah + 8x Winston 100 Ah + 8x CATL 120Ah; Teco Foxtrot CP-1015 + C-IT-0504S.
Kozlovna - ostrov ve stadiu zkušebního provozu. 3x Studer XTM 4000-48, 2x VT-80, BSP, XCOMy, 2x5x3S mono 310Wp GWL/Sunny (9,3 kWp), 200Ah LiFePo4 Catl + 202Ah Lishen, Daly BMS
Uživatelský avatar
marsal64
 
Příspěvky: 1056
Registrován: sob čer 16, 2018 12:45 pm
Bydliště: Velké Popovice

Foxtrot 2 - problém

Příspěvekod marsal64 » sob led 30, 2021 8:15 pm

Tak jsem nahrával do Foxtrotu 2 koupený aplikační profil, ale nahrání přes web se tvářilo, že neproběhlo. Opakoval jsem a pokusil se ho nahrát do rootu filesystému pomocí (komunikujícího) Mosaic.
Výsledkem je, že mi Foxtrot 2 s Mosaic už nekomunikuje ani přes LAN (router ho přitom na dané IP vidí) ani přes USB ("USB DLL library not found").
Foxtrot naběhne, pomocí MODE tlačítka je ev. možné změnit IP adresu apod.
Tak nevím, co s stím.
Lze např. provést u Foxtrotu 2 nějaký "tovární reset"?
Poustevna - čistý ostrov bez DS: 5kWp = 10S Jinko 225Wp jih 50°+ 2x 2S3P Jinko 225Wp jih 7°+ větrná elektrárna "čínská plechárna" = placebo; Axpert VM II 24V 3000W PF1 + Victron Inverter Compact 24/2000 + 2x MakeSkyBlue 60; LiFePo 8x Winston 200Ah + 8x Winston 100 Ah + 8x CATL 120Ah; Teco Foxtrot CP-1015 + C-IT-0504S.
Kozlovna - ostrov ve stadiu zkušebního provozu. 3x Studer XTM 4000-48, 2x VT-80, BSP, XCOMy, 2x5x3S mono 310Wp GWL/Sunny (9,3 kWp), 200Ah LiFePo4 Catl + 202Ah Lishen, Daly BMS
Uživatelský avatar
marsal64
 
Příspěvky: 1056
Registrován: sob čer 16, 2018 12:45 pm
Bydliště: Velké Popovice

Re: Foxtrot 2 - problém

Příspěvekod marsal64 » sob led 30, 2021 10:03 pm

marsal64 píše:Tak jsem nahrával do Foxtrotu 2 koupený aplikační profil, ale nahrání přes web se tvářilo, že neproběhlo. Opakoval jsem a pokusil se ho nahrát do rootu filesystému pomocí (komunikujícího) Mosaic.
Výsledkem je, že mi Foxtrot 2 s Mosaic už nekomunikuje ani přes LAN (router ho přitom na dané IP vidí) ani přes USB ("USB DLL library not found").
Foxtrot naběhne, pomocí MODE tlačítka je ev. možné změnit IP adresu apod.
Tak nevím, co s stím.
Lze např. provést u Foxtrotu 2 nějaký "tovární reset"?

Tak nevím, k Foxtrotu se dostanu přes web (adr:8443) a taky přes FTP, který jsem si nastavil (tj. můžu nahrávat případně soubory), ale přes Mosaic nikoli. Nějaký nápad prosím?
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Poustevna - čistý ostrov bez DS: 5kWp = 10S Jinko 225Wp jih 50°+ 2x 2S3P Jinko 225Wp jih 7°+ větrná elektrárna "čínská plechárna" = placebo; Axpert VM II 24V 3000W PF1 + Victron Inverter Compact 24/2000 + 2x MakeSkyBlue 60; LiFePo 8x Winston 200Ah + 8x Winston 100 Ah + 8x CATL 120Ah; Teco Foxtrot CP-1015 + C-IT-0504S.
Kozlovna - ostrov ve stadiu zkušebního provozu. 3x Studer XTM 4000-48, 2x VT-80, BSP, XCOMy, 2x5x3S mono 310Wp GWL/Sunny (9,3 kWp), 200Ah LiFePo4 Catl + 202Ah Lishen, Daly BMS
Uživatelský avatar
marsal64
 
Příspěvky: 1056
Registrován: sob čer 16, 2018 12:45 pm
Bydliště: Velké Popovice

Foxtrot 2 - problém vyřešen

Příspěvekod marsal64 » ned led 31, 2021 1:09 pm

Tak jsem se z toho vybabral pomocí firmware update, FYI uvádím postup:

- Nainstalovat Firmware updater, stáhnout v něm aktuální verze FW
- Protože mi FW updater s PLC nekomunikoval, našel jsem správný soubor firmware .tfw pomocí hledání v souborech .txt v adresáři c:\Users\xxxxx\Documents\Teco Utils\FWU\TFW\, v případě mého CP-2005 šlo o "teco_imxGul.tfw" (vskutku návodné...)
- .tfw soubor jsem uploadoval do PLC pomoci web připojení, které fungovalo
- Po resetu pomocí tlačítka MODE jsem vymazal uživatelský program, který byl zjevně porušený
- Mosaic se připojil :-)

Dumi (díky!) mi v SZ radil použít DIP switche pod levým horním krytem. Zjistil jsem alespoň, že druhý z nich v poloze ON nuluje Ethernet adresy a aktivuje zjednodušené web rozhraní, kde lze také provést update. V mém případě to nebylo třeba, viz výše.

Bonusem je aktualizace FW, ke které bych se asi jinak nedokopal ;) .
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Poustevna - čistý ostrov bez DS: 5kWp = 10S Jinko 225Wp jih 50°+ 2x 2S3P Jinko 225Wp jih 7°+ větrná elektrárna "čínská plechárna" = placebo; Axpert VM II 24V 3000W PF1 + Victron Inverter Compact 24/2000 + 2x MakeSkyBlue 60; LiFePo 8x Winston 200Ah + 8x Winston 100 Ah + 8x CATL 120Ah; Teco Foxtrot CP-1015 + C-IT-0504S.
Kozlovna - ostrov ve stadiu zkušebního provozu. 3x Studer XTM 4000-48, 2x VT-80, BSP, XCOMy, 2x5x3S mono 310Wp GWL/Sunny (9,3 kWp), 200Ah LiFePo4 Catl + 202Ah Lishen, Daly BMS
Uživatelský avatar
marsal64
 
Příspěvky: 1056
Registrován: sob čer 16, 2018 12:45 pm
Bydliště: Velké Popovice

PředchozíDalší

Zpět na PLC Tecomat Foxtrot

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: CC [Bot] a 0 návštevníků

Reputation System ©'