Fórum | MyPower.CZ | Obnovitelné zdroje energie - energetická soběstačnost | Poslední návštěva: úte zář 21, 2021 3:01 pm


Studer informacie

Regulátory Studer
PředchozíDalší

Re: Studer informacie

Příspěvekod Kobra23 » čtv bře 25, 2021 9:39 pm

Nejsem připojen k DS. Proto píšu full ostrov.
Uživatelský avatar
Kobra23
 
Příspěvky: 362
Registrován: ned úno 12, 2017 9:32 pm

Re: Studer informacie

Příspěvekod marsal64 » čtv bře 25, 2021 9:49 pm

Zajímavé, nezbude pak tedy než XTM paralelně nebo XTH.
Uživatelský avatar
marsal64
 
Příspěvky: 1084
Registrován: sob čer 16, 2018 12:45 pm
Bydliště: Velké Popovice

Re: Studer informacie

Příspěvekod redcrown » čtv bře 25, 2021 9:55 pm

Toho paralelního zapojení se nebojte, je to velká paráda a žádnou další vlastní spotřebu to negeneruje.
V provozu: poloostrov 4kWp JV, 4x XTM4000-48, 1x VT80, 18kWh LFP 14S10P + Batrium
Ve výstavbě k doplnění: 4kWp SZ, 4,5kWp JJZ, 1,2kWp tracker, 2x VT80 + 1x VT40, 12kWh LFP
Uživatelský avatar
redcrown
 
Příspěvky: 1082
Registrován: pát říj 12, 2012 7:15 pm
Bydliště: Severní Čechy

Re: Studer informacie

Příspěvekod Kobra23 » čtv bře 25, 2021 9:57 pm

Zítra bych chtěl vyměnit 3x XTM za 3x XTH-6000 a zkusit nabít Teslu + udržet ostatní provoz domu při nabíjení. Jako další krok bych po vyzkoušení ty XTH přesunul do druhé FVE co připravuji a k těm současným 3x XTM přidal další 3x XTM. Tím bych měl dosáhnout finálních 21kW v XTM. Snad mi těch 6 XTM bude v ostrovním režimu fungovat.
Uživatelský avatar
Kobra23
 
Příspěvky: 362
Registrován: ned úno 12, 2017 9:32 pm

Re: Studer informacie

Příspěvekod Kobra23 » pát bře 26, 2021 7:34 pm

Tak jsem dnes ještě jednou udělal test a měnič na L2 nevydržel 3520W. Tenkrát poprvé to nevydržel L1, a ten jsem dnes zkoušel na 4200W a běžel úplně v pohodě. Tak nevím. Sundám je a nechám zkontrolovat ty kondenzátory.

Taktéž jsem dnes připojil Teslu a zkoušel nabíjet. V souvislosti s jinou spotřebou domu, jsem omezil nabíjení na 13A. I tak ty XTM měly pěkný fofr.

Pak jsem zapojil ty 3x XTH-6000 a vše vyzkoušel stejným způsobem. Teslu jsem mohl dát na 16A a ještě jsem pustil nějaké spirály v akumulační nádrži. Ani nebylo poznat, že ty měniče běží. Řekl bych, že ty XTH jsou úplně jiná liga a celkem slušný oddíl.

Zítra pokud bude svítit, zkusím je pořádně prohnat. Tesla je skoro vybítá a do aku se toho taky dost vleze.
Uživatelský avatar
Kobra23
 
Příspěvky: 362
Registrován: ned úno 12, 2017 9:32 pm

Re: Studer informacie

Příspěvekod reksohc » sob bře 27, 2021 6:30 am

Viete mi sem niekto hodiť jednoduchý návod / krok po kroku/ ako spojazdnit paralelný chod dvoch XTH-8000/48 na L1-
Po prvom neúspešnom pokuse skončilo XTH v oprave, už je funkčný aj viem kde som urobil chybu, ale istota je istota.
JJV jinko225 3S12P,JZ jinko225 3S3P, JZ Canadian 490 2S1P, SZ Canadian 490 2S5P, cca16kWp, FUNG XTH8000/48, STUDER XTH8000/48,3xVT80, BSP500, RCC03 2x,Xcom-LAN, SDI60/14S14P +daľšie li-ion batérie cca 730Ah
?
reksohc
 
Příspěvky: 37
Registrován: čtv lis 29, 2018 4:17 pm
Bydliště: 920 01 Hlohovec, Slovensko

Re: Studer informacie

Příspěvekod Kobra23 » sob bře 27, 2021 6:32 am

A kde byla chyba?
Uživatelský avatar
Kobra23
 
Příspěvky: 362
Registrován: ned úno 12, 2017 9:32 pm

Re: Studer informacie

Příspěvekod reksohc » sob bře 27, 2021 6:52 am

Po pripojení do systemu a na RCC som ich videl , nedal som tovarenske nastavenie, ktorým by sa mali synchronizovať ,nastal tanec relátok a súboj sínusoíd.
JJV jinko225 3S12P,JZ jinko225 3S3P, JZ Canadian 490 2S1P, SZ Canadian 490 2S5P, cca16kWp, FUNG XTH8000/48, STUDER XTH8000/48,3xVT80, BSP500, RCC03 2x,Xcom-LAN, SDI60/14S14P +daľšie li-ion batérie cca 730Ah
?
reksohc
 
Příspěvky: 37
Registrován: čtv lis 29, 2018 4:17 pm
Bydliště: 920 01 Hlohovec, Slovensko

Re: Studer informacie

Příspěvekod Kobra23 » sob bře 27, 2021 7:25 am

Co stála oprava takové chyby?
Uživatelský avatar
Kobra23
 
Příspěvky: 362
Registrován: ned úno 12, 2017 9:32 pm

Re: Studer informacie

Příspěvekod reksohc » sob bře 27, 2021 7:38 am

Symbolických 100€, problém bol v dlhom hladaní chyby.
Ale nechcel som si podebatovať o tom ,chcel som stručný návod na spustenie dvoch XTH v paralelnom zapojení.
JJV jinko225 3S12P,JZ jinko225 3S3P, JZ Canadian 490 2S1P, SZ Canadian 490 2S5P, cca16kWp, FUNG XTH8000/48, STUDER XTH8000/48,3xVT80, BSP500, RCC03 2x,Xcom-LAN, SDI60/14S14P +daľšie li-ion batérie cca 730Ah
?
reksohc
 
Příspěvky: 37
Registrován: čtv lis 29, 2018 4:17 pm
Bydliště: 920 01 Hlohovec, Slovensko

Re: Studer informacie

Příspěvekod redcrown » sob bře 27, 2021 9:54 am

reksohc píše:Po pripojení do systemu a na RCC som ich videl , nedal som tovarenske nastavenie, ktorým by sa mali synchronizovať ,nastal tanec relátok a súboj sínusoíd.
To se mě nezdá. Podle mě se jen nastaví správně HW jumper a jede se bez dalšího nastavení. Já jsem měl souboj relátek a přetížení, když jsem měl špatné datové kabely. Naštěstí to XTM přečkaly bez újmy.
V provozu: poloostrov 4kWp JV, 4x XTM4000-48, 1x VT80, 18kWh LFP 14S10P + Batrium
Ve výstavbě k doplnění: 4kWp SZ, 4,5kWp JJZ, 1,2kWp tracker, 2x VT80 + 1x VT40, 12kWh LFP
Uživatelský avatar
redcrown
 
Příspěvky: 1082
Registrován: pát říj 12, 2012 7:15 pm
Bydliště: Severní Čechy

Re: Studer informacie

Příspěvekod redcrown » sob bře 27, 2021 9:55 am

reksohc píše:Symbolických 100€, problém bol v dlhom hladaní chyby.
Ale nechcel som si podebatovať o tom ,chcel som stručný návod na spustenie dvoch XTH v paralelnom zapojení.
A co bylo rozbité?
V provozu: poloostrov 4kWp JV, 4x XTM4000-48, 1x VT80, 18kWh LFP 14S10P + Batrium
Ve výstavbě k doplnění: 4kWp SZ, 4,5kWp JJZ, 1,2kWp tracker, 2x VT80 + 1x VT40, 12kWh LFP
Uživatelský avatar
redcrown
 
Příspěvky: 1082
Registrován: pát říj 12, 2012 7:15 pm
Bydliště: Severní Čechy

Re: Studer informacie

Příspěvekod Tomanjan » sob bře 27, 2021 9:04 pm

Zdravím. Mám takový začítečnický dotaz. Mám 3 x XTM na jedné fázi. Když nastavuju jakékoliv hodnoty proudů tak je to prosím myšleno jak ? Myslím například když nastavím nabíjení baterie 50A tak to bude při 3P XTM 50A nebo 150A ?
?
Tomanjan
 
Příspěvky: 163
Registrován: stř bře 07, 2018 12:34 pm

Re: Studer informacie

Příspěvekod milhaus » sob bře 27, 2021 10:46 pm

Tomanjan píše:Zdravím. Mám takový začítečnický dotaz. Mám 3 x XTM na jedné fázi. Když nastavuju jakékoliv hodnoty proudů tak je to prosím myšleno jak ? Myslím například když nastavím nabíjení baterie 50A tak to bude při 3P XTM 50A nebo 150A ?


Pokud dobře pamatuji -bude to 150A
Jiné hodnoty je potřeba dělit mezi počet XTM (např. input limit 1107)
https://youtu.be/RNap_oemQTk
?
milhaus
 
Příspěvky: 208
Registrován: úte úno 05, 2013 8:32 pm

Re: Studer informacie

Příspěvekod redcrown » úte bře 30, 2021 3:05 pm

Kobra23 píše:Tak jsem dnes ještě jednou udělal test a měnič na L2 nevydržel 3520W. Tenkrát poprvé to nevydržel L1, a ten jsem dnes zkoušel na 4200W a běžel úplně v pohodě. Tak nevím. Sundám je a nechám zkontrolovat ty kondenzátory.

Zůstala u toho pádu na malý výkon nějaká hláška v logu?
V provozu: poloostrov 4kWp JV, 4x XTM4000-48, 1x VT80, 18kWh LFP 14S10P + Batrium
Ve výstavbě k doplnění: 4kWp SZ, 4,5kWp JJZ, 1,2kWp tracker, 2x VT80 + 1x VT40, 12kWh LFP
Uživatelský avatar
redcrown
 
Příspěvky: 1082
Registrován: pát říj 12, 2012 7:15 pm
Bydliště: Severní Čechy

Warning (001): Battery too high

Příspěvekod marsal64 » úte bře 30, 2021 5:58 pm

Pro studeráky je to dnes asi nějaký divný den (http://forum.mypower.cz/viewtopic.php?t ... 08#p146008) ;-).

Dnes poprvé jsem za celou dobu zkušebního provozu zaznamenal "Warning (001): Battery too high" a nějak tomu nerozumím. Float voltage (10005) je nastaveno na 54.1., mám rozpojeno synchronizaci nabíjení XTM a VT. 1121 mám nastaveno na 60V...
Napětí okem pozorováno přes portál se kolem 54.1 drží, ale zřejmě ne stabilně - zahlédol jsem i přes 55V a vidím, že BMS hlásí jeden článek dokonce na 3,5V, takže propadám lehké panice, na dálku vypínám VT a píšu tento post.

Pozoroval někdo, že že VT (koupené mimochodem v mém případě jako nové, originál) nezvládají dobře regulovat podle 10005?

Edit:
Hlášení přišlo v okamžiku, kdy postupně přestává světlo - že by VT neuregulovaly toto v okamžiku zvažování, zda neusnout? Předtím celý den žádné hlášení nebylo.
Uživatelský avatar
marsal64
 
Příspěvky: 1084
Registrován: sob čer 16, 2018 12:45 pm
Bydliště: Velké Popovice

Re: Studer informacie

Příspěvekod beethowen » úte bře 30, 2021 6:24 pm

Nemáš povolenou equalizaci nebo tak něco? Jako může to jít o kousek výš, ale o 1V už je hodně.
Uživatelský avatar
beethowen
 
Příspěvky: 686
Registrován: pát čer 23, 2017 6:46 pm
Bydliště: Brno-venkov

Re: Studer informacie

Příspěvekod marsal64 » úte bře 30, 2021 6:53 pm

beethowen píše:Nemáš povolenou equalizaci nebo tak něco? Jako může to jít o kousek výš, ale o 1V už je hodně.

Nemám povoleno, ani 10017 ani 1163. Ještě spekuluji, jestli to nemá něco společného s resetem BSP na 100%, ale to už by bylo asi opravdu divné. Zatím se mi zdá, že to prostě VT neuregulovaly. Možná další use case pro PLC :-/.

Edit: nejsem bohužel na místě, ale ještě mne napadlo, že protože jeden článek byl nahoře (vypadá to, že je zralý na reklamaci, rozhazoval se i dole), mohla BMS jednu sadu vypnout a zákmit na cívkách regulátoru mohl vyvolat onu napěťovou špičku, na kterou reagoval XTM.
Uživatelský avatar
marsal64
 
Příspěvky: 1084
Registrován: sob čer 16, 2018 12:45 pm
Bydliště: Velké Popovice

Re: Studer informacie

Příspěvekod beethowen » úte bře 30, 2021 7:18 pm

Mě se nic podobného nestalo. Že tam je rozdíl BSP, VT a Xtender třeba 0,2V, tak to jo to bývá, ale 1V je sakra hodně. To chce potom ještě analyzovat jednotlivé napětí v ten moment a uvidí se. BMS nemáš na CANu předpokládám, je to nějaká obyč čína jenom autonomní, pouze odpojuje svoji sekci baterky?
Uživatelský avatar
beethowen
 
Příspěvky: 686
Registrován: pát čer 23, 2017 6:46 pm
Bydliště: Brno-venkov

Re: Studer informacie

Příspěvekod marko250 » úte bře 30, 2021 8:09 pm

Ty jestli slunko vykouklo z poza mraku a nic z baterky neběželo,tak tomu i věřím,že tam probliklo větší napětí,než regly zareagovaly.
V případě přetížení nebo zkratu na výstupu se střídač na několik sekund zastaví a restartuje. Pokud se střídač opakovaně setkává s
touto situací {1300} v krátké době, zastaví se trvale a znovu se spustí pouze pomocí manuálního ovládání obsluhy.
Pokud napětí baterie překročí hodnotu nastavenou v konfiguraci {1121}, střídač se zastaví a znovu spustí, když je napětí menší než
{1110}. Pokud Xtender opakovaně narazí na tuto situaci {1303} v krátké době {1403}, zastaví se natrvalo a znovu se spustí pouze
pomocí manuálního ovládání obsluhy.
9780kWp/JZ-50°/20xChaori 230 ,JV-90°/12xJinkoSolar 225 + <JZ-90° /8xGWL / Sunny Mono 310, regl Midnite Classic 150<89A> a MakeSkyBlue <60A>,baterka 17s 54.4VDC LFP4/784Ah<uloží 42kWh>,měnič XTH 8000-48V špičkově 21kW
Uživatelský avatar
marko250
 
Příspěvky: 2793
Registrován: ned led 12, 2014 7:41 pm
Bydliště: Hlučín

PředchozíDalší

Zpět na Studer

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: CC [Bot] a 0 návštevníků

Reputation System ©'