Fórum | MyPower.CZ | Obnovitelné zdroje energie - energetická soběstačnost | Poslední návštěva: pon dub 12, 2021 5:01 am


Daly BMS

Arduino, SDS, Raspberry, Linux, vzdálený dohled, automatizace, měření, opensource, closedsource, hotová řešení, DIY, stavebnice, komponenty, software, postupy, návody, schémata, rady, zkušenosti ...
Předchozí

Re: Daly BMS

Příspěvekod redcrown » čtv dub 08, 2021 6:21 pm

krásné by bylo, kdyby někdo uměl kvantifikovat dlouhodobou přesnost měření SOC. Opravdu ovšem kvantifikovat, dojmy jsou dobré pro starou Blažkovou:)
V provozu: poloostrov 4kWp JV, 4x XTM4000-48, 1x VT80, 18kWh LFP 14S10P + Batrium
Ve výstavbě k doplnění: 4kWp SZ, 4,5kWp JJZ, 1,2kWp tracker, 2x VT80 + 1x VT40, 12kWh LFP
Uživatelský avatar
redcrown
 
Příspěvky: 1081
Registrován: pát říj 12, 2012 7:15 pm
Bydliště: Severní Čechy

Re: Daly BMS

Příspěvekod redcrown » čtv dub 08, 2021 6:59 pm

máš to pěkně vymazlené. Ještě chvíli a začnu ti to závidět:). Já jak nejsem 100% kamarád s PLC, tak jsem zatím v klidu. Máš ambici z toho udělat CAN BMS pro Studer? nebo to má být čistě monitoring?
V provozu: poloostrov 4kWp JV, 4x XTM4000-48, 1x VT80, 18kWh LFP 14S10P + Batrium
Ve výstavbě k doplnění: 4kWp SZ, 4,5kWp JJZ, 1,2kWp tracker, 2x VT80 + 1x VT40, 12kWh LFP
Uživatelský avatar
redcrown
 
Příspěvky: 1081
Registrován: pát říj 12, 2012 7:15 pm
Bydliště: Severní Čechy

Re: Daly BMS

Příspěvekod marsal64 » čtv dub 08, 2021 7:29 pm

redcrown píše:máš to pěkně vymazlené. Ještě chvíli a začnu ti to závidět:). Já jak nejsem 100% kamarád s PLC, tak jsem zatím v klidu. Máš ambici z toho udělat CAN BMS pro Studer? nebo to má být čistě monitoring?

Neplánuji z toho dělat CAN BMS pro Studer. V plánu je monitoring s notifikací typu "ujíždí článek" + lehká zpětná vazba do studeří infrastruktury (ovládané pomocí stejného PLC) jako "omez nabíjecí proud", "povol dobíjení z DS" a podobně.
Poustevna - čistý ostrov bez DS: 5kWp = 10S Jinko 225Wp jih 50°+ 2x 2S3P Jinko 225Wp jih 7°+ větrná elektrárna "čínská plechárna" (= placebo); Axpert VM II 24V 3000W PF1 + Victron Inverter Compact 24/2000 + 2x MakeSkyBlue 60; LiFePo 8x Winston 200Ah + 8x Winston 100 Ah + 8x CATL 120Ah; Teco Foxtrot CP-1015 + C-IT-0504S.
Kozlovna - ostrov ve stadiu zkušebního provozu. 3x Studer XTM 4000-48, 2x VT-80, BSP, XCOMy, 2x5x3S mono 310Wp GWL/Sunny (9,3 kWp), 200Ah LiFePo4 Catl + 202Ah Lishen, Daly BMS
Uživatelský avatar
marsal64
 
Příspěvky: 1040
Registrován: sob čer 16, 2018 12:45 pm
Bydliště: Velké Popovice

Re: Daly BMS

Příspěvekod rasto1 » pát dub 09, 2021 8:37 pm

Prosim ta, pozeram na 300A verziu a pisu, ze nabijanie je len 150A.
Ked tam napojim 2x Axperta po 80A a 1x 60A MPPT nabijac, tak som na dvojnasobku nabijacej kapacity BMS.
Vyzera to nezrealizovatelne, ci zbytocne prehanam a mozem to tak zapojit ?
7425Wp-J, 4125Wp-Z - SUN275-60P; Li-ion 38kWh CATL; 2x5048MK, 1xRunner 60A
rasto1
 
Příspěvky: 589
Registrován: pon lis 11, 2019 2:48 pm

Re: Daly BMS

Příspěvekod marsal64 » ned dub 11, 2021 8:32 pm

rasto1 píše:Prosim ta, pozeram na 300A verziu a pisu, ze nabijanie je len 150A.
Ked tam napojim 2x Axperta po 80A a 1x 60A MPPT nabijac, tak som na dvojnasobku nabijacej kapacity BMS.
Vyzera to nezrealizovatelne, ci zbytocne prehanam a mozem to tak zapojit ?

Nu, pokud by se měly naplnit proudy, o kterých píšeš, uvažoval bych o BMS s vyššími nominálními proudy (V případě Daly namátkou https://www.aliexpress.com/item/1005001803913333.html)
Poustevna - čistý ostrov bez DS: 5kWp = 10S Jinko 225Wp jih 50°+ 2x 2S3P Jinko 225Wp jih 7°+ větrná elektrárna "čínská plechárna" (= placebo); Axpert VM II 24V 3000W PF1 + Victron Inverter Compact 24/2000 + 2x MakeSkyBlue 60; LiFePo 8x Winston 200Ah + 8x Winston 100 Ah + 8x CATL 120Ah; Teco Foxtrot CP-1015 + C-IT-0504S.
Kozlovna - ostrov ve stadiu zkušebního provozu. 3x Studer XTM 4000-48, 2x VT-80, BSP, XCOMy, 2x5x3S mono 310Wp GWL/Sunny (9,3 kWp), 200Ah LiFePo4 Catl + 202Ah Lishen, Daly BMS
Uživatelský avatar
marsal64
 
Příspěvky: 1040
Registrován: sob čer 16, 2018 12:45 pm
Bydliště: Velké Popovice

Re: Daly BMS

Příspěvekod rasto1 » ned dub 11, 2021 8:52 pm

marsal64 píše:
rasto1 píše:Prosim ta, pozeram na 300A verziu a pisu, ze nabijanie je len 150A.
Ked tam napojim 2x Axperta po 80A a 1x 60A MPPT nabijac, tak som na dvojnasobku nabijacej kapacity BMS.
Vyzera to nezrealizovatelne, ci zbytocne prehanam a mozem to tak zapojit ?

Nu, pokud by se měly naplnit proudy, o kterých píšeš, uvažoval bych o BMS s vyššími nominálními proudy (V případě Daly namátkou https://www.aliexpress.com/item/1005001803913333.html)

moje nabijacie su maximalne, ktore mozno nikdy nenastanu, tak ako Daly uvadza ich maximalne prietokove, ktore by asi nikdy nemali nastat, ale jeden nikdy nevie, hlavne pokial by system presiel upgreidom, aby toho netrebalo az tolko menit.
Co by si si objednal tentokrat a povazujes za nutnost, bluetooth, UART ci 485?
Naposledy upravil rasto1 dne ned dub 11, 2021 9:01 pm, celkově upraveno 1
7425Wp-J, 4125Wp-Z - SUN275-60P; Li-ion 38kWh CATL; 2x5048MK, 1xRunner 60A
rasto1
 
Příspěvky: 589
Registrován: pon lis 11, 2019 2:48 pm

Re: Daly BMS

Příspěvekod lzahradil » ned dub 11, 2021 8:59 pm

marsal64 píše:
rasto1 píše:Prosim ta, pozeram na 300A verziu a pisu, ze nabijanie je len 150A.
Ked tam napojim 2x Axperta po 80A a 1x 60A MPPT nabijac, tak som na dvojnasobku nabijacej kapacity BMS.
Vyzera to nezrealizovatelne, ci zbytocne prehanam a mozem to tak zapojit ?

Nu, pokud by se měly naplnit proudy, o kterých píšeš, uvažoval bych o BMS s vyššími nominálními proudy (V případě Daly namátkou https://www.aliexpress.com/item/1005001803913333.html)



Ja mohu doporucit Chargery BMS. Uz dorazila, je zapojena a spokojenost.
Sice nema bluetooth ale vycitani hodnot (napeti clanku, proudy, vnitrni odpor kazdeho clanku atd.) lze kablikem... a nebo pak sledovat na displayi ktery je s tim dodavan pro zobrazovani udaju a nastaveni.
Ma balancovaci proud 1.2A.
https://www.aliexpress.com/item/32977318118.html
FVE 5,84kWp [Axpert 5048MK - LiFePO4 100Ah@48V (zatím) | 3x Axpert MSXE 2400W - NiCd 800Ah@24V]
lzahradil
 
Příspěvky: 366
Registrován: sob dub 11, 2015 1:28 am
Bydliště: CZ

Re: Daly BMS

Příspěvekod rasto1 » ned dub 11, 2021 9:06 pm

lzahradil píše:
marsal64 píše:
rasto1 píše:Prosim ta, pozeram na 300A verziu a pisu, ze nabijanie je len 150A.
Ked tam napojim 2x Axperta po 80A a 1x 60A MPPT nabijac, tak som na dvojnasobku nabijacej kapacity BMS.
Vyzera to nezrealizovatelne, ci zbytocne prehanam a mozem to tak zapojit ?

Nu, pokud by se měly naplnit proudy, o kterých píšeš, uvažoval bych o BMS s vyššími nominálními proudy (V případě Daly namátkou https://www.aliexpress.com/item/1005001803913333.html)



Ja mohu doporucit Chargery BMS. Uz dorazila, je zapojena a spokojenost.
Sice nema bluetooth ale vycitani hodnot (napeti clanku, proudy, vnitrni odpor kazdeho clanku atd.) lze kablikem... a nebo pak sledovat na displayi ktery je s tim dodavan pro zobrazovani udaju a nastaveni.
Ma balancovaci proud 1.2A.
https://www.aliexpress.com/item/32977318118.html

Dakujem za postreh, ale videl som na nu negativnu recenziu (kalibracia nabijacieho/vybijacieho prudu), tak som ju vylucil so shopping listu, ale mozno nepravom.
Ide i o online monitoring, co telefon s Teamviewrom zabezpeci.
7425Wp-J, 4125Wp-Z - SUN275-60P; Li-ion 38kWh CATL; 2x5048MK, 1xRunner 60A
rasto1
 
Příspěvky: 589
Registrován: pon lis 11, 2019 2:48 pm

Re: Daly BMS

Příspěvekod lzahradil » ned dub 11, 2021 9:22 pm

ja jsem bral variantu BMS16T 300A. Z vyroby je to na dodany shunt nakalibrovane tak neni potreba nic menit. Ja mam ale jeste BMV700. Prislo mi zbytecne tam mit teda jeste dalsi, takze jsem napojil na shunt od BMV a tim padem musel provest kalibraci. (v menu pred tim varuji, ze jestli nemas vybaveni tak to nemas spoustet)
Nejprve jsem si nadaval ze jsem to "posr.l", ze jsem mel radeji zapojit i dodanej shunt a mit tam teda dva... Ale pak se to povedlo.
Musi se to nakalibrovat vse najednou a neopustit menu kalibrace. Tzn, na 3 kroky. 1) kalibrace nuloveho proudu, 2) kalibrace proudu nabijeni, 3) kalibrace proudu vybijeni

Pak to sedi dobre a shoduje se s udajem ktere ukazuje BMV700.

bluetooth mi opravdu netrapi. kdyz uz bych se chtel podivat, tak diky BT k tomu budu muset stejne jit a to uz se muzu podivat rovnou na ten display :)
dulezite je ze to ma rs232. Pak to lze cist napr pomoci raspberry a zkouknout odkudkoliv, treba z mobilu na web strance.

na Axpertu mam take BT ale ze bych ho nejak pouzival se vubec rict neda. Pri instalaci menice jsem to zkousel, ale vzdalenost BT je tragicka a stejne tam neslo nastavit vse.
FVE 5,84kWp [Axpert 5048MK - LiFePO4 100Ah@48V (zatím) | 3x Axpert MSXE 2400W - NiCd 800Ah@24V]
lzahradil
 
Příspěvky: 366
Registrován: sob dub 11, 2015 1:28 am
Bydliště: CZ

Předchozí

Zpět na Automatizace, měření, statistiky

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků

Reputation System ©'