Fórum | MyPower.CZ | Obnovitelné zdroje energie - energetická soběstačnost | Poslední návštěva: úte led 26, 2021 12:39 am
marsal64 píše:Díky, FCC. No, to mi povídej - ale manželky jsou zase důležité na jiné věci než dodržování pravidel.
Ještě OT si dovolím: překvapil mne ten Conext - důvody volby, zkušenosti?
dumi píše:Neni mi znamo, resp nenasel jsem v axpertu ktery mam mereni kolik proudu beze se site. Mozna to jine axperty maji, muj ale ne.
Vampír píše:Jak jsme řešily to vytěžování a problém jak zjistit zda nedochází odběru z distibuční sitě, neumíte někdo Foxtrotem vyčítat i tento údaj z Axperta.. Používám Dumiho funkční blok, který vyčítá dost věci ale vstupní AC proud asi neumí... Mám proměnné v FB: gridVoltage a gridFreq ale proud asi ne.. Nevím samozřejmě zda ho neumí vyčítat nebo ho vůbec Axpert neposkytuje..... Komunikuje s ním přes seriovou linku...
Okolo toho Axperta, jak jsem psal využívám funkční blok od Dumiho (velké díky) ale on ho naprogramoval pro svůj starší Axpert. Já mám asi novější VMIII 5Kw , zakoupen 2019
Některé hodnoty vyčítám v celých číslech i když muj Axpert na display zobrazuje v desetinách, např proud z panelů myslím... A druhá věc že možná po seriové lince umí i vice hodnot než starší modely... Nemáte někdo s tímto zkušenost?
marsal64 píše:Díky, FCC. No, to mi povídej - ale manželky jsou zase důležité na jiné věci než dodržování pravidel.
Ještě OT si dovolím: překvapil mne ten Conext - důvody volby, zkušenosti?
Pokud budeš plnou rychlostí sběrnice vyčítat data jen z elektroměru ,tak reaguješ v ms.
...chleba.
marsal64 píše:Ahoj, rozhlížím se, jak použít Foxtrot se Studerem (XTM).
Pokud rozumím dobře, Foxtrot se dá takto použít buď s využitím RS-232 (viz knihovna https://www.tecomat.com/modules/DownloadManager/download.php?alias=txv00395_02) nebo snad i pomocí XCOM-LAN a HTTP dotazů. S RS-232 to vypadá jaksi robustněji?
Z dokumentace jsem zatím vysledoval, že budu-li mít více XTM paralelně, postačí jedno XCOM-232i na všechny XTM (?).
dumi píše:jednoduse - dvoustavovy obrazek je presne na tohle
prepina nejakou BOOL promenou.
pokud chces nastavit treba USINT na dve ruzny hodnoty, delam to tak, ze si udelam jeden BOOL, kterej je v tom tlacitku a pres R_TRIG (detekce nabezny hrany) si to osefuju v kodu. je to jednoduchy.
Ale podle toho co pises bych pouzil Dvoustavovy obrazek, nebo to z nejakeho duvodu nelze?
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků