od marsal64 » pon led 11, 2021 1:37 pm
luky píše:mypower.cz píše:Prosimvas mily luky, nikdo nezakazuje diskutovat o hybridech, ktere nejsou primarne urceny k dodavkam do site.
..můžeme si klidně tykat, virtuálně i osobně. (Ale protože to máme k sobě přes celou republiku, asi se jen tak neuvidíme).
No, právěže zakazuje, viz podmínky tohoto fóra: "Toto akceptuji a pro svou FVE nehodlám využívat podporu/dotace, zelený bonus,
ani nehodlám energii prodávat do sítě."
To je rozpor, na který jsem chtěl poukázat. Zvyšovat krevní tlak přetíženému adminovi ani vyvolávat ohnivé diskuse nebyl můj cíl

Dovoluji si tedy navrhnout úpravu podmínek tohoto fóra jednim slůvkem a to "primárně":
"Toto akceptuji a pro svou FVE nehodlám využívat podporu/dotace, zelený bonus, ani
primárně nehodlám energii prodávat do sítě."
To, co momentálně dělá například ota nebo na co svého času upozorňoval youda, dle mého skromného mínění smysl dává a pro leckoho tady to může být budoucnost (ač třeba já osobně dělám zrovna něco jiného a tedy jistě vyhovuji i stávajícím podmínkám tohoto fóra

).
Pokud bychom se zde měli bavit o tom, jak co nejlépe a nejvíc prodat energie do DS, to by mne tedy mrzelo. Ale pokud by prodej energie měl být jaksi vedlejším doplňkem snahy o co nejvyšší energetickou soběstačnost i efektivnost, mrzelo by mne osobně, pokud by se tomu toto fórum nevěnovalo.
Díky za pochopení tohoto pohledu.
Poustevna - čistý ostrov bez DS: 5kWp = 10S Jinko 225Wp jih 50°+ 2x 2S3P Jinko 225Wp jih 7°+ větrná elektrárna "čínská plechárna" (= placebo); Axpert VM II 24V 3000W PF1 + Victron Inverter Compact 24/2000 + 2x MakeSkyBlue 60; LiFePo 8x Winston 200Ah + 8x Winston 100 Ah + 8x CATL 120Ah; Teco Foxtrot CP-1015 + C-IT-0504S.
Kozlovna - ostrov ve stadiu zkušebního provozu. 3x Studer XTM 4000-48, 2x VT-80, BSP, XCOMy, 30x mono 310Wp GWL/Sunny (9,3 kWp), 200Ah LiFePo4 Catl + 202Ah Lishen, Daly BMS