Fórum | MyPower.CZ | Obnovitelné zdroje energie - energetická soběstačnost | Poslední návštěva: sob dub 17, 2021 3:28 am
Mirdazhor píše:Děkuji V. za nabídku. Zapomněl jsem napsat, že nemohu použít zaplavené baterie, budou v malé obytné místnosti.
Mirdazhor píše:Dobrý den,
plánují 24 V ostrov na zahradu bez možnosti připojení k síti. Využití duben až říjen, svícení led 4x24V10W cca 2-4 hod. denně + pivní chlazení 270W 1,6 A cca 5 hodin denně a občasné nabití telefonu případně aku baterie 20V 2Ah. Do budoucna možná malá lednička A+++. Svítit chci z regulátoru 24V převážně po setmění, ostatní přes měnič převážně přes den, chlazení víkend i po setmění. Mám v plánu pořídit 2x aku olovo gel 12V 250Ah do série + balancer Victron, 3x panel DAH 330Wp v sérii orientace čistý jih, měnič mppt epsolar 150V DC 40A, měnič Victron Energy Phoenix VE.Direct 800VA 24V, k tomu všemu odpovídající jištění. Rezerva min 3 dny pro případ špatného počasí. Vaše fórum jsem pročetl během 2 měsíců takřka celé, i přesto se Vás ale chci zeptat, zda je tato konfigurace pro mé účely dostačující, případně co bych měl změnit. Děkuji Vám za reakce.
Mirdazhor píše:Takže když k mé výše uvedené konfiguraci dám místo olova Lifepo4 24v 100 A, tak to pojede?
Mirdazhor píše:Po práci jdu na zahradu a chtěl bych si tam dát točené.
PavelR píše:Nebylo by výhodnější (energeticky) Dát sud do ledničky, a mít to permanentně vychlazený celý? Pípu přes dveře a hotovo.
Lednička bude míň žravá než chlazení. A můžes mít v ledničce i neco k pivu.
Pokud teda nepotřebuješ vychladit 5 velkých sudu týdně.Ale sud se dá i předchladit zadarmo (studna)
Lednička samozřejmě na 24V, osvětlení, nabíjení mobilu, případně PC a muziku taky na 24V a pak netřeba měnič. Což je taky pár tisíc
PavelR píše:....
Lednička samozřejmě na 24V, osvětlení, nabíjení mobilu, případně PC a muziku taky na 24V a pak netřeba měnič. Což je taky pár tisíc
Mirdazhor píše:Nabídnete, prosím, někdo hotové Lifepo?
luky píše:Mirdazhor píše:Po práci jdu na zahradu a chtěl bych si tam dát točené.
Tohle mi nějak není jasný. Buď budeš mít permanentně naraženo a pak to chlazení musí běžet pořád. (A tedy celkem spotřeba) A nebo to budeš vypínat, vyplachovat... A to se kvůli pár pivům trochu nevyplatí, ne? Teda jestli není myšleno dát si večer po práci jeden sud...
jahodovák píše:Sice nevím jak ta chatka vypadá ani kde je postavená ale moje zkušenost říká že v jednoduchosti je síla,u kamaráda jsme chlazení řešili též a protože to bylo v místě,kde spodní voda byla hodně hluboko a byla možnost uělat drenáž,byl zřízen pod chatkou malý sklep,stačilo zvednout poklop a po vytáhnutí dobře zchlazeného zas zavřít.Má to výhodu skoro stálé teploty jak v zimě,tak v létě,takže tam můžou být jak baterky tak něco na mls,jako bonus je dobře ukrytá baterka,a tím méně dostupná nenechavcům,možná je to jen blbý nápad....
Uživatelé procházející toto fórum: CC [Bot] a 0 návštevníků