Fórum | MyPower.CZ | Obnovitelné zdroje energie - energetická soběstačnost | Poslední návštěva: úte kvě 26, 2020 6:34 am


PLC Tecomat Foxtrot

Diskuze k Tecomat Foxtrot, nastavení, návody, zkuěnosti, praxe
PředchozíDalší

Re: PLC Tecomat Foxtrot

Příspěvekod FCC2 » stř srp 28, 2019 9:14 pm

willcz píše:Na srazu Chudcicich mi jeden ucastnik ukazoval knihovnu na pocasi pro Teco.
Mohl by se mi prosim ozvat, rad bych ji mel taky :-)



Prepokladam ze chces tu s tim pocet slunecnich minut v trojhodinach.
FCC2
 
Příspěvky: 12
Registrován: stř srp 28, 2019 6:23 pm

Re: PLC Tecomat Foxtrot

Příspěvekod willcz » stř srp 28, 2019 9:15 pm

jo jo :-) presne tu
willcz
 
Příspěvky: 590
Registrován: úte zář 06, 2016 1:52 pm

Re: PLC Tecomat Foxtrot

Příspěvekod FCC2 » stř srp 28, 2019 9:19 pm

dumi píše:Mrkni do knihoven v mosaicu. Je tam tysim yahoo

Standatrni knihovna dostupna v mosaicu obsahuje
-Yahoo
-OpenWether
-YrNo
V helpu mosaicu Knihovny > Knihovna WeatherLib
FCC2
 
Příspěvky: 12
Registrován: stř srp 28, 2019 6:23 pm

Re: PLC Tecomat Foxtrot

Příspěvekod FCC2 » stř srp 28, 2019 9:21 pm

willcz píše:jo jo :-) presne tu

Posli projekt v pizu a zaintegruji ji tam a poslu zpet.
FCC2
 
Příspěvky: 12
Registrován: stř srp 28, 2019 6:23 pm

Re: PLC Tecomat Foxtrot

Příspěvekod marsal64 » stř srp 28, 2019 9:38 pm

Uuu, to jsem (zištně) rád, že téma ožilo. Dodělávám v té své poustevně po večerech zásuvky, rozvaděč, přepínač sítí atd. atd. (chybí třeba stěrka na podlaze, ale to jsou detaily, že) a tak za týden dva plánuji začít s Foxtrotem. Z něj a Mosaicu jsem zatím trochu gumový, ale to hlavně proto, že nestíhám zatím číst ani začátečnické texty typu https://www.mylms.cz/plc-tecomat-1-seznameni-a-prvni-program/.
Chtěl bych s Foxtrotem udělat web, číst data ze dvou Axpertů, ovládat topení a větrání možná i ty Axperty, atd.

P.S.
Do rozvaděče jsem zapojil několik "offlinových" měřičů spotřeby Ali https://www.aliexpress.com/item/32845233264.html a doslova po jednom dnu odešel displej prvního z nich (vypadly některé segmenty).
Čistý ostrov bez DS: 10S Jinko 225Wp jih 50°+ větrná elektrárna "čínská plechárna" -> Axpert VM II 24V 3000W PF1 -> LiFePo 8x Winston 100 Ah + 8x 100 Ah Sinopoly; 6P Jinko 225Wp jih 7°+ 3P2S Jinko 225Wp -> EASUN POWER Solar Inverter 3KVA 24V 220V PWM + MakeSkyBlue 60 -> LiFePo 8x Winston 200Ah; Teco Foxtrot CP-1015 + C-IT-0504S.
Uživatelský avatar
marsal64
 
Příspěvky: 453
Registrován: sob čer 16, 2018 12:45 pm
Bydliště: Velké Popovice

PLC Tecomat Foxtrot - Web login?

Příspěvekod marsal64 » ned zář 15, 2019 6:30 pm

Tak jsem se dostal konečně k Foxtrotu a po prvních dvou třech hodinách hraní musím říci, že se mi to velmi líbí.
Neprošel jsem přes http přilogování na web přes lokální síť :-(.
Byl by prosím někdo ochoten mi říci, co můžu dělat blbě?
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Čistý ostrov bez DS: 10S Jinko 225Wp jih 50°+ větrná elektrárna "čínská plechárna" -> Axpert VM II 24V 3000W PF1 -> LiFePo 8x Winston 100 Ah + 8x 100 Ah Sinopoly; 6P Jinko 225Wp jih 7°+ 3P2S Jinko 225Wp -> EASUN POWER Solar Inverter 3KVA 24V 220V PWM + MakeSkyBlue 60 -> LiFePo 8x Winston 200Ah; Teco Foxtrot CP-1015 + C-IT-0504S.
Uživatelský avatar
marsal64
 
Příspěvky: 453
Registrován: sob čer 16, 2018 12:45 pm
Bydliště: Velké Popovice

Re: PLC Tecomat Foxtrot

Příspěvekod marsal64 » ned zář 15, 2019 6:59 pm

Aha, tak vyřešeno, pomohla výměna SD karty...
Čistý ostrov bez DS: 10S Jinko 225Wp jih 50°+ větrná elektrárna "čínská plechárna" -> Axpert VM II 24V 3000W PF1 -> LiFePo 8x Winston 100 Ah + 8x 100 Ah Sinopoly; 6P Jinko 225Wp jih 7°+ 3P2S Jinko 225Wp -> EASUN POWER Solar Inverter 3KVA 24V 220V PWM + MakeSkyBlue 60 -> LiFePo 8x Winston 200Ah; Teco Foxtrot CP-1015 + C-IT-0504S.
Uživatelský avatar
marsal64
 
Příspěvky: 453
Registrován: sob čer 16, 2018 12:45 pm
Bydliště: Velké Popovice

Re: PLC Tecomat Foxtrot

Příspěvekod dumi » ned zář 15, 2019 7:04 pm

to je kasicka bolest, s tim bojujeme vecne, obcas je to na klasicky SDcka docela vybirave
Dumiho ostruvek: 2kWp, 13,3kWh, 2400W inverter
dumi
 
Příspěvky: 1569
Registrován: stř zář 05, 2018 7:38 pm

Re: PLC Tecomat Foxtrot

Příspěvekod marsal64 » ned zář 15, 2019 8:21 pm

Tak to byla tedy intuice...
Tak si sumíruji dotazy, abych neotravoval moc. Bude-li tedy ochota, moc poprosím o navedení Tebe, dumi, ev. kohokoli jiného:
- měření teploty s 18B20. youda mi tu psal, že to najdu v Příručce projektanta, ale asi jsem slepý :-(
- připojení Axperta. Čtu, že je na to snad knihovna, kde bych ji našel a jak začít...?
Čistý ostrov bez DS: 10S Jinko 225Wp jih 50°+ větrná elektrárna "čínská plechárna" -> Axpert VM II 24V 3000W PF1 -> LiFePo 8x Winston 100 Ah + 8x 100 Ah Sinopoly; 6P Jinko 225Wp jih 7°+ 3P2S Jinko 225Wp -> EASUN POWER Solar Inverter 3KVA 24V 220V PWM + MakeSkyBlue 60 -> LiFePo 8x Winston 200Ah; Teco Foxtrot CP-1015 + C-IT-0504S.
Uživatelský avatar
marsal64
 
Příspěvky: 453
Registrován: sob čer 16, 2018 12:45 pm
Bydliště: Velké Popovice

Re: PLC Tecomat Foxtrot

Příspěvekod dumi » pon zář 16, 2019 6:42 am

klidne se ptej,

- knihovnu na axperta sem si napsal, to uz sme resili po SZ
- co je 18B20?
Dumiho ostruvek: 2kWp, 13,3kWh, 2400W inverter
dumi
 
Příspěvky: 1569
Registrován: stř zář 05, 2018 7:38 pm

Re: PLC Tecomat Foxtrot

Příspěvekod mypower.cz » pon zář 16, 2019 8:01 am

Uživatelský avatar
mypower.cz
Site Admin
 
Příspěvky: 4008
Registrován: pát bře 04, 2011 11:36 am

Re: PLC Tecomat Foxtrot

Příspěvekod dumi » pon zář 16, 2019 8:09 am

Aha, 1wire nepouzivam, takze se neorientuji,

Pocitma ze budes potrebovat modul C-1W-4000M.

Navod ke konkretnimu domulu zde:
https://www.tecomat.com/download/get/tx ... 00m_ce/96/

kompletni manual jak to nastavit:
https://www.tecomat.cz/download/get/txv ... _cz-1/164/

potrebujes i externi SW pres ktery se spojis s USB portem na modulu a nastavis si 1Wire sbernici.
Dumiho ostruvek: 2kWp, 13,3kWh, 2400W inverter
dumi
 
Příspěvky: 1569
Registrován: stř zář 05, 2018 7:38 pm

Re: PLC Tecomat Foxtrot

Příspěvekod marsal64 » pon zář 16, 2019 10:43 am

Díky, dumi, já spekuloval to udělat bez modulu pomoci jednoho vstupu, jednoho výstupu a nějakých dvou odporů ;-), což by jistě šlo, ale jde o práci, která by s tím byla. Ten Axpert je pro mne samozřejmě mnohem důležitější, teplotu zatím měřím +- (ne)přesně dvěma termistory (vypájenými z čínských Arduiních periferek) na dvou vstupech přímo a to mi třeba bude i stačit ;-) nebo koupím dražší přesnější termistory.
Naposledy upravil marsal64 dne pon zář 16, 2019 10:45 am, celkově upraveno 1
Čistý ostrov bez DS: 10S Jinko 225Wp jih 50°+ větrná elektrárna "čínská plechárna" -> Axpert VM II 24V 3000W PF1 -> LiFePo 8x Winston 100 Ah + 8x 100 Ah Sinopoly; 6P Jinko 225Wp jih 7°+ 3P2S Jinko 225Wp -> EASUN POWER Solar Inverter 3KVA 24V 220V PWM + MakeSkyBlue 60 -> LiFePo 8x Winston 200Ah; Teco Foxtrot CP-1015 + C-IT-0504S.
Uživatelský avatar
marsal64
 
Příspěvky: 453
Registrován: sob čer 16, 2018 12:45 pm
Bydliště: Velké Popovice

Re: PLC Tecomat Foxtrot

Příspěvekod dumi » pon zář 16, 2019 10:45 am

Nevim jakou mas centralu, ale doporucuji koupit cidla bud NTC nebo PT100 a mas po starostech.
Dumiho ostruvek: 2kWp, 13,3kWh, 2400W inverter
dumi
 
Příspěvky: 1569
Registrován: stř zář 05, 2018 7:38 pm

Re: PLC Tecomat Foxtrot

Příspěvekod marsal64 » pon zář 16, 2019 10:45 am

Ano, tak uvažujeme stejně, díky moc :-).
Čistý ostrov bez DS: 10S Jinko 225Wp jih 50°+ větrná elektrárna "čínská plechárna" -> Axpert VM II 24V 3000W PF1 -> LiFePo 8x Winston 100 Ah + 8x 100 Ah Sinopoly; 6P Jinko 225Wp jih 7°+ 3P2S Jinko 225Wp -> EASUN POWER Solar Inverter 3KVA 24V 220V PWM + MakeSkyBlue 60 -> LiFePo 8x Winston 200Ah; Teco Foxtrot CP-1015 + C-IT-0504S.
Uživatelský avatar
marsal64
 
Příspěvky: 453
Registrován: sob čer 16, 2018 12:45 pm
Bydliště: Velké Popovice

Re: PLC Tecomat Foxtrot

Příspěvekod marsal64 » pon zář 16, 2019 10:53 am

Ještě pro informaci: mám 1015, takže zatím vstupů i výstupů relativně dost. Filosofie mi připomíná signálové procesory, které jsem kdysi dávno programoval (tam je také nekonečný cyklu, který odpovídá jednomu samplu signálu).
Momentálně řeším, jak vlastně naprogramovat časový interval ;-), ale to se poddá, včera o půlnoci už jsem odpadl a docela se na další práci s tím těším.
Čistý ostrov bez DS: 10S Jinko 225Wp jih 50°+ větrná elektrárna "čínská plechárna" -> Axpert VM II 24V 3000W PF1 -> LiFePo 8x Winston 100 Ah + 8x 100 Ah Sinopoly; 6P Jinko 225Wp jih 7°+ 3P2S Jinko 225Wp -> EASUN POWER Solar Inverter 3KVA 24V 220V PWM + MakeSkyBlue 60 -> LiFePo 8x Winston 200Ah; Teco Foxtrot CP-1015 + C-IT-0504S.
Uživatelský avatar
marsal64
 
Příspěvky: 453
Registrován: sob čer 16, 2018 12:45 pm
Bydliště: Velké Popovice

PLC Tecomat Foxtrot - dotazy na security

Příspěvekod marsal64 » úte zář 17, 2019 12:47 pm

Tak mám s Foxtrotem funkční první Hello World aplikaci, dva termistory a jedno relé :-).

Rád bych samozřejmě Foxtrota zpřístupnil přes router externě, dotazy:
- Web server tedy neumí https? Takže http a jméno/heslo?
- Pokud bych vystavil port 61682 pro externí přístup z Mosaicu (programování), je tam nějaká ochrana nebo to raději nedělat?

A dumi, jestli si tedy na mne vzpomeneš s tím Axpertem ;-).
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Čistý ostrov bez DS: 10S Jinko 225Wp jih 50°+ větrná elektrárna "čínská plechárna" -> Axpert VM II 24V 3000W PF1 -> LiFePo 8x Winston 100 Ah + 8x 100 Ah Sinopoly; 6P Jinko 225Wp jih 7°+ 3P2S Jinko 225Wp -> EASUN POWER Solar Inverter 3KVA 24V 220V PWM + MakeSkyBlue 60 -> LiFePo 8x Winston 200Ah; Teco Foxtrot CP-1015 + C-IT-0504S.
Uživatelský avatar
marsal64
 
Příspěvky: 453
Registrován: sob čer 16, 2018 12:45 pm
Bydliště: Velké Popovice

Re: PLC Tecomat Foxtrot

Příspěvekod dumi » úte zář 17, 2019 8:30 pm

Ne https neumi, to az foxtrot 2

v Mosaicu se da nastavit heslo pri pristup pres port 61682, jak moc bezpecne to je netusim. Rozhodne nevystavuj vic nez nutne potrebujes.

Treba tvuj router umi portknocking, tak je to bezpecnejsi a nebo si udelej VPN :)

POkud mas nakej rozumnej router, dej do nej OpenWRT + openVPN a mas klid.
Dumiho ostruvek: 2kWp, 13,3kWh, 2400W inverter
dumi
 
Příspěvky: 1569
Registrován: stř zář 05, 2018 7:38 pm

Re: PLC Tecomat Foxtrot

Příspěvekod PavelR » úte zář 17, 2019 8:53 pm

mam asus router a ten ma open vpn uz v sobe. Je to naprosta bomba. Jak jsem mohl zit tak dlouho po selsku...
PavelR
 
Příspěvky: 2349
Registrován: ned led 29, 2012 3:59 pm

Re: PLC Tecomat Foxtrot

Příspěvekod kodl69 » úte zář 17, 2019 9:28 pm

Taky bych se přimlouval za nějaký VPN řešení. Internet je džungle.
ostrov 4600Wp neustále ve stádiu zrodu: 6x noark CHSM6610P250, 6x250Wp z I4wifi, 6xTratek 275Wp, 4x Auria 120Wp, midnite classic 150 lite+whizbang jr., 16S a různě P cca 300Ah Winston, Ex Powerjack 8kW (reálně 6kW po úpravě). 48V DC rozvody a spotřebiče.
kodl69
 
Příspěvky: 4517
Registrován: sob črc 19, 2014 7:56 pm

PředchozíDalší

Zpět na PLC Tecomat Foxtrot

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků

Reputation System ©'