Fórum | MyPower.CZ | Obnovitelné zdroje energie - energetická soběstačnost | Poslední návštěva: sob lis 27, 2021 6:56 pm


Studer informacie

Regulátory Studer
PředchozíDalší

Re: Studer informacie

Příspěvekod marsal64 » stř bře 24, 2021 12:03 pm

DanoP píše:Mam osetrene pretazenie zopnutim transfer rele (podmienka v AUX), a funguje to (teda pokial je napatie v DS). Prepinam ale uz pri 80% max vykonu. Je mozne zeby nejake zatazenie tak pretazilo menic(e), ze sa nestihol synchronizovat na DS?
Ak vies cas kedy ta hlaska prisla treba skusit pozriet na SD karte ake bolo zatazenie.

Díky, takže parametry 1258/1259 nebo ty hned za nimi. V logu právě žádné extrémní zatížení nebylo. Stále mám podezření, že ta zpráva mohla být (v souvislosti s opakovanými chybami Connect) "backwards". Tak uvidíme, jak se to bude dál chovat.
Uživatelský avatar
marsal64
 
Příspěvky: 1084
Registrován: sob čer 16, 2018 12:45 pm
Bydliště: Velké Popovice

Re: Studer informacie

Příspěvekod marsal64 » čtv bře 25, 2021 10:50 am

Tak, pro informaci, žádné "backwards", přetížení je reálné, když moje milá žena včera z L1 pekla a vysávala a ...

Z pohledu provozu nikdo nic nezpozoroval, nevím ale zatím, jestli kvůli tomu, že to Studer rychle vykryl nebo zasáhl ten automatický přepínač sítí za ním (zjistitl jsem bohužel, že ty relé kontakty na čínském autopřepínači v mém případě nefungují, takže detekce pomocí PLC, kterou jsem nachystal, nejde).

Měl jsem ovšem nastaveno 1260 na 1 min., tak jsem to přestavil na 0 min (1259 nastaveno na 100%) a uvidíme. U dalšího přepnutí na DS (20:25) už žádná chyba 15 (overload - halted) nebyla.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Uživatelský avatar
marsal64
 
Příspěvky: 1084
Registrován: sob čer 16, 2018 12:45 pm
Bydliště: Velké Popovice

Re: Studer informacie

Příspěvekod DanoP » čtv bře 25, 2021 1:28 pm

Aha takze tam bolo oneskorenie prepnutia pri pretazeni? To by mohol byt dovod. V parametroch zarucuju max. 3 sekundy pretazenie 3 nasobokom, a to by malo stacit na synchronizaciu s DS. Ja mam nastavene okamzite prepnutie, a oneskorenie len pri navrate - po odozneni pretazenia a pri mensej zatazi.
1,77kWp monokryštál + Fangpusun MPPT 150/45, 1,6kWp +Victron MPPT 250/60, Studer XTM4048 + 10kWh LiFePO4, vlastny monitoring na https://www.mms-softec.sk/pip/
?
DanoP
 
Příspěvky: 889
Registrován: stř črc 06, 2016 11:27 am
Bydliště: Trnava, Slovensko

Re: Studer informacie

Příspěvekod marsal64 » čtv bře 25, 2021 1:59 pm

Ano, tak už to tak mám nastaveno také ;-).
Ten automatický přepínač sítí za Studerem je jinak k nezaplacení - při tomto zkušebním provozu zajišťuje klid v domácnosti...
Uživatelský avatar
marsal64
 
Příspěvky: 1084
Registrován: sob čer 16, 2018 12:45 pm
Bydliště: Velké Popovice

Re: Studer informacie

Příspěvekod Dagus » čtv bře 25, 2021 7:04 pm

Teda Marshale začínám mít z toho pocit, že tvoje osazenstvo jede jako na DS bez omezení. Respektive jsem si říkal jak budu moje osazenstvo učit co je souběh a jak tak koukám je ještě jedna možnost a to osazenstvo neotravovat a trpět spotřebu na DS při přetížení, ale není to škoda wattů? :)
?
Dagus
 
Příspěvky: 947
Registrován: ned úno 17, 2019 9:07 pm

Re: Studer informacie

Příspěvekod marko250 » čtv bře 25, 2021 7:43 pm

NA SD kartě jsem našel u XTH 10kW,ale nebránil se nikdy hláškama zatím,holt ty 3.5kW u XTM tam jsou jako nic s dvěma spotřebiči.To bude chtít popřepojovat na těch fázích spotřebiče,ať se tak neplýtvá a nepřepíná,vždyť umí podržet 10kW max ne.A 5kW podrží znatelně déle to XTM ,myslím že zbytečně nastavujete přepínání okamžité,kašlat na hlášky,když to podrží pár minut houby se stane.To přepínání bude větší zlo pro rázy.
9780kWp/JZ-50°/20xChaori 230 ,JV-90°/12xJinkoSolar 225 + <JZ-90° /8xGWL / Sunny Mono 310, regl Midnite Classic 150<89A> a MakeSkyBlue <60A>,baterka 17s 54.4VDC LFP4/784Ah<uloží 42kWh>,měnič XTH 8000-48V špičkově 21kW
Uživatelský avatar
marko250
 
Příspěvky: 2844
Registrován: ned led 12, 2014 7:41 pm
Bydliště: Hlučín

Re: Studer informacie

Příspěvekod Kobra23 » čtv bře 25, 2021 7:58 pm

No nevím, mě klekne XTM hned když se zapne rychlovarná konvice a mikrovlnná trouba. Čekal jsem nějakou prodlevu a nebyla.
Uživatelský avatar
Kobra23
 
Příspěvky: 370
Registrován: ned úno 12, 2017 9:32 pm

Re: Studer informacie

Příspěvekod redcrown » čtv bře 25, 2021 8:04 pm

Já zatím neomezuji osazenstvo, nemám hlášky a zatím ani přepnutí na DS. Zatím to vypadá, že 4ks XTM to snad řeší.
V provozu: poloostrov 4kWp JV, 4x XTM4000-48, 1x VT80, 18kWh LFP 14S10P + Batrium
Ve výstavbě k doplnění: 4kWp SZ, 4,5kWp JJZ, 1,2kWp tracker, 2x VT80 + 1x VT40, 12kWh LFP
Uživatelský avatar
redcrown
 
Příspěvky: 1082
Registrován: pát říj 12, 2012 7:15 pm
Bydliště: Severní Čechy

Re: Studer informacie

Příspěvekod beethowen » čtv bře 25, 2021 8:16 pm

Vy jste všichni celkem megalomani. Já funguju na jedno XTH6000 a na síť se přepíná jenom když je málo v baterkách. Ale je pravda, ža to chce osazenstvo zkraje trošku zaškolit. Já jsem předtím jel nějaký čas na 4kW Axpert, tak jsou celkem vyškolení a dávají si pozor. Už jsem ženu přistihnul, že chtěla něco péct, ale šla si poslechnout do suterénu jak fičí ventilátory na XTH, aby věděla jestli může. :yes: ;)
Uživatelský avatar
beethowen
 
Příspěvky: 697
Registrován: pát čer 23, 2017 6:46 pm
Bydliště: Brno-venkov

Re: Studer informacie

Příspěvekod redcrown » čtv bře 25, 2021 8:24 pm

Je to podobné, jako že někdo jezdí autem s výkonem 50kW. Určitě se s ním dá jezdit. U auta bych ale dnes pod 100kW nešel. Prostě pohodlnost. S ostrovním měničem to je podobné.
V provozu: poloostrov 4kWp JV, 4x XTM4000-48, 1x VT80, 18kWh LFP 14S10P + Batrium
Ve výstavbě k doplnění: 4kWp SZ, 4,5kWp JJZ, 1,2kWp tracker, 2x VT80 + 1x VT40, 12kWh LFP
Uživatelský avatar
redcrown
 
Příspěvky: 1082
Registrován: pát říj 12, 2012 7:15 pm
Bydliště: Severní Čechy

Re: Studer informacie

Příspěvekod marko250 » čtv bře 25, 2021 8:30 pm

Kobra23 píše:No nevím, mě klekne XTM hned když se zapne rychlovarná konvice a mikrovlnná trouba. Čekal jsem nějakou prodlevu a nebyla.

A kolik tam tedy běží a jaký náběh má ta mikrovlnka? U mě má konvice 2kW a mikrovlnka jen 750W. Skouknul bych ty parametry týkající se přepínání.Prodloužit časy a prolézt menu a zjistit závislosti se zapojením.Bohužel to menu je dost obsáhlé a vzniklé závislosti mohou po špatném nastavení tropit neplechu.Standartně tam jsou třeba časy 1min z výroby.Ani mikrovlnka,ani varná tak krátce nejedou.
9780kWp/JZ-50°/20xChaori 230 ,JV-90°/12xJinkoSolar 225 + <JZ-90° /8xGWL / Sunny Mono 310, regl Midnite Classic 150<89A> a MakeSkyBlue <60A>,baterka 17s 54.4VDC LFP4/784Ah<uloží 42kWh>,měnič XTH 8000-48V špičkově 21kW
Uživatelský avatar
marko250
 
Příspěvky: 2844
Registrován: ned led 12, 2014 7:41 pm
Bydliště: Hlučín

Re: Studer informacie

Příspěvekod Kobra23 » čtv bře 25, 2021 8:55 pm

Jsem začátečník. To se mi stalo hned druhý den, kdy jsem ještě neměl aktivní monitoring a,nevím co vše tomu předcházelo. Až bude čas, zopakuji.
Jinak můj systém musí být bytelný, aby to Vedoucí stravování nesestřelila. Ona je zvyklá např. dělat trháný hovězí v troubě 17 hodin v kuse. To nevím, zda Studer a baterky ocení. Já ano, bo výsledek je pak famózní. Takže se nemůžete divit, proč to predimenzování.
Uživatelský avatar
Kobra23
 
Příspěvky: 370
Registrován: ned úno 12, 2017 9:32 pm

Re: Studer informacie

Příspěvekod kybos » čtv bře 25, 2021 8:56 pm

Kobra23 píše:No nevím, mě klekne XTM hned když se zapne rychlovarná konvice a mikrovlnná trouba. Čekal jsem nějakou prodlevu a nebyla.

To jsou ty nevýhody třífázového systému. Celkového výkonu je dostatek ale ne tam, kde je právě potřeba. Řešením by mohlo být připojení rychlovarné konvice na jinou fázi než na které je připojena mikrovlnka, pokud nenastane kolize souběhem s jiným spotřebičem provozovaným v téže době.
7,5 kWp poly JJZ + 3x Tristar MPPT60 (>55 MWh) + 5 kWp mono JJZ + Victron 150/100 + 48V VRLA 180 Ah + LiFePO 780 Ah + UPS 8kW (OPTI-Solar SP8000-SW) + 3F nabíječka 4,8kW (DELTA) Start: 2012
Uživatelský avatar
kybos
 
Příspěvky: 2388
Registrován: sob zář 08, 2012 9:40 pm

Re: Studer informacie

Příspěvekod Kobra23 » čtv bře 25, 2021 9:01 pm

Jinak ještě důležitá informace.
Já stále ještě jedu systémem, plug&play. Tj. zapojil jsen HW Studer a nahrál poslední verzi SW a nic nekofiguroval. Ty vaše čísla tady jsou zatím pro mně španělská vesnice. Pokud hlídám celkový výkon mého 3F ostrovu na 10,5 kW, tak to běhá lépe jak energie z ČEZu. Studer krásných 229-230V a ČEZ stále 244-250V.
Experimentovat budu časem.
Naposledy upravil Kobra23 dne čtv bře 25, 2021 9:03 pm, celkově upraveno 1
Uživatelský avatar
Kobra23
 
Příspěvky: 370
Registrován: ned úno 12, 2017 9:32 pm

Re: Studer informacie

Příspěvekod marsal64 » čtv bře 25, 2021 9:02 pm

Dagus píše:Teda Marshale začínám mít z toho pocit, že tvoje osazenstvo jede jako na DS bez omezení.

Je to tak - taková byla zvolená výchozí strategie... Zatím ještě počkám a uvidím, jestli to budu řešit jako redcrown druhým paralelním XTM na jedinou problematickou fázi nebo výchovou nebo to přepínání bude fungovat bez obtíží a prostě to nechám tak a čtvrtý XTM, který leží ve skříni, zůstane jako rezerva. Ano, teoreticky je možné docela jednoduše přejít i na jednu fázi, ale to už se mi nějak nechce, občas něco třífázového pouštím.
Uživatelský avatar
marsal64
 
Příspěvky: 1084
Registrován: sob čer 16, 2018 12:45 pm
Bydliště: Velké Popovice

Re: Studer informacie

Příspěvekod LukasK » čtv bře 25, 2021 9:05 pm

Asi špatně nastavenè transfer relé....

Kobra: Dej 1259 na 100 a 1260 na 0

Já ty XTMka přetežuju neskutečně a jedou bez problémů
Uživatelský avatar
LukasK
 
Příspěvky: 75
Registrován: pon dub 20, 2020 5:23 am
Bydliště: Jihočeská republika

Re: Studer informacie

Příspěvekod Kobra23 » čtv bře 25, 2021 9:10 pm

LukasK píše:Asi špatně nastavenè transfer relé....

Kobra: Dej 1259 na 100 a 1260 na 0

Já ty XTMka přetežuju neskutečně a jedou bez problémů

A platí to pro full ostrov?
Uživatelský avatar
Kobra23
 
Příspěvky: 370
Registrován: ned úno 12, 2017 9:32 pm

Re: Studer informacie

Příspěvekod beethowen » čtv bře 25, 2021 9:14 pm

Kobra23 píše:Jsem začátečník. To se mi stalo hned druhý den, kdy jsem ještě neměl aktivní monitoring a,nevím co vše tomu předcházelo. Až bude čas, zopakuji.
Jinak můj systém musí být bytelný, aby to Vedoucí stravování nesestřelila. Ona je zvyklá např. dělat trháný hovězí v troubě 17 hodin v kuse. To nevím, zda Studer a baterky ocení. Já ano, bo výsledek je pak famózní. Takže se nemůžete divit, proč to predimenzování.

Neboj ona ta trouba nejede 17 hodin v kuse. 17 hodin se peče určitě na nižší teplotu, tzn. že občas sepne spirála cca 2,5kW a potom dlouho nic. Běžně peču dlouho hovězí na třeba 100°C a průběh je potom cca takový a Studer o tom ani neví:
Pečení.pdf
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Uživatelský avatar
beethowen
 
Příspěvky: 697
Registrován: pát čer 23, 2017 6:46 pm
Bydliště: Brno-venkov

Re: Studer informacie

Příspěvekod marsal64 » čtv bře 25, 2021 9:16 pm

Kobra23 píše:A platí to pro full ostrov?

Těžko říci, co "full ostrovem" tím myslíš v souvislosti s přepínáním na DS ;-)
Jinak se obávám, že Kobro nemáš nastaveny další parametry přepínání transfer relé podle AUX1, tak tohle samotné Ti bude asi k ničemu. Takže se nebát těch čísel! Je to tu mimochodem minimálně 2x popsané, popisoval jsem to také ;-).

Edit:
viewtopic.php?f=23&t=6004&start=280#p143237
koukni od bodu 16 (hlavně 20), ale uprav přesně tak, jak radí LukášK (a DanoP a teď už i já ;-) )
A automatiku nenastavovat podle SOC, ale podle napětí baterie ;-) (tedy bod 18 už jinak), to jsou holt ty postupně sbírané zkušenosti.
Uživatelský avatar
marsal64
 
Příspěvky: 1084
Registrován: sob čer 16, 2018 12:45 pm
Bydliště: Velké Popovice

Re: Studer informacie

Příspěvekod LukasK » čtv bře 25, 2021 9:31 pm

Kobra23 píše:
LukasK píše:Asi špatně nastavenè transfer relé....

Kobra: Dej 1259 na 100 a 1260 na 0

Já ty XTMka přetežuju neskutečně a jedou bez problémů

A platí to pro full ostrov?


Samozřejmě že ne... ale ty máš DS, ne? pak to není problém...
Uživatelský avatar
LukasK
 
Příspěvky: 75
Registrován: pon dub 20, 2020 5:23 am
Bydliště: Jihočeská republika

PředchozíDalší

Zpět na Studer

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: CC [Bot] a 0 návštevníků

Reputation System ©'