Fórum | MyPower.CZ | Obnovitelné zdroje energie - energetická soběstačnost | Poslední návštěva: sob dub 10, 2021 3:20 pm
marsal64 píše:Jojo, já věděl, že se mi to PLC i k Studeru bude hodit..., cooo, redcrown?
redcrown píše:marsal64 píše:Jojo, já věděl, že se mi to PLC i k Studeru bude hodit..., cooo, redcrown?
No je pořád věřím, že ho nebudu potřebovat:)
marsal64 píše:Mám dva identické stringy, každý na jeden Variotrack. Stringy téměř čistě na západ a východ, sklon 16 stupňů, bez zastínění, takže rozdíl ve výkonu, viz obr., mi nedává smysl a působí to na mne buď HW problémem nebo že jsou VT nastaveny každý jinak.
Než vytáhnu scom.exe a začnu zkoumat pojistky, dráty, atd., zeptám se z lenosti tady, jestli se s tímto někdo zkušenější nepotkal resp. jestli to nejde ověřit jednodušeji: když nastavím jánevím 10005 pomoci remote console na portálu, tak to zapíše pro oba Variotracky, které by měly být pak sesynchronizované, ne?
A přečíst hodnoty z jednotlivých Variotracků pomocí remote control na portálu tedy jde nebo to můžu jen pomocí scom ev. PLC apod. posazeného na XCOM nebo přes backup?
Měl jsem původně nabíjení sesynchronizované s XTM, pak jsem to rozpojoval (10037) - nemohlo by to souviset?
marsal64 píše:Věc je jasná, díky znovu všem, zase trochu dalších zkušeností...
Přesto ještě si dovolím zopakovat doprovodný dotaz: když chci zjistit parametry nastavení jednotlivých variotracků atd., toto tedy nelze přímo z portálu, kde mohu zadat jen skupinové id? Chápu, že to lze přes scom.exe nebo XCOM nebo pomocí backupu do .CSV. Ale přes portál a Remote Control tedy nikoli?
marsal64 píše:Díky, takže zůstanu u synchronního cyklu dotaz-odezva. Čím Ty XCOM ovládáš?
marsal64 píše:V měření SOC buď plave BSP nebo já.
Měl jsem nastaveno přepnutí podle SOC na síť při 30% a to jsem si dal, viz obr., ráno z toho bylo práskání toho automatického přepínače sítí, který mám za Studerem.
Takže měním nastavení přepínání na síť podle napětí baterie a doufám, že časem se ten BSP srovná?
Uživatelé procházející toto fórum: CC [Bot] a 0 návštevníků