Fórum | MyPower.CZ | Obnovitelné zdroje energie - energetická soběstačnost | Poslední návštěva: pát kvě 20, 2022 5:12 pm


Nezna nekdo hybridni stridace EASUN?

Měniče stejnosměrného proudu na střídavý proud, porovnání účinnosti, ztráty, optimalizace použití měničů, střídače v UPS - záložní zdroje.
Předchozí

Re: Nezna nekdo hybridni stridace EASUN?

Příspěvekod lemra79 » sob lis 20, 2021 2:05 pm

co pisete vyse, proti tomu nic nemam, nelze nez souhlasit. myslite, ze monter elektromeru ma snahu jen tak prolejzat lidem baraky? je rad, ze se dostane k elektromeru a rychle dal. myslim, ze nezname celou pravdu.
Jinko 225 W / 6,075 kWp, GWL/Sunny Mono 310Wp / 2,79 kWp,
PIP 5048 MG, Fangpusun MPPT150/60TR, li ion 350 Ah@58V, ICC@rpi3+
celkem instalováno 8,865 kWp
Uživatelský avatar
lemra79
 
Příspěvky: 381
Registrován: sob bře 09, 2019 5:30 pm
Bydliště: Orlickoústecko

Re: Nezna nekdo hybridni stridace EASUN?

Příspěvekod goodbie » sob lis 20, 2021 2:32 pm

lemra79 píše:co pisete vyse, proti tomu nic nemam, nelze nez souhlasit. myslite, ze monter elektromeru ma snahu jen tak prolejzat lidem baraky? je rad, ze se dostane k elektromeru a rychle dal. myslim, ze nezname celou pravdu.
možná jo možná ne,je to o lidech,ale je možný ,že kus té skládačky jak to fakt bylo,že se technik dere do baráku zchází.
?
goodbie
 
Příspěvky: 1436
Registrován: pát bře 08, 2013 7:19 pm
Bydliště:

Re: Nezna nekdo hybridni stridace EASUN?

Příspěvekod kvako1 » sob lis 20, 2021 5:38 pm

ja namontoval FVE, a měl jsem už nový elměr digitalní, v letě dělali udržbu linky a pravděpodobně nahlasili že mám fve, po te udržbě ,cca do tydne mi přišel dopis že mi budou opět měnit elměr. přišel borec chvilku jsem snim kecal ale vicemeně jej nic nezajimalo. vyměnil elměr a že pokud nebudou přetoky tak vůbec nic nemůžou. od cca půlky ledna mam odběr 0 zatim se to ještě nepřeplo ani jednou na síť. myslel jsem že se třeba někdo ozve proč mam stale 0 , ale nic.. absolutně bez problemu. a do baraku nemůžou ani nahodou... nevím tedy o co přesně šlo ,ale buď to byl nějaký blbeček nebo fakt byl problem někde jinde... tak ať svíti , a míň zrážek z blbci.
http://forum.mypower.cz/viewtopic.php?f ... &start=300
FVE 17kWp na trackeru, 3xpip5048 3faz, baterie li ion 1160Ah cca 60kWh
?
kvako1
 
Příspěvky: 602
Registrován: ned lis 11, 2018 5:18 pm

Re: Nezna nekdo hybridni stridace EASUN?

Příspěvekod marko250 » sob lis 20, 2021 6:07 pm

Kluci když technik nahlásí nesoulad a podezření na černý odběr,tak Vám tam naběhne komando a proleze celý dům a nikdo s tím nic neudělá.Je jednodušší technika s úsměvem pozvat v danou chvíli,protože ani on nakonec netuší jak to má být odděleno(FVE/DS) nechat ho měřákem změřit detail a zamávat mu při odchodu.Rychlé vyřešené,bez legislativ.Daleko horší by byl proces komanda,které musí vykázat výsledek a přez ERU pak dál řešit FVE/DS asi nechce nikdo,že.
9780kWp/JZ-50°/20xChaori 230 ,JV-90°/12xJinkoSolar 225 + <JZ-90° /8xGWL / Sunny Mono 310, regl Midnite Classic 150<89A> a MakeSkyBlue <60A>,baterka 17s 54.4VDC LFP4/784Ah<uloží 42kWh>,měnič XTH 8000-48V špičkově 21kW
Uživatelský avatar
marko250
 
Příspěvky: 3084
Registrován: ned led 12, 2014 7:41 pm
Bydliště: Hlučín

Re: Nezna nekdo hybridni stridace EASUN?

Příspěvekod goodbie » sob lis 20, 2021 6:23 pm

marko250 píše:Kluci když technik nahlásí nesoulad a podezření na černý odběr,tak Vám tam naběhne komando a proleze celý dům a nikdo s tím nic neudělá.Je jednodušší technika s úsměvem pozvat v danou chvíli,protože ani on nakonec netuší jak to má být odděleno(FVE/DS) nechat ho měřákem změřit detail a zamávat mu při odchodu.Rychlé vyřešené,bez legislativ.Daleko horší by byl proces komanda,které musí vykázat výsledek a přez ERU pak dál řešit FVE/DS asi nechce nikdo,že.
ani to komando nemá nárok se dožadovat vstupu,k tomu by musel vydat povolení soud,pokud bude technik normální klidně s ním pokecám a i mu ukážu co budu chtít,pokud bude machrovat vyhodím ho i z vlastního pozemku,Amen.a to že nemám na elměru aktuálně odběr nelze považovat za nesoulad,ale pořád musíme předpokládat ,že se jedná o ostrov co s DS nemá nic společného,pak komando muže hledat a hledat.ale jak bylo uvedeno dřív něco nevíme co všechno tomu předcházelo a má li někdo doma elektrárnu na černo spřeženou s DS tak je to asi návod na průser ne???
?
goodbie
 
Příspěvky: 1436
Registrován: pát bře 08, 2013 7:19 pm
Bydliště:

Re: Nezna nekdo hybridni stridace EASUN?

Příspěvekod unicast » sob lis 20, 2021 9:25 pm

marko250 píše:Kluci když technik nahlásí nesoulad a podezření na černý odběr,tak Vám tam naběhne komando a proleze celý dům a nikdo s tím nic neudělá.Je jednodušší technika s úsměvem pozvat v danou chvíli,protože ani on nakonec netuší jak to má být odděleno(FVE/DS) nechat ho měřákem změřit detail a zamávat mu při odchodu.Rychlé vyřešené,bez legislativ.Daleko horší by byl proces komanda,které musí vykázat výsledek a přez ERU pak dál řešit FVE/DS asi nechce nikdo,že.


Jaké komando? Jediné, co technik může, je podat trestní oznámení. Pochybuji, že policie pošle kvůli podezření na černý odběr URNA nebo krajskou zásahovku, patrně si vás předvolají k podání vysvětlení a to bude všechno. Vstup osob od provozovatele DS do objektu odmítnete, vpouštíte pouze oprávněné úřední osoby. Dále si samozřejmě vyžádáme přístup ke spisu a zvážíme podání trestního oznámení pro křivé obvinění podle § 345 odst 2. zákona č. 40/2009 Sb.

Pokud provozovatel DS pošle "komando" NTZ a toto se pokusí vniknout do objektu, voláme policii sami a podáváme pro změnu trestní oznámení pro porušování domovní svobody podle § 178 odst. 3, v úvahu dále pochopitelně připadá i odvracení útoku v režimu nutné obrany ve smyslu ustanovení § 29.
?
unicast
 
Příspěvky: 750
Registrován: sob bře 30, 2019 10:27 am

Re: Nezna nekdo hybridni stridace EASUN?

Příspěvekod cipis » pát lis 26, 2021 12:07 pm

Rasto1, úředníků ne, NTZ nejsou úředníci. Anebo jsou?
4,29kWp: 1440Wp J 2040 Wp V 810Wp Z
SinusPro 2000 S, Epever 8420, 6420, 2x 4210, 1x 4415
15 912 Wh staré olovo
?
cipis
 
Příspěvky: 624
Registrován: pon srp 16, 2021 8:31 pm
Bydliště: blízko Brna

Re: Nezna nekdo hybridni stridace EASUN?

Příspěvekod tomas » sob lis 27, 2021 2:03 pm

mihlit píše:UPS se musí někam hlásit?

Ano všechny záložní zdroje se mají hlásit distributorovi.
Doporučuji raději hlásit UPS i centrálu i když ji nemáte ;) Potom už budete mít klid 8-). Rovnou při vyřizovaní nového odběrného místa nahlásit záložní zdroj a zapsat do smlouvy o připojení. Ať už rovnou počítají s tím, že každé odběrné místo má záložní zdroj. To je potom z těchto blbostí vyléčí.
K té výhrůžce o nahlášení černého odběru. Záleží na tom kde je elektroměr. Smůlu mají ti, co mají elektroměr v baráku nebo na fasádě, tam by ten černý odběr mohl být možný a distributor má právo na prohlídku kabelové trasy a elektroměrové skříně.
Pokud je elektroměr venku na hranici pozemku, tak bych toho technika poslal tam kde slunce nesvítí.
Uživatelský avatar
tomas
 
Příspěvky: 2360
Registrován: pon bře 07, 2011 11:05 am
Bydliště: Třinec

Re: Nezna nekdo hybridni stridace EASUN?

Příspěvekod lululi » čtv úno 24, 2022 1:54 am

Zdravím. Tento EASUN píše že je GRID TIE. Nemá niekto skúsenosti s ním a pretokmi? Ďakujem https://www.aliexpress.com/item/1005003 ... 2e0eGBXcuU
?
lululi
 
Příspěvky: 5
Registrován: stř úno 09, 2022 6:56 pm

Re: Nezna nekdo hybridni stridace EASUN?

Příspěvekod sindyk » čtv úno 24, 2022 7:11 am

Většina kombi měničů má nějaký režim, který umožňuje chybějící energii z FV doplnit ze sítě, dokonce to některé umí i bez baterií. Ale v tom případě musí nutně přetékat, protože nemají tak rychlou regulaci, a když se najednou sníží odběr, nemá kam jinam to poslat. Naštěstí mají i režimy, kdy jedou buď jen na FV+BAT nebo jen bypass ze sítě, kde přetoky nejsou.
3040 Wp (8s Elerix 380 Wp) | Axpert MAX 3600 | 7,2 kWh olovo-uhlík (3p2s JPC12-100)
Uživatelský avatar
sindyk
 
Příspěvky: 220
Registrován: pát kvě 21, 2021 11:53 am
Bydliště: Semily

Re: Nezna nekdo hybridni stridace EASUN?

Příspěvekod fanfox » ned úno 27, 2022 11:11 am

Zdravím,
prosím můžete mi vyjasnit jednu asi hloupou otázku ohledně 3kVA,3kW,2,4kW variant?

Některé Axperty a jejich klony mají psáno "Rated power 3000VA/3000W" , u těchto někde píší "řízení účiníku". A jiné mají psáno "3000VA/2400W".

Když připojím motor, třeba kompresorová sušička s okamžitou spotřebou 100 až 700VA na zásuvkovém wattmetru, budou oba druhy tahat z baterie stejné proudy?
Jde mi o to, jestli mají ty varianty rozdílné účinnosti, při zapojení ze sítě se na elektroměru jalová složka nepočítá (neplatí), ale co baterie, ta se vybíjí víc?

díky za vysvětlení
ruční záloha chladničky, světel, 12,8V , 100Ah LiFePO4, čínský sinus měnič (pojistky 4x40A),
na zkoušení 2x80Wp poly, PWM12/24-20A
?
fanfox
 
Příspěvky: 17
Registrován: pát srp 28, 2020 10:17 am

Re: Nezna nekdo hybridni stridace EASUN?

Příspěvekod antoni_sk » sob bře 26, 2022 9:06 am

fanfox píše:Zdravím,
prosím můžete mi vyjasnit jednu asi hloupou otázku ohledně 3kVA,3kW,2,4kW variant?
Některé Axperty a jejich klony mají psáno "Rated power 3000VA/3000W" , u těchto někde píší "řízení účiníku". A jiné mají psáno "3000VA/2400W".
Když připojím motor, třeba kompresorová sušička s okamžitou spotřebou 100 až 700VA na zásuvkovém wattmetru, budou oba druhy tahat z baterie stejné proudy?
Jde mi o to, jestli mají ty varianty rozdílné účinnosti, při zapojení ze sítě se na elektroměru jalová složka nepočítá (neplatí), ale co baterie, ta se vybíjí víc?
díky za vysvětlení


Halooooo, to naozaj nikto nevie odpoved na túto otázku ?
Lebo ja by som tiež rád vedel aký je v tom rozdiel - "3000VA / 2400W"
FV-1, 60°, 2019 3x Suntech STP280-20/Wfw (840Wp), EPSOLAR LS3024B (30A)
FV-2, 35°, 2020 3x CSUN 280-60P (840Wp), EPEVER LS3024B (30A),
FV-3, 35°, 7/2020 4x Trinasolar TSM-235 (940Wp), SRNE ML 40A MPPT
FV-4, 35°, 10/2021 2x Moser 220Wp (440Wp), EPEVER LS3024B (30A),
Meniče: CarSpa P600-24 24V/230V 600W (špičk.1200W), Soluowill NP1200-24 24V/230V 1200W (špičk.2400W) Carspa 3000W (špičk.9000W)
batérie: 21x Samsung SDI 60Ah (3P7S na 24V) 16x 200Ah LiFePo4 (24V)
Uživatelský avatar
antoni_sk
 
Příspěvky: 615
Registrován: pát lis 17, 2017 3:14 pm
Bydliště: Liptov

Re: Nezna nekdo hybridni stridace EASUN?

Příspěvekod Franta2776 » sob bře 26, 2022 9:15 am

Rozdíl je výkonu zdali činný nebo zdánlivý ato záleží na zátěži.
viz:https://cs.wikipedia.org/wiki/Elektrick%C3%BD_v%C3%BDkon
10640Wp=5940Wp Jinko 12x495Wp jihovýchod,4690Wp Leapton 14x335Wp ,cca 8000W 90ks vakuové trubice jihozápad,baterie 43kWh(Lifepo4 16x260Ah,trakční gel 615Ah),Axpert Max 7200VA,Easun Isolar 5500VA
?
Franta2776
 
Příspěvky: 896
Registrován: pon úno 01, 2021 4:00 pm

Předchozí

Zpět na DC-AC měniče, střídače, invertory

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: CC [Bot], Trendiction [Bot] a 0 návštevníků

Reputation System ©'