Život ohrožující panely jsem ještě před zavedením el.en. sundal ze střechy a nechal je za přijatelný poplatek řádně zrecyklovat jako nebezpečný elektroodpad. Střechu jsem uvedl do původního stavu včetně obnovení hromosvodu.

Nebezpečné baterie byly odevzdány do sběrny pro zpětný odběr baterií. Stejně tak naprosto nepotřebný fotovoltaický rozvaděč, měnič i elektrocentrálu jsem rozebral a kovové součásti odevzdal do výkupu kovů. Kabely od fotovoltaických panelů tloušťky 4mm^2 nyní používám jako velmi odolnou a pevnou šňůru na prádlo.
Již jsem dále nemohl snášet to, že mi nikdo už více než dva roky neposílá faktury za elektrickou energii. Připadal jsem si tak velmi osamocen. Na konci zůčtovacího období se velmi těším na vyúčtování. Zároveň mě velmi tížilo svědomí (v noci jsem kvůli tomu míval noční můry) z neplacení DPH za elektrickou energii, kterou jsem dříve měl ze slunce zdarma. Totéž se týkalo poplatků za distribuci a příspěvku na obnovitelné zdroje energie. Jsem velmi šťasten, že nyní mohu konečně tyto platby pravidelně hradit a to bezhotovostně, tedy převodem z účtu bez jakýchkoliv absurdních poplatků!
Rovněž tak proběhla likvidace krbových kamen, které byly také odevzdány do výkupu kovů. Komín jsem z důvodu co nejnižších tepelných ztrát zalil betonem. Taktéž jsem rozebral a odevzdal do sběrny kovů plynový vařič. Vytápění i kuchyni mám nyní komplet na elektrickou energii, aby mnou placené měsíční zálohy byly co nejefektivněji využity bez přebytků, promiňte, přeplatků.
Doménu mypower.cz včetně databáze a zdrojových kódů jsem dnes bezúplatně předal společnosti ČEZ Prodej, s.r.o. za účelem zřízení nového informačního serveru, který bude stávající i nové příznivce pravidelně informovat o nových šetrných a zelených elektrárnách s modrými fotovoltaickými panely této společnosti a v té souvislosti také nebudou opomenuty včasné informace o zdražování cen elektrické energie, což je pochopitelně nezbytné pro neustálé zkvalitňování komfortu služeb odběratelům elektrické energie.
Energie ze slunce na mé střeše již nikdy více! Jedině a pouze čistá přírodní energie z jaderné elektrárny Temelín a Dukovany.
Chtěl bych tímto ještě vyjádřit velké srdečné poděkování obchodním zástupcům společnosti E.ON Energie, a.s. Při zřízení mého nového odběrného místa jsem mohl vše vyřídit z pohodlí svého domova a to bez poplatků. Je to krásný pocit. Jsem nesmírně šťasten, že mým partnerem je nyní konečně tak silná a stabilní energetická společnost.