Není ESP32 jako ESP32. Já osobně jsem používal C3, nyní jsem přešel na S3. Výhodou je pro mne, že tyto verze mají debugging přes JTAG.
Doporučuji osobně S3 (více pinů i výkonu v případě potřeby). U verzí s S3 mají devkity (třeba viz
https://www.aliexpress.com/item/1005005552166412.html) dva USB, které jsou ovšem celkem zbytečné - já aspoň používám jeden "USB" USB-C, přes který nahrávám kód a v případě potřeby i debugguji. Používám "originální" ESP-IDF, nikoli Arduino nebo něco ještě jiného.
Speciálně pro kodla, jak jsme se kdysi bavili o analog vs. digitál:
Formátuji teď nové LiFePo baterky a nemám na použité "nabíječce" hlídání koncového napětí. Abych k tomu nemusel pořád běhat, chtěl jsem postavit cosi s bzučákem a TL431 ... OK, ale zjišťuji, že nemám doma žádný MOSFET, který by zabíral na napětí za TL431 tak akorát ... s bipolárem to musí jít taky, ne, ale ... kdo má počítat ten dělič pro bipolár??? ... Tak prostě vezmu ESM32S3 devkit, naprogramuji to za 20 minut, včetně miniwebu (připojení přes WiFi), devkit se na Wifi připojí napoprvé a já vidím hodnotu napětí baterek nahoře v pracovně, bzučák je tam taky s jedním BC507, protože dát odpor do báze tranzistoru a zapojit správně emitor a kolektor ještě zvládám...
Na obrázku OT - bastlík s ESP32S3 + ENS160 (I2C měřič koncentrace CO2) + SHT31 (I2C teplota a vlhkost).