705Wp + 630Wp ostrovná FVE pod Tatrami

Popis a ukázky samostatných ostrovních elektráren nepřipojených do rozvodné sítě s akumulací energie.
lubomirz
Příspěvky: 444
Registrován: ned kvě 31, 2020 5:25 pm

Re: 705Wp + 630Wp ostrovná FVE pod Tatrami

Příspěvek od lubomirz »

je to tvoja tema - podla mna takato vec sa kludne moze rozobrat aj verejne lebo kompjutrove prepojenie k solarnym systemom nutne patri.

Ja skusim poradit, co treba konkretne ? Ak chces, adresuj ma SZ ale mozes kludne aj verejne... alebo to zacnime cez SZ a potom zverejnis rozumny výcuc ako uznas za vhodne, aby to bolo na uzitok vsetkym.
Joskob
Příspěvky: 589
Registrován: ned kvě 12, 2019 9:56 pm
Lokalita: Poprad
Systémové napětí: 24V
Výkon panelů [Wp]: 5210
Kapacita baterie [kWh]: 24
Bydliště: Poprad

Re: 705Wp + 630Wp ostrovná FVE pod Tatrami

Příspěvek od Joskob »

Ono to nema z Fve nič ,ale dobre teda.

Mám taký čudný problém s IP kamerou. V podstate ide o to, že keď ju nastavím a pripojim k domácej sieti, konkrétne sa jedná o router od telekomu zte speedport entry 2i , tak ako by nejak zahltila, alebo blokovala wifi prihlásenie. Všetky zariadenia ktoré sú na wifi pripojené fungujú naďalej normálne, ale akonáhle sa nejaké odpojí ,alebo stratí signál tak už sa nevie k wifi naspäť pripojiť. Neúspešné pripojenie končí hláškou : pripojenie sa nepodarilo skontrolujte heslo.
Pritom všetko ostatné i kamera funguje tak ako má aj prenos streamu.

100% to spôsobuje tá kamera. Skúšal som to 20 krát s ňou aj bez nej .

Akonáhle kameru vypnem, do 20 sekúnd sa dá všetko do normálu a na wifi sa dá normálne pripojiť.

A čo ma zaráža najviac ,že to robí aj ked ju pripojím cez lan kábel, dokonca som už z nej aj skúšal vybrať wifi modul.

Na strane routru vyzerá všetko korektne ,dostane pridelenú adresu , bohužiaľ v kamere sa adresy nastavovať nedajú. Celkovo tam nieje čo nastavovať

Robí to aj keď ju pripojím na wifi k druhému routru tplink 841 ktorý mám v Bridge móde v tej istej sieti.


Je to len dvoj megapixelová kamera a je jedno či posiela do cloudu alebo priamo len na lokálnu sieť alebo vôbec. Sieť v pohode zvláda aj HD stream z YouTube popritom. Takže tým to nebude, len v tej dvojici Zte a kamera.
Na tp-link sa v pohode prihlásim na wifi. Ostatné kamery mi to nerobia.
9x Solar frontier 70W ; 16x Trinasolar TSM-235PC05 235W ; 5x Moser Baer 222W (5210Wp)
Epsolar LS3024b,LS2024b,Xtra3210,Tracer3215 ; 2x smart BMS 30A ; DalyBMS 150A
Easun PWM 3000w 24/230 sinus ; Soluowill NP1200-24/230 sinus
7S120P Li-ion 18650 210+Ah ; 7S CATL 100Ah ; 7S CATL 2x 150Ah ; 8S Lifepo 305Ah (24kWh)
Uživatelský avatar
marsal64
Příspěvky: 1200
Registrován: sob čer 16, 2018 1:45 pm
Lokalita: Velké Popovice
Systémové napětí: 48V
Výkon panelů [Wp]: 9,3
Kapacita baterie [kWh]: 30
Chci prodávat energii: NE
Chci/Mám dotaci: NE
Bydliště: Velké Popovice

Re: 705Wp + 630Wp ostrovná FVE pod Tatrami

Příspěvek od marsal64 »

Divné, co je to za typ? Neumí to tedy opravdu https://sourceforge.net/projects/onvifdm/ ? Já si nastavuji pro kamery vždy pevnou IP.
Joskob
Příspěvky: 589
Registrován: ned kvě 12, 2019 9:56 pm
Lokalita: Poprad
Systémové napětí: 24V
Výkon panelů [Wp]: 5210
Kapacita baterie [kWh]: 24
Bydliště: Poprad

Re: 705Wp + 630Wp ostrovná FVE pod Tatrami

Příspěvek od Joskob »

marsal64 píše:Divné, co je to za typ? Neumí to tedy opravdu https://sourceforge.net/projects/onvifdm/ ? Já si nastavuji pro kamery vždy pevnou IP.
tvári sa že to onvif vie ale pri nastavení sieti hodí toto
Snímka obrazovky (2).png
9x Solar frontier 70W ; 16x Trinasolar TSM-235PC05 235W ; 5x Moser Baer 222W (5210Wp)
Epsolar LS3024b,LS2024b,Xtra3210,Tracer3215 ; 2x smart BMS 30A ; DalyBMS 150A
Easun PWM 3000w 24/230 sinus ; Soluowill NP1200-24/230 sinus
7S120P Li-ion 18650 210+Ah ; 7S CATL 100Ah ; 7S CATL 2x 150Ah ; 8S Lifepo 305Ah (24kWh)
DanoP
Příspěvky: 938
Registrován: stř črc 06, 2016 12:27 pm
Bydliště: Trnava, Slovensko

Re: 705Wp + 630Wp ostrovná FVE pod Tatrami

Příspěvek od DanoP »

Keby to robila len na WiFi tak by som si myslel ze pouziva protokol (802.11 n), zatial co zvysok zariadeni b/g a pretoze n pouziva viacero nosnych sucasne ostatne zariadenia to vyhodnotia ako obsadene a nevedia sa prihlasit, ale ked to robi aj cez kabel tak to je divne.
Neda sa pripojit ju kablom na router a vydelit jej nejaky segment z IP a pozriet o co sa snazi.
Keby som konspiroval, povedal by som ze sietovka IP kamery bezi z nejakeho dovodu v promiskuitnom mode a ze sa snazi zachytavat celu komunikaciu v sietovom segmente kde je pripojena. Za normalnych okolnosti prijima sietova karta len pakety adresovane je MAC adrese, ale v promiskuitnom mode prijima a moze spracovavat vsetko.
1,77kWp monokryštál + Fangpusun MPPT 150/45, 1,6kWp +Victron MPPT 250/60, 2xStuder XTM4048 + 25kWh LiFePO4, vlastny monitoring na https://www.mms-softec.sk/pip/
kodl69
Příspěvky: 7431
Registrován: sob črc 19, 2014 8:56 pm
Lokalita: severně od Brna
Systémové napětí: 48V
Výkon panelů [Wp]: 8kWp
Kapacita baterie [kWh]: 12kWh
Chci prodávat energii: NE
Chci/Mám dotaci: NE

Re: 705Wp + 630Wp ostrovná FVE pod Tatrami

Příspěvek od kodl69 »

Měl jsem podobnej problém kdysi s adsl wifi routerem od O2 - v podstatě provoz lokální sítě tenhle krám blokoval, například zkopírovat pár MB soubor z notebooku přes wifi na počítač na dalším potu LAN tohohle krámu trvalo několik minut. Ve chvíli, kdy jsem ten strašlivej tuhnoucí krám nechal jenom jako modem od internetu, a vnitřní síť dal přes wan nějakýho ASUS RTxx, tak všechno jelo jak vlak. Zkus si pokusně udělat jinou wifi síť s jiným AP jenom na kamery, a vyzkoušej to takhle. Stejně je lepší, když technologie má jinej podrozsah adres než počítače s internetem, a "potkává" se to jenom na určitejch adresách.
Pevný IP adresy pro technologický věci jsou potom nutnost, DHCP potom přiděluje ten druhej podrozsah IP.
ostrov skoro 8kWp neustále ve stádiu zrodu: smartshunt(ex WBJR), MPPT150/45, MPPT 250/100(ex midnitesolar 150 clasic lite), 16S a různě P cca 340Ah Winston, MP II 5000,( ex Powerjack 8kW, ex samodomo cca 4kW). 48V DC rozvody a spotřebiče.
Joskob
Příspěvky: 589
Registrován: ned kvě 12, 2019 9:56 pm
Lokalita: Poprad
Systémové napětí: 24V
Výkon panelů [Wp]: 5210
Kapacita baterie [kWh]: 24
Bydliště: Poprad

Re: 705Wp + 630Wp ostrovná FVE pod Tatrami

Příspěvek od Joskob »

Tak mi občas nabehne aj nastavenie ,ale pri pokuse uložiť zmeny vyhodí chybu.

Ale dobrá správa je ,že už asi viem čo spôsobuje problémi. IP ma dobrú ale
Default gateway si nastaví vždy na 192.168.9.1 namiesto 192.168.1.1
Len ako to zmeniť keď to stále hodí chybu :( a v podstate pri zmene čohokoľvek to vyhodí chybu, načíta, ale nedokáže zapísať zmenu
9x Solar frontier 70W ; 16x Trinasolar TSM-235PC05 235W ; 5x Moser Baer 222W (5210Wp)
Epsolar LS3024b,LS2024b,Xtra3210,Tracer3215 ; 2x smart BMS 30A ; DalyBMS 150A
Easun PWM 3000w 24/230 sinus ; Soluowill NP1200-24/230 sinus
7S120P Li-ion 18650 210+Ah ; 7S CATL 100Ah ; 7S CATL 2x 150Ah ; 8S Lifepo 305Ah (24kWh)
lubomirz
Příspěvky: 444
Registrován: ned kvě 31, 2020 5:25 pm

Re: 705Wp + 630Wp ostrovná FVE pod Tatrami

Příspěvek od lubomirz »

toto bude nejaky peknt bug vo firmware tej hracky - skus pozret ci najdes novy (napis presny model kamery, pozreme aj my).

Nedokazem si predstavit ten kram co si castokrat/vzdy nastavi default gateway na nejaku hodnotu ked mu napisem volaco ine, to normalne zahod do kosa. Nasledne by som kontroloval aj firmware ADSL modemu a zakazal cely onvis bridge alebo funkcionalitu ak to ma v konfiguracii ; takisto suhlasim s tym ze pouzit ADSL ZTE vyslovene ako "medai converter" teda na fyzicke pripojenie k ADSL + ASUS na wifinu. Okrem ineho je to aj bezpecnejsie.

Na telecomacky ZTE zrejme nenajdes novy firmware, predpokladam ze tam maju nieco vlastne... inak staznosti na to bolo vcelku dost na internete : https://forum.telekom.sk/topic/20883-zt ... -entry-2i/
https://forum.telekom.sk/topic/15690-zt ... -entry-2i/
https://forum.telekom.sk/topic/11683-zt ... -entry-2i/


ak chces zmenit tu gateway na kamere, pripojil by som ju natvrdo k notebooku/pocitacu kablom, na pocitaci nastavil IPcku z rozsahu kde je teraz kamera nastavena plus ako sekundarnu adresu by som dal to kde to chces mat (pri nastaveni pevnej IPcky mozes vo Windowse napisat viacero adries). Potom by mohlo zafungovat zmenit tu pevnu IP aj gateway na kamere. A v uplne najhorsom jej nadefinuj vlastny 192.168.9.x rozsah na akomkolvek routri kde ju mozes izolovat, pridel jej adresu 192.168.9.2, nech si strci tu svoju default gateway 192.168.9.1 a aspon to budes mat trosku izolovane na Layer3 urovni sietoveho protokolu.
Joskob
Příspěvky: 589
Registrován: ned kvě 12, 2019 9:56 pm
Lokalita: Poprad
Systémové napětí: 24V
Výkon panelů [Wp]: 5210
Kapacita baterie [kWh]: 24
Bydliště: Poprad

Re: 705Wp + 630Wp ostrovná FVE pod Tatrami

Příspěvek od Joskob »

Nový FW asi nenájdem , je to nejaký čínsky bazmeg je tam len model P05. Aj by som ho zahodil ale na také domáce žuvanie , pozrieť čo sa deje na dvore stačí.
S telekomáckym tiež veľa vody nenamútim ,keďže väčšinu funkcionality majú pod správou na diaľku , jedine požiadať o prepnutie do bridge modu a zase ďalší router za nim.
hey to ma napadlo hodiť ju napriamo k PC a nastaviť pevne tie 9tkové adresy. A ak nie tak nastaviť router na 9-tkové ale to by zas som musel prestaviť komplet všetko, lebo všade kde sa dá mam pevné adresy.
Ďakujem zúčastneným , aspoň som sa pohol ďalej
9x Solar frontier 70W ; 16x Trinasolar TSM-235PC05 235W ; 5x Moser Baer 222W (5210Wp)
Epsolar LS3024b,LS2024b,Xtra3210,Tracer3215 ; 2x smart BMS 30A ; DalyBMS 150A
Easun PWM 3000w 24/230 sinus ; Soluowill NP1200-24/230 sinus
7S120P Li-ion 18650 210+Ah ; 7S CATL 100Ah ; 7S CATL 2x 150Ah ; 8S Lifepo 305Ah (24kWh)
Joskob
Příspěvky: 589
Registrován: ned kvě 12, 2019 9:56 pm
Lokalita: Poprad
Systémové napětí: 24V
Výkon panelů [Wp]: 5210
Kapacita baterie [kWh]: 24
Bydliště: Poprad

Re: 705Wp + 630Wp ostrovná FVE pod Tatrami

Příspěvek od Joskob »

Kamera úspešne odoláva mojím všemožným pokusom o zmenu adresy.
Ostáva už len zmena rozsahu v routri na 192.168.9.xxx.

Inak podľa ODM by to malo byť nejaká EYEPLUS_DEV P05-7-C
9x Solar frontier 70W ; 16x Trinasolar TSM-235PC05 235W ; 5x Moser Baer 222W (5210Wp)
Epsolar LS3024b,LS2024b,Xtra3210,Tracer3215 ; 2x smart BMS 30A ; DalyBMS 150A
Easun PWM 3000w 24/230 sinus ; Soluowill NP1200-24/230 sinus
7S120P Li-ion 18650 210+Ah ; 7S CATL 100Ah ; 7S CATL 2x 150Ah ; 8S Lifepo 305Ah (24kWh)
DanoP
Příspěvky: 938
Registrován: stř črc 06, 2016 12:27 pm
Bydliště: Trnava, Slovensko

Re: 705Wp + 630Wp ostrovná FVE pod Tatrami

Příspěvek od DanoP »

Dajú sa použiť aj dva routre za sebou. Jeden mám od tcom-u a do neho pripojený druhý práve z dôvodu potreby rozsegmentovania vnútornej siete a tiež obmedzenia max. dátového toku a času prístupu - deti. Ten druhý je aj DHCP server.
1,77kWp monokryštál + Fangpusun MPPT 150/45, 1,6kWp +Victron MPPT 250/60, 2xStuder XTM4048 + 25kWh LiFePO4, vlastny monitoring na https://www.mms-softec.sk/pip/
Uživatelský avatar
antoni_sk
Příspěvky: 677
Registrován: pát lis 17, 2017 3:14 pm
Bydliště: Liptov

Re: 705Wp + 630Wp ostrovná FVE pod Tatrami

Příspěvek od antoni_sk »

Jozef ahoj. Ja som v minulosti mal ADSL internet a vtedy som si sám kúpil kombi stroj - teda ADSL modem s wifi routrom... tuším najprv Zyxel, potom výborný ale drahší Asus... na tomto som si vedel nastaviť všetko - presmerovanie portov, rodičovskú kontrolu, obmedzenia pre decká a podobne...
Po čase som prešiel z ADSL na VDSL. Takže Asus som ako modem už použiť nevedel. Zobral som teda VDSL modem od poskytovateľa a dali mi presne ako máš ty ZTE. Po preskúmaní vlastnosti a možností tohto modemu som bohužiaľ skonštatoval že moc toho nevie, deaktivoval som teda na ňom wifi, DHCP a podobne a používam ho len ako modem za ktorý som zapojil Asus ktorý slúžil už len ako wifi router s DHCP.
Tým som chcel povedať že to budeš musieť poriešiť asi podobne.
FV-1, 60°, 2019 3x Suntech STP280-20/Wfw (840Wp), EPSOLAR LS3024B (30A)
FV-2, 35°, 2020 3x CSUN 280-60P (840Wp), EPEVER LS3024B (30A),
FV-3, 35°, 7/2020 4x Trinasolar TSM-235 (940Wp), SRNE ML 40A MPPT
FV-4, 35°, 10/2021 2x Moser 220Wp (440Wp), EPEVER LS3024B (30A),
FV-5, 45°, 9/2022 6x Trinasolar 235Wp (1400Wp), Easun ISolar SPS 3kW
Meniče: Carspa 3000W (špičk.9000W), Easun ISolar SPS 3kW
batérie: 16x 200Ah LiFePo4 (24V) + 8x 280Ah LiFePo4 (24V)
Joskob
Příspěvky: 589
Registrován: ned kvě 12, 2019 9:56 pm
Lokalita: Poprad
Systémové napětí: 24V
Výkon panelů [Wp]: 5210
Kapacita baterie [kWh]: 24
Bydliště: Poprad

Re: 705Wp + 630Wp ostrovná FVE pod Tatrami

Příspěvek od Joskob »

Ďalší router je mi zbytočný, pretože zrejme kvôli bugu vo FW kamery si stále necháva napevno nastavenú bránu 192.168.9.1 a ip si priradí z dhcp. Takže aj tak by som musel na novom routri nastaviť rozsah 192.168.9.x a to môžem urobiť aj na tomto.
K tomu rozdeleniu sietí, bolo by to dosť komplikované ,pretože na oboch routroch Zte(dom) - dhcp Tp-link(garáž) - v bridge móde využívam ako technologické veci (rpi,kamery,monitoring) tak aj wi-fi pre internet(mobily,pc)
9x Solar frontier 70W ; 16x Trinasolar TSM-235PC05 235W ; 5x Moser Baer 222W (5210Wp)
Epsolar LS3024b,LS2024b,Xtra3210,Tracer3215 ; 2x smart BMS 30A ; DalyBMS 150A
Easun PWM 3000w 24/230 sinus ; Soluowill NP1200-24/230 sinus
7S120P Li-ion 18650 210+Ah ; 7S CATL 100Ah ; 7S CATL 2x 150Ah ; 8S Lifepo 305Ah (24kWh)
lubomirz
Příspěvky: 444
Registrován: ned kvě 31, 2020 5:25 pm

Re: 705Wp + 630Wp ostrovná FVE pod Tatrami

Příspěvek od lubomirz »

bridge zahod, malo by to byt pekne routovane. Pozri, henta kamera bude nabeton aj nebezpecna co sa tyka bugov atd, vyzera to na hodne slusny pruser. Ja by som nemilosrdne obetoval 20 eur za kupu akehokolvek najlacnejsieho wifi routra co najdes na internete :) a to nie kvoli bezpecnosti, ale kvoli tomu aby si za neho postavil vyhradne tuto 192.168.9.x cinsku srajdu.

Alebo skor zahod tu kameru a kup si nieco normalnejsie. Hentaku zverinu som uz fakt dost dlho nepocul, hadam od casov "zábleskové paměti" Windowsu 98 (flash memory).
kodl69
Příspěvky: 7431
Registrován: sob črc 19, 2014 8:56 pm
Lokalita: severně od Brna
Systémové napětí: 48V
Výkon panelů [Wp]: 8kWp
Kapacita baterie [kWh]: 12kWh
Chci prodávat energii: NE
Chci/Mám dotaci: NE

Re: 705Wp + 630Wp ostrovná FVE pod Tatrami

Příspěvek od kodl69 »

Celkem dobře se dá jako kamera použít telefon s poškozeným displejem, leží to leckde vyhozený, a přitom to celkem pěkně funguje, zkoušel jsem tuším tohle: https://play.google.com/store/apps/deta ... n_US&gl=US
ostrov skoro 8kWp neustále ve stádiu zrodu: smartshunt(ex WBJR), MPPT150/45, MPPT 250/100(ex midnitesolar 150 clasic lite), 16S a různě P cca 340Ah Winston, MP II 5000,( ex Powerjack 8kW, ex samodomo cca 4kW). 48V DC rozvody a spotřebiče.
Joskob
Příspěvky: 589
Registrován: ned kvě 12, 2019 9:56 pm
Lokalita: Poprad
Systémové napětí: 24V
Výkon panelů [Wp]: 5210
Kapacita baterie [kWh]: 24
Bydliště: Poprad

Re: 705Wp + 630Wp ostrovná FVE pod Tatrami

Příspěvek od Joskob »

kodl69 píše:Celkem dobře se dá jako kamera použít telefon s poškozeným displejem, leží to leckde vyhozený, a přitom to celkem pěkně funguje, zkoušel jsem tuším tohle: https://play.google.com/store/apps/deta ... n_US&gl=US
Áno to som dlhú dobu používal, len to má veľkú nevýhodu , nevidí v tme.
9x Solar frontier 70W ; 16x Trinasolar TSM-235PC05 235W ; 5x Moser Baer 222W (5210Wp)
Epsolar LS3024b,LS2024b,Xtra3210,Tracer3215 ; 2x smart BMS 30A ; DalyBMS 150A
Easun PWM 3000w 24/230 sinus ; Soluowill NP1200-24/230 sinus
7S120P Li-ion 18650 210+Ah ; 7S CATL 100Ah ; 7S CATL 2x 150Ah ; 8S Lifepo 305Ah (24kWh)
Joskob
Příspěvky: 589
Registrován: ned kvě 12, 2019 9:56 pm
Lokalita: Poprad
Systémové napětí: 24V
Výkon panelů [Wp]: 5210
Kapacita baterie [kWh]: 24
Bydliště: Poprad

Re: 705Wp + 630Wp ostrovná FVE pod Tatrami

Příspěvek od Joskob »

lubomirz píše:bridge zahod, malo by to byt pekne routovane. Pozri, henta kamera bude nabeton aj nebezpecna co sa tyka bugov atd, vyzera to na hodne slusny pruser. Ja by som nemilosrdne obetoval 20 eur za kupu akehokolvek najlacnejsieho wifi routra co najdes na internete :) a to nie kvoli bezpecnosti, ale kvoli tomu aby si za neho postavil vyhradne tuto 192.168.9.x cinsku srajdu.

Alebo skor zahod tu kameru a kup si nieco normalnejsie. Hentaku zverinu som uz fakt dost dlho nepocul, hadam od casov "zábleskové paměti" Windowsu 98 (flash memory).
Asi to tak urobím že ten tp-link vrátim do route módu a poprehadzujem aby tam boli len kamery plus wifi na záhrade.
9x Solar frontier 70W ; 16x Trinasolar TSM-235PC05 235W ; 5x Moser Baer 222W (5210Wp)
Epsolar LS3024b,LS2024b,Xtra3210,Tracer3215 ; 2x smart BMS 30A ; DalyBMS 150A
Easun PWM 3000w 24/230 sinus ; Soluowill NP1200-24/230 sinus
7S120P Li-ion 18650 210+Ah ; 7S CATL 100Ah ; 7S CATL 2x 150Ah ; 8S Lifepo 305Ah (24kWh)
Uživatelský avatar
antoni_sk
Příspěvky: 677
Registrován: pát lis 17, 2017 3:14 pm
Bydliště: Liptov

Re: 705Wp + 630Wp ostrovná FVE pod Tatrami

Příspěvek od antoni_sk »

Ja som si v 2/2019 kupil túto wifi kamerku ktorú mám namontovanú pred garážami:
https://www.aliexpress.com/item/3290470 ... 4c4dX61Mp0
FV-1, 60°, 2019 3x Suntech STP280-20/Wfw (840Wp), EPSOLAR LS3024B (30A)
FV-2, 35°, 2020 3x CSUN 280-60P (840Wp), EPEVER LS3024B (30A),
FV-3, 35°, 7/2020 4x Trinasolar TSM-235 (940Wp), SRNE ML 40A MPPT
FV-4, 35°, 10/2021 2x Moser 220Wp (440Wp), EPEVER LS3024B (30A),
FV-5, 45°, 9/2022 6x Trinasolar 235Wp (1400Wp), Easun ISolar SPS 3kW
Meniče: Carspa 3000W (špičk.9000W), Easun ISolar SPS 3kW
batérie: 16x 200Ah LiFePo4 (24V) + 8x 280Ah LiFePo4 (24V)
Joskob
Příspěvky: 589
Registrován: ned kvě 12, 2019 9:56 pm
Lokalita: Poprad
Systémové napětí: 24V
Výkon panelů [Wp]: 5210
Kapacita baterie [kWh]: 24
Bydliště: Poprad

Re: 705Wp + 630Wp ostrovná FVE pod Tatrami

Příspěvek od Joskob »

Uzatváram tému kamera, poputuje tam odkiaľ prišla. Taky nepodarok som ešte nevidel.
9x Solar frontier 70W ; 16x Trinasolar TSM-235PC05 235W ; 5x Moser Baer 222W (5210Wp)
Epsolar LS3024b,LS2024b,Xtra3210,Tracer3215 ; 2x smart BMS 30A ; DalyBMS 150A
Easun PWM 3000w 24/230 sinus ; Soluowill NP1200-24/230 sinus
7S120P Li-ion 18650 210+Ah ; 7S CATL 100Ah ; 7S CATL 2x 150Ah ; 8S Lifepo 305Ah (24kWh)
Uživatelský avatar
marsal64
Příspěvky: 1200
Registrován: sob čer 16, 2018 1:45 pm
Lokalita: Velké Popovice
Systémové napětí: 48V
Výkon panelů [Wp]: 9,3
Kapacita baterie [kWh]: 30
Chci prodávat energii: NE
Chci/Mám dotaci: NE
Bydliště: Velké Popovice

Re: 705Wp + 630Wp ostrovná FVE pod Tatrami

Příspěvek od marsal64 »

Joskob píše:Uzatváram tému kamera, poputuje tam odkiaľ prišla. Taky nepodarok som ešte nevidel.
Tak ještě jeden tip, mně fungují OK:
https://www.aliexpress.com/item/3291137 ... 4c4d3fBtsr

  • Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek