Keď už je reč o aku pílach, tak mám pílu od STIHLu MSA 200 C-BQ a chystám sa vyrobiť si niečo obdobné ako batéria na chrbát -
http://stihl.sk/produkt/chrbtov%C3%A1-b ... a-ar-3000/Narazil som však na problém komunikácie originál batérie s pílou. Po pripojení napájacieho napätia 36V do píly sa samozrejme píla nerozbehne, testuje si totiž ďalšie parametre z batérie. Zároveň aj originálna batéria si testuje vlastnú teplotu (prehriatie i podchladenie) , plus teplotu píly (prehriatie, či príliš nízku teplotu), detekuje zároveň možnú poruchu píly, či poruchu samotnej batérie. Komunikácia batérie a píly prebieha po dvoch vodičoch a pravdepodobne nejde len o bežné testovanie analógové.
Napríklad u aku programu od Dewaltu takýto problém nie je, u starších modelov stačilo priviesť napájacie napätie a u novších modelov stačilo oklamať zariadenie jedným odporom a napätím o pár voltoch privedených na testovací komunikačný pin zariadenia. U Stihlu je to však iné, skúšal som pozorovať napätia i odpory, teraz sa hrajem s pozorovaním priebehov komunikácie na osciloskope, ale zatiaľ som výrazne nepokročil...
Neriešil to už náhodou niekto? Veľmi do píly nechcem "rýpať", je ešte v záruke. Originál batéria AP 300 (tiež v záruke) má plombu a zničiť sa mi ju nechce, vzhľadom na cenu. PS: Všetka elektronika v píle i v batérií je samozrejme zaliata...