Fórum | MyPower.CZ | Obnovitelné zdroje energie - energetická soběstačnost | Poslední návštěva: ned kvě 28, 2023 12:50 am
dracekvo píše:S pedálem na podlaze pojedeš s ionem 120-130km/h kopec nekopec. Těch 40km po dálnici je blbejch a netroufnu odhadnout, jak se to projeví na dojezdu. Každopádně podle mě v zimně bez bufíka nereálné. Ale zkusil bych počkat na příští rok. Vyjdou nový e-auta a s cenama aut co jsou teď na trhu by to mohlo zajímavě pohnout.
luky píše:dracekvo píše:S pedálem na podlaze pojedeš s ionem 120-130km/h kopec nekopec. Těch 40km po dálnici je blbejch a netroufnu odhadnout, jak se to projeví na dojezdu. Každopádně podle mě v zimně bez bufíka nereálné. Ale zkusil bych počkat na příští rok. Vyjdou nový e-auta a s cenama aut co jsou teď na trhu by to mohlo zajímavě pohnout.
O dojezd vlastně nejde. Pokud by šlo nabíjet na Stodůlkách/Zličíně, tak mi vlastně stačí těch 30km (+/- nějaká rezerva). Spíš se obávám, že ty baterky budou přetěžovaný a jejich kapacita půjde rychle z kopce dolů. Je to souvislé stoupání 4km a takové jsou tam dvě.
S bufíkem je to jasné. Je nesmysl topit elektrikou z baterek.
Aktuálně koukám na iOn z roku 2013 a 100kkm. Tenhle ročník už by měl mít baterky s životností 5500 cyklů a měl by mít za sebou cca 1000 cyklů (jestli dobře počítám). Asi se na něj kolem svátků zajedu podívat. Kdyby to ujelo ještě jednou 100kkm, pak by se mi investice do auta zaplatila zcela.
Musím si to někde půjčit vyzkoušet to... Není tu někdo z Prahy s iOnem, co by mě svezl?
S tou kapacitou - vykašlat se na cyklování ALE. Moje zkušenost s ročním a čtvrt provozem. Kapacita klesá pokud nabíjíš do 100%. Já třeba za celou zimu nabil do plna tak možná 3x. Vždy nabíjím dokud se auto nevztekne na rychlonabíječku někdy kolem 75-82%, neodplivne ji a pak jedu domů tak 2km. Nabíjím rychlo takřka denně, někdy i 3x denně(a to i ve městě, na dálkových je to samozřejmé). V zimě normálně topím abych viděl na cestu a nebyla mi zima.... Ty rychlonabíječky ABB jsou strašný šuntyluky píše:O dojezd vlastně nejde. Pokud by šlo nabíjet na Stodůlkách/Zličíně, tak mi vlastně stačí těch 30km (+/- nějaká rezerva). Spíš se obávám, že ty baterky budou přetěžovaný a jejich kapacita půjde rychle z kopce dolů. Je to souvislé stoupání 4km a takové jsou tam dvě.
S bufíkem je to jasné. Je nesmysl topit elektrikou z baterek. .....
youda píše:Samozřejmě bych raději kontinentální verzi, než tu UK levorukou
Co se mi na tom líbí - že to vypadá jako normální auto a ne jako létající talíř (viz BMW i3 nebo Toyota Mirai).
Co se mi na tom nelíbí - dojezd a taky by to mohlo mít silnější motory.
Snad to za dva roky klapne jako novej služební povoz, muhehe.
Nebuď skeptik. Kdo nic nedělá, nic nezkazí ....... kdo bývá povýšen, ten nic nedělá. Takže gratuluji, že jsi se již dostal zvenčí do začarovaného kruhuyouda píše:...... Ovšem vzhledem k mým pracovním výkonům v posledních 2 letech to vidím, že nafasuju tak možná legitku na tramvaj.
Právě se stalo. Ani možná o tom nevíš jak byla Tvá slova prorocká. TM3 nám začíná hýbat s trhem. 220 litranů nechodí pěšky. Tak šupšup chybí nám zde ještě BYD. To bude mela!dracekvo píše:......... až začne konkurenční boj ..............
A není to ujeté? Co tak přímo samohyb - mula?dracekvo píše:........ pořidít si na tahání přívěsu z lesa ........
brumlaj píše:...Nebuď skeptik. Kdo nic nedělá, nic nezkazí ....... kdo bývá povýšen, ten nic nedělá. Takže gratuluji, že jsi se již dostal zvenčí do začarovaného kruhu...
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků