Střídače Deye se zálohou ze sítě
Souhrn tématu
Uživatelé diskutují zkušenosti se střídači Deye v režimu poloostrova, tedy se zálohou ze sítě bez přetoků. Většina potvrzuje, že zcela bez přetoků hybridní střídače fungovat neumí, ale přetoky jsou minimální a rychle se vyrovnávají. Doporučuje se zvážit paralelní zapojení nebo výměnu za výkonnější model, přičemž je důležité myslet i na legální připojení a kapacitní limity sítě.
- jeroslav
- Reputace:0
- Lokalita: Liberec
- Systémové napětí: 48V
- Výkon panelů [Wp]: 5.4
- Kapacita baterie [kWh]: 5
Střídače Deye se zálohou ze sítě
Zdravím,
Rád bych se zeptal na vaše zkušenosti se zapojením střídačů Deye jako poloostrov - tedy záloha ze sítě, bez přetoků. Projížděl jsem si toto i jiná fóra a nejsem moc moudrý z toho zda, případně jak je možné toto zapojení realizovat.
Aktuálně mám Axpert King II, asi od roku 2023, pokukuji po něčem s vyšším výkonem, jelikož mi aktuální výkon kolikrát nestačí (pračka, nahřívání bojleru, ...). Rád bych tedy vyměnil kus za kus, případně nějaké menší úpravy.
Oficiální připojení zatím nechci řešit. Potřebuji dodělat rekonstrukci domu, kde je ještě několik místností "v hlíně" (ty nebudou napájeny z FVE). Posléze bych šel cestou legálního připojení. Proto se dívám na střídače Deye, které pak budu moct připojit.
Jaké jsou vaše zkušenosti? Funguje zapojení bez přetoků?
Děkuji.
Rád bych se zeptal na vaše zkušenosti se zapojením střídačů Deye jako poloostrov - tedy záloha ze sítě, bez přetoků. Projížděl jsem si toto i jiná fóra a nejsem moc moudrý z toho zda, případně jak je možné toto zapojení realizovat.
Aktuálně mám Axpert King II, asi od roku 2023, pokukuji po něčem s vyšším výkonem, jelikož mi aktuální výkon kolikrát nestačí (pračka, nahřívání bojleru, ...). Rád bych tedy vyměnil kus za kus, případně nějaké menší úpravy.
Oficiální připojení zatím nechci řešit. Potřebuji dodělat rekonstrukci domu, kde je ještě několik místností "v hlíně" (ty nebudou napájeny z FVE). Posléze bych šel cestou legálního připojení. Proto se dívám na střídače Deye, které pak budu moct připojit.
Jaké jsou vaše zkušenosti? Funguje zapojení bez přetoků?
Děkuji.
Axpert King II, 12x Canadian Solar 455Wp, 16s 105 Ah LiFePO4, JBD BMS
- sindyk
- Reputace:83
- Lokalita: Semily
- Výkon panelů [Wp]: 3800
- Kapacita baterie [kWh]: 16
- Chci prodávat energii: NE
- Chci/Mám dotaci: NE
Re: Střídače Deye se zálohou ze sítě
Deye je hybrid a zcela bez přetoků fungovat neumí. Je vždy připojen k síti a při větších změnách zátěže to prostě občas trochu uletí. Za rok jde o nižší jednotky kWh.
3800 Wp (10s Elerix 380 Wp) | Deye SUN-8K-SG04LP3-EU | Wattery Premium UP 16 kWh
Domovské vlákno: FVE Pojizeří, povinná četba: Victron Wiring Unlimited
Domovské vlákno: FVE Pojizeří, povinná četba: Victron Wiring Unlimited
- kuba47
- Reputace:29
- Lokalita: Krušné hory
- Systémové napětí: 48V
- Chci prodávat energii: NE
- Chci/Mám dotaci: NE
sindyk: "nižší jednotky kWh" - máš to vyzkoušené? Kolega už asi 2 měsíce provozuje 30kW Deye v režimu "zero export to load", já mu od začátku tvrdím, že tam přetoky budou (musí být, logicky, když vypne nějaká větší zátěž), ale na elektroměru má pořád P=1. Zdá se, že Deye reaguje opravdu rychle. Tak mě zajímá, za jakou dobu se tam něco naakumuluje.
K původnímu dotazu: pokud ti King II dosud vyhovuje a jen nestačí výkonově, zůstal bych u něj a přidal paralelně dalšího. Nebo vyměnil za Maxe. S čímkoliv jiným vznikne problém, jak zamezit přetokům.
K původnímu dotazu: pokud ti King II dosud vyhovuje a jen nestačí výkonově, zůstal bych u něj a přidal paralelně dalšího. Nebo vyměnil za Maxe. S čímkoliv jiným vznikne problém, jak zamezit přetokům.
8.8kWp @ Anern SCI-MAX-10200, LiFePO4 280Ah 16s2p, JK PB2A16S20P, AC nabíječka Easun SMH
3.6kWp @ Siton 210 SMD
3.6kWp @ Siton 210 SMD
- Franta2776
- Reputace:575
Já zrovna přecházím na Deye.Pokud investuješ do tak drahého měniče.Zamysli se nad přihlášením. Já ho dřív taky nevyžadoval a teď jsem narazil na problém kapacity sítě. Požadoval jsem dodávku 15kW a povolili mi 7,5kW je to technický ne administrativní limit. Kdo dřív ten dřiv mele.
32540Wp, 90ks vakuové trubice jihozápad, (Lifepo4 17S 520Ah, trakční gel 800Ah), Axpert Max 7200VA, Easun Isolar 5500VA,Multiplus 2 48/5000,MPPT 150/85, 150/100
Pojízdná FV 200Wp=2x100Wp flexibilní+4x280Ah lifepo4+měnič 1500W
Pojízdná FV 200Wp=2x100Wp flexibilní+4x280Ah lifepo4+měnič 1500W