Měnič 24V -> 230V 5kW údajně EASUN

Souhrn tématu

Uživatel sdílí zkušenosti s měničem údajně značky EASUN POWER 12000W 24V na 230V, který má stabilní výkon 5kW. Měnič vykazuje dobré parametry a tichý chod bez rušení, oproti jiným modelům s MPPT. Problémem byla špatně namontovaná svorkovnice, kterou uživatel opravil. Značka EASUN však na výrobku není jasně uvedena, což vyvolává otázky o pravosti produktu.
Soban
Reputace: 302
Lokalita: Zlaté Hory / Olomouc
Systémové napětí: 24V
Výkon panelů [Wp]: 3600
Kapacita baterie [kWh]: 16
Chci prodávat energii: NE
Chci/Mám dotaci: NE

Měnič 24V -> 230V 5kW údajně EASUN

Nový příspěvek od Soban »

Koupil jsem si měnič údajně "EASUN POWER Pure Sine Wave Inverter 12000W 24V -> 230V"

Viz: https://www.aliexpress.com/item/1005008599736259.html

Pozor jsou tam dva modely 12V 8000W a 24V 12000W.

Ten model 12000W má mít stabilní výkon 5000W.

Podle prvních minut zapojení se zdá že je to pěkný kousek HW, displej se zdá že ukazuje OK u 230V rozdíl zase kolem 3V u DC rozdíl kolem 0.2V, výkon zdá se že taky odpovídá....ale tam jsem to neměl čím změřit, porovnat.

Zajímavé je že co mám audio zesilovač kde je uvnitř napájecí transformátor tak u mustu jemně bručí u tohoto měniče je klid, že by lepší výstup, nemám osciloskop abych to skouknul.

Jinak přišlo to v pohodě akorát číňan špatně namontoval výstupní svorkovnici, musel jsem to rozdělat a opravit, takže posílám foto.

Jinak o firmě EASUN nikde ani zmínka na výrobku, dělá EASUN vůbec takové měniče?
Špatně namontované konektory
Špatně namontované konektory
Komplet pohled
Komplet pohled
Opravené konektory
Opravené konektory
Pojistky
Pojistky
Zapojení - vnitřek
Zapojení - vnitřek
3,6kWp ::pv:: | 2x MUST PV18-3024 VHM, 3kW/24V | 16kWh *batt*
gupa
Reputace: 163
Lokalita: pod Brnem
Systémové napětí: 24V

Re: Měnič 24V -> 230V 5kW údajně EASUN

Nový příspěvek od gupa »

Nedávno jsem tento měnič viděl na YT, chválil tu trojitou cívku. Co natom opravoval tak to byla řídící deska.

jinak zajímavýto bude nějaký nový koncept protože jsem našel i složeninu tohoto s mppt. Tedy na 72V takže to nevidím jako něco marnýho. Pokud si dobře pamatuji tak topologie dvě cívky jsou velmi perspektivní ahlavně malé ztráty.
Inverter solare ibrido 5 Kw 72V - Altri In vendita a Genova — Mozilla Firefox.png
Inverter solare ibrido 5 Kw 72V - Altri In vendita a.png
Edit:Jo a napadá mne, že daný měnič je jen měnič, proto není ten brum, MPPT je příčinou rušení.
3x2000VA-VMP-par, NiCd 24V, 22x210-320Wp, 2x85A-VMPPT, ABC-&-XYZ mypower.cz Ať ti to běží jako hodinky na baterku s čerstvou expirací! Zdejší slova: To by bylo, abychom na tom šetření nevydělali!