Měnič 24V -> 230V 5kW údajně EASUN
Souhrn tématu
Uživatel sdílí zkušenosti s měničem údajně značky EASUN POWER 12000W 24V na 230V, který má stabilní výkon 5kW. Měnič vykazuje dobré parametry a tichý chod bez rušení, oproti jiným modelům s MPPT. Problémem byla špatně namontovaná svorkovnice, kterou uživatel opravil. Značka EASUN však na výrobku není jasně uvedena, což vyvolává otázky o pravosti produktu.
-
Soban
- Reputace: 302
- Lokalita: Zlaté Hory / Olomouc
- Systémové napětí: 24V
- Výkon panelů [Wp]: 3600
- Kapacita baterie [kWh]: 16
- Chci prodávat energii: NE
- Chci/Mám dotaci: NE
Měnič 24V -> 230V 5kW údajně EASUN
Koupil jsem si měnič údajně "EASUN POWER Pure Sine Wave Inverter 12000W 24V -> 230V"
Viz: https://www.aliexpress.com/item/1005008599736259.html
Pozor jsou tam dva modely 12V 8000W a 24V 12000W.
Ten model 12000W má mít stabilní výkon 5000W.
Podle prvních minut zapojení se zdá že je to pěkný kousek HW, displej se zdá že ukazuje OK u 230V rozdíl zase kolem 3V u DC rozdíl kolem 0.2V, výkon zdá se že taky odpovídá....ale tam jsem to neměl čím změřit, porovnat.
Zajímavé je že co mám audio zesilovač kde je uvnitř napájecí transformátor tak u mustu jemně bručí u tohoto měniče je klid, že by lepší výstup, nemám osciloskop abych to skouknul.
Jinak přišlo to v pohodě akorát číňan špatně namontoval výstupní svorkovnici, musel jsem to rozdělat a opravit, takže posílám foto.
Jinak o firmě EASUN nikde ani zmínka na výrobku, dělá EASUN vůbec takové měniče?
Viz: https://www.aliexpress.com/item/1005008599736259.html
Pozor jsou tam dva modely 12V 8000W a 24V 12000W.
Ten model 12000W má mít stabilní výkon 5000W.
Podle prvních minut zapojení se zdá že je to pěkný kousek HW, displej se zdá že ukazuje OK u 230V rozdíl zase kolem 3V u DC rozdíl kolem 0.2V, výkon zdá se že taky odpovídá....ale tam jsem to neměl čím změřit, porovnat.
Zajímavé je že co mám audio zesilovač kde je uvnitř napájecí transformátor tak u mustu jemně bručí u tohoto měniče je klid, že by lepší výstup, nemám osciloskop abych to skouknul.
Jinak přišlo to v pohodě akorát číňan špatně namontoval výstupní svorkovnici, musel jsem to rozdělat a opravit, takže posílám foto.
Jinak o firmě EASUN nikde ani zmínka na výrobku, dělá EASUN vůbec takové měniče?
3,6kWp
| 2x MUST PV18-3024 VHM, 3kW/24V | 16kWh 
- gupa
- Reputace: 163
- Lokalita: pod Brnem
- Systémové napětí: 24V
Re: Měnič 24V -> 230V 5kW údajně EASUN
Nedávno jsem tento měnič viděl na YT, chválil tu trojitou cívku. Co natom opravoval tak to byla řídící deska.
jinak zajímavýto bude nějaký nový koncept protože jsem našel i složeninu tohoto s mppt. Tedy na 72V takže to nevidím jako něco marnýho. Pokud si dobře pamatuji tak topologie dvě cívky jsou velmi perspektivní ahlavně malé ztráty.
Edit:Jo a napadá mne, že daný měnič je jen měnič, proto není ten brum, MPPT je příčinou rušení.
jinak zajímavýto bude nějaký nový koncept protože jsem našel i složeninu tohoto s mppt. Tedy na 72V takže to nevidím jako něco marnýho. Pokud si dobře pamatuji tak topologie dvě cívky jsou velmi perspektivní ahlavně malé ztráty.
Edit:Jo a napadá mne, že daný měnič je jen měnič, proto není ten brum, MPPT je příčinou rušení.
3x2000VA-VMP-par, NiCd 24V, 22x210-320Wp, 2x85A-VMPPT, ABC-&-XYZ mypower.cz Ať ti to běží jako hodinky na baterku s čerstvou expirací! Zdejší slova: To by bylo, abychom na tom šetření nevydělali!