AXPERT KING II 48 5KW vybavuje ochrana
-
Orjatar
- Reputace: 0
- Lokalita: Mikuloff
- Systémové napětí: 48V
- Výkon panelů [Wp]: 6120
- Chci prodávat energii: NE
- Chci/Mám dotaci: NE
AXPERT KING II 48 5KW vybavuje ochrana
Mám Axperta zapojeného viz obrázek.
Funguje to všechno v pohodě až do okamžiku, kdy je vybitá baterka potřebuje se nabít ze sítě. Pak vybavuje Hlavní Ochrana. Tato je v gesci DS a není možné ji vyřadit nebo modifikovat.
Střídač je vastavený:
Output source priority - SBU
Charger priority - Solar and utility simultaneously
Software verze: 70 05
Koupený u Beránka
Dělá to. ikdyž je nastavený i jinak. Zkoušel jsem víc kombinací. I přes automatizace Solar-Assistantu.
Zajímavé je, že to udělá třeba jen z "90%". Někdy to FI vydrží a nabíjí se, ale třeba vybaví, až při ukončování.
Podotýkám, že Output source priority funguje dobře, i když v automatizaci změním prioritu. Problém je jen s nabíjením.
Máte s tím někdo zkušenost? Je to featura, špatné zapojení nebo je střídač na reklamaci?
Díky za každý názor.

Funguje to všechno v pohodě až do okamžiku, kdy je vybitá baterka potřebuje se nabít ze sítě. Pak vybavuje Hlavní Ochrana. Tato je v gesci DS a není možné ji vyřadit nebo modifikovat.
Střídač je vastavený:
Output source priority - SBU
Charger priority - Solar and utility simultaneously
Software verze: 70 05
Koupený u Beránka
Dělá to. ikdyž je nastavený i jinak. Zkoušel jsem víc kombinací. I přes automatizace Solar-Assistantu.
Zajímavé je, že to udělá třeba jen z "90%". Někdy to FI vydrží a nabíjí se, ale třeba vybaví, až při ukončování.
Podotýkám, že Output source priority funguje dobře, i když v automatizaci změním prioritu. Problém je jen s nabíjením.
Máte s tím někdo zkušenost? Je to featura, špatné zapojení nebo je střídač na reklamaci?
Díky za každý názor.

-
unicast
- Reputace: 377
- Lokalita: JV od pekla :)
- Systémové napětí: 48V
- Výkon panelů [Wp]: 5100
- Kapacita baterie [kWh]: 33
- Chci/Mám dotaci: NE
Re: AXPERT KING II 48 5KW vybavuje ochrana
Opravdu tam je chránič ještě před elektroměrem a vyžaduje ho provozovatel DS? Že by to byl nějaký regionální obyčej, který si vymysleli u EGD? No, asi spíše ne, že... 
Nebo to není chránič, ale jistič? Pokud je to jistič, co takhle si zkontrolovat, jakým proudem ten Axpert dobíjí tu baterii a jestli tam není náběhová špička natolik vysoká, že ten jistič přiměje vybavit?
Nebo to není chránič, ale jistič? Pokud je to jistič, co takhle si zkontrolovat, jakým proudem ten Axpert dobíjí tu baterii a jestli tam není náběhová špička natolik vysoká, že ten jistič přiměje vybavit?