Pořídil jsem si sadu 16 článku LiFePo4 304Ah popis ZDE. K tomu pak zakoupil novou BMS typ JK-BMS B1A20S15PH.
Pro neznalé balanční proud 1A, maximálně 20 článků a proud 150A. To zajímavé by mělo být to H na konci. To by mělo znamenat, že je tato BMS s upraveným Firmware, které má funkci HEAT, tedy možnost ovládat přes FW v BMS topení pro baterie. To je pro mě dost důležité. Nicméně k dotazu.
Existuje nějaké opravdu základní zapojení BMS abych ji rozběhal mimo systém - tedy aby se a)spustila, b) s funkční BT?
Samozřejmě existuje základní zapojení, v mém případě návod počítá s minimálně 13 články.
A když bych chtěl otestovat nastavení BMS předem, před jejím zapojením do systému - existuje nějaká varianta zapojení třeba jen s jedním, nebo dvěma články? Zkoušel to někdo "off the system"? Problém startu napětím se asi dá vyřešit konektorem a tlačítkem. To jsem už někde viděl...
Ano - ZDE
tedy pro BA20S15P to znamená Display Port a zjistit, který dva kontakty odpovídají schématu.
Ale jaká musí být minimální konfigurace, aby to celé běželo?
P.S. pro Admina. Zkoušel jste někdo vyhledávat na foru "JK-BMS", nebo "JK BMS"? Vůbec nic to nenajde. Musel jsem přes Google. Předpokládám nějaké nastavení u lokálního vyhledávání.