Echtovní FVE. Máš to? Máš na to? Tak ať ostatní závidí...
Nezařaditelné
-
Echtovní FVE. Máš to? Máš na to? Tak ať ostatní závidí...
Máte něco, co by ostatní záviděli, echtovní nou hau a něco, co oko běžného občana nevidělo ?
Tak sem s tím...
Popis a vysvětlení, osvěta a nou hau autora:
Východní světová strana Solárního Chlíva - Silový rozvaděč s měřením, 3F měnič 6kW, automatický 2F odpojovač při nízkém SOC řízený BMV 700, přepínač FVE-Generátor, přepěťovka a trafo pro rozvod 12V DC a 24V AC po rezidenci.
Svazek drátů (vlevo) vede na Severní světovou stranu k vyměňovačům. Odtud se pak proud přelává (2F), přes hlavní jistič (20A) do elektroměru a dále do páteřního rozvodu. Za EM odbočka k 3F měniči nahoře obchvatem kolem 3F přepínače a pak přímo do něj a poté k čerpadlům a šnekovi do sklepení a venkovní zásuvce na dílně pro cirkulu a další 3F divajsy.
Levý jistič pohání vrata, lednici a kotel i při vypadlém páteřním rozvodu, nízké SOC (pod 20%).
Červ jistič, napěťové relé a elektroměr vede k nabíječce baterek - napojení generátoru.
Dva SYKFY dráty vpravo vedou od bistabilního relé 230V 120A do řídícího výklenku v obýváku. Jeden je ovládání stykačů, druhý je rozvod 12 a 24V.
Červené a černé tlačítko při současném stisku nahodí vyhozený stykač páteřního rozvodu. Ale jen za předpokladu nabití baterek nad 25%. Jinak je proud pouze a jen pro někoho
Zatím chybí přepínač 2F - generátor x FVE pro páteřní rozvod. Nechce se investovat 600,- za 40A přepínač když se určitě někde najde. Zatím je vyřešeno přepojováním dvou drátů do čtyř wago svorek.
Tak sem s tím...
Popis a vysvětlení, osvěta a nou hau autora:
Východní světová strana Solárního Chlíva - Silový rozvaděč s měřením, 3F měnič 6kW, automatický 2F odpojovač při nízkém SOC řízený BMV 700, přepínač FVE-Generátor, přepěťovka a trafo pro rozvod 12V DC a 24V AC po rezidenci.
Svazek drátů (vlevo) vede na Severní světovou stranu k vyměňovačům. Odtud se pak proud přelává (2F), přes hlavní jistič (20A) do elektroměru a dále do páteřního rozvodu. Za EM odbočka k 3F měniči nahoře obchvatem kolem 3F přepínače a pak přímo do něj a poté k čerpadlům a šnekovi do sklepení a venkovní zásuvce na dílně pro cirkulu a další 3F divajsy.
Levý jistič pohání vrata, lednici a kotel i při vypadlém páteřním rozvodu, nízké SOC (pod 20%).
Červ jistič, napěťové relé a elektroměr vede k nabíječce baterek - napojení generátoru.
Dva SYKFY dráty vpravo vedou od bistabilního relé 230V 120A do řídícího výklenku v obýváku. Jeden je ovládání stykačů, druhý je rozvod 12 a 24V.
Červené a černé tlačítko při současném stisku nahodí vyhozený stykač páteřního rozvodu. Ale jen za předpokladu nabití baterek nad 25%. Jinak je proud pouze a jen pro někoho
Zatím chybí přepínač 2F - generátor x FVE pro páteřní rozvod. Nechce se investovat 600,- za 40A přepínač když se určitě někde najde. Zatím je vyřešeno přepojováním dvou drátů do čtyř wago svorek.
Naposledy upravil(a) ZdZ dne stř led 18, 2023 8:03 pm, celkem upraveno 9 x.
Ostrov. Aktuálně v provozu 15 kWp 12+10+10 55°jih, 30kWh 48V + 3kWk 12V Lifepo4 a 2x Easun smp 5kW sfázovaný + 3x Must mppt 6kW + UPS 12V 500Va + 3F měnič 3x400V 6kW.
Nabíječka 1kW z generátoru. Elektro koltel 48V DC, 9kW 9 stupňů regulace. 750lt aku nádrž, 200l bojler. 3x split klima na topení a chlazení a samozřejmě automat na uhlí. Protože jsem Eko a Wegan v jedné osobě !
Nabíječka 1kW z generátoru. Elektro koltel 48V DC, 9kW 9 stupňů regulace. 750lt aku nádrž, 200l bojler. 3x split klima na topení a chlazení a samozřejmě automat na uhlí. Protože jsem Eko a Wegan v jedné osobě !
-
Re: Echtovní FVE. Máš to ? Máš na to ? Tak ať ostatní závid
Zítra nafotím něco co oko vaše ještě nezřelo:) Aj nějakej kóment k tomu třeba dám
-
-
Re: Echtovní FVE. Máš to? Máš na to? Tak ať ostatní závidí.
Ten jeden panel mi tu zbyl a tak jsem ho tam dal aby bral nízký výchdní slunce. Je odklápěcí aby se dalo vyjet a konstrukci tvoří upravený rám ze starý postele
-
- Lokalita: českotřebovsko
- Systémové napětí: 48V
- Chci prodávat energii: NE
- Chci/Mám dotaci: NE
super, akorát tu zásuvku na pátý fotce od spodu by vyměnil za modernější...
Měnič Easun SMX II 5,6 Kw, 7x Huasun HTJ 445Wp stříbrný rám, bifaciální, Lifepo4 16x 105 AH JK BMS
-
- Lokalita: Hlohovec, SR
- Systémové napětí: 48V
- Výkon panelů [Wp]: 5520
- Kapacita baterie [kWh]: 14
- Chci prodávat energii: NE
- Chci/Mám dotaci: NE
To je pancierová, pripravené na vojnu!mirekcafa píše:super, akorát tu zásuvku na pátý fotce od spodu by vyměnil za modernější...
2x MUST PH1800 5.5kW, 8.85kWp 3x 2S3P, V+J+Z, 16x 280 Ah LiFePO4 (14.3 kWh), BMS JBD 200A, SW: Home Assistant na Synology DS923+ ku tomu ESPHome, Tasmota, MariaDB, InfluxDB, Telegraf, Grafana, Zigbee2MQTT..., HW: ESPlan (ESP32 + LAN 8720 + RS485 + UART). Nejaké moje projekty: MUST-ESPhome, ELTEK Flatpack2 ESPhome, ESP32-EMON, PZEM-017@WiFi, diyBMS-CurrentShunt-ESPhome 01/2023 -> 11/2024 = 8.6 MWh AC
-
tak ty hliníkový zásuvky jsou perfektní, proti moderním šitům vydrží a hned nekřupnou když se do nich klepne
jinak dřevěná konstrukce pod soláry je dobrý nápad jak ušetřit a být supereko
jinak dřevěná konstrukce pod soláry je dobrý nápad jak ušetřit a být supereko
Ostrov. Aktuálně v provozu 15 kWp 12+10+10 55°jih, 30kWh 48V + 3kWk 12V Lifepo4 a 2x Easun smp 5kW sfázovaný + 3x Must mppt 6kW + UPS 12V 500Va + 3F měnič 3x400V 6kW.
-
Dělám z toho co mám, snažím se nic nekupovat...moje filozofie je používat použitý:) A fakt nechci vědět co by třeba takhle kvalitně udělaná zásuvky stála dnes...
Znalci jistě vidí že železo na tom jednom panelu jsou rackový lyžiny ze sereveru...co je zdarma tak beru a nic nevyhazuju
Znalci jistě vidí že železo na tom jednom panelu jsou rackový lyžiny ze sereveru...co je zdarma tak beru a nic nevyhazuju
-
Mám doma tyhle zásuvky ve sklepě a v garáži a pár náhradních vnitřků, bez chyb. Kvůli dizajnu jsem si koupil dvě nový pěkně bílý a když jsem je montoval na zeď tak se ulomil držáček vnitřku. Tak jsem tam vrátil tu ze starejch čaů a mám pokoj.
Nebude se to dřevo časem kroutit ?
Nebude se to dřevo časem kroutit ?
-
to nevím...je to postavený od předloňska a dobrý...Bylo úplně suchý z rozebraný střechy, údajně 12 let starý - hlavně bylo za odvoz !!!:) Trámy, krovy, prkna - prostě jsem to nemohl neodvozit:)
-
tak zadarmo jsem nedávno odvezl jednu téměř novou pergolu, která se jim po pár letech okoukala, nechápu a udělal z ní dřevník na uhlí :--)
ale dřevěnou konstrukci na panely, to bych se bál, že se to pokroutí jak na to bude pršet
ale dřevěnou konstrukci na panely, to bych se bál, že se to pokroutí jak na to bude pršet
-
nic to nedělá, drží to jak kristus..i ten silnej vítr loni bez problémů... Ze syrovýho dřeva asi ne ale takhle to fakt vypadá OK..
-
- Podobná témata
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 0 Odpovědi
- 417 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od mopadzi