Chyba baterie pylontech

Popis a ukázky samostatných ostrovních elektráren nepřipojených do rozvodné sítě s akumulací energie.
Uživatelský avatar
Vlasta1
Příspěvky: 2
Registrován: pon kvě 29, 2023 5:51 pm
Lokalita: Karlovy Vary

Chyba baterie pylontech US 2000

Příspěvek od Vlasta1 »

Prosim Poradi mi nekdo co s tim kdyz pri prehravani FW se rozpojil kabel a baterka ted nejde ani zapnout dekuji Vlasta
FRSO
Příspěvky: 2286
Registrován: ned srp 14, 2011 10:13 pm
Lokalita: poblíž Hodonína
Systémové napětí: >48V
Výkon panelů [Wp]: 7200
Kapacita baterie [kWh]: 9

Re: Chyba baterie pylontech US 2000

Příspěvek od FRSO »

Vlasta1 píše:Prosim Poradi mi nekdo co s tim kdyz pri prehravani FW se rozpojil kabel a baterka ted nejde ani zapnout dekuji Vlasta
Si zavolej servis, to nebude asi jednoduché, to sis dělal sám, že jsi to přeprogramovával ?
5,4 kWp JJZ 4deg,1,8kWp JV 24deg, do 13.8.2022 bylo 3,6 kWp, MPII 5k, Victron MPPT 250/85-TR, aku 9,45 kWh Lion 15S, BMS 200A, Smart Shunt 500A.
k 28.3.2024 8500kWh
Uživatelský avatar
rottenkiwi
Příspěvky: 5451
Registrován: pát úno 13, 2015 2:24 pm
Lokalita: SO, SK
Bydliště: SO, SK

Re: Chyba baterie pylontech

Příspěvek od rottenkiwi »

Baterka, ak je robena s rozumom, mam mat zalozny FW, ktory nabootuje,
ak je hlavny FW poskodeny. Ale takto to nemaju implementovane.
DC-AC inverter REC Lion DC-AC ESP32 DIY inv. 15 GB za sekundu DIY MPPT Holder
Zjedz vsetko, co si kupil, v obchode a netreba ti tasku, auto ci chladnicku.
Uživatelský avatar
yare
Příspěvky: 116
Registrován: pon zář 19, 2022 8:02 pm
Bydliště: ZM-SK

Re: Chyba baterie pylontech US 2000

Příspěvek od yare »

Vlasta1 píše:Prosim Poradi mi nekdo co s tim kdyz pri prehravani FW se rozpojil kabel a baterka ted nejde ani zapnout dekuji Vlasta
Napis do Pylontechu. Niektore stavy sa daju riesit s force upgrade.
Kerberos 315C, 6x Amerisolar AS-EU-6P30 285W - VÝCHOD, 6x Amerisolar AS-EU-6P30 285W - JUH
Growatt SPF 5000ES, 8x Hiwatt Solar Limited HW-M10/144H 550W - JUH , 4x Tigo Energy TS4-A-O, 5x LiFePO4 Pylontech US3000C Plus 48V, 18 kWh,
Solar-Assistant - monitorovanie
Uživatelský avatar
mgx
Příspěvky: 485
Registrován: stř dub 15, 2015 1:14 pm
Bydliště: Tatranska Lomnica

Re: Chyba baterie pylontech

Příspěvek od mgx »

napis do pylontechu. Jedna moznost force upgrade, dalsia clip-on programator a natlacit fw, posledna odoslat do servisu vyrobcu.
Skymen
Příspěvky: 6
Registrován: čtv kvě 25, 2023 7:57 pm
Lokalita: Olomouc
Systémové napětí: 48V

Re: Chyba baterie pylontech

Příspěvek od Skymen »

MarekCerhan píše:Tak jsem si nechal poslat od technické podpory pylontech nový batteryview 3.0.29 a nový firmware pro mojí baterku podle výrobního štítku. Nový batteryview už s baterkama funguje, bohužel při přehrávání firmware se to zaseklo na 83% a nešlo s tím nic dělat. Baterka už nejde zapnout, asi ko bms.
IMG_20230220_164540.jpg
Už jsi to vyřešil? Můžu Ti tu desku opravit
Skymen
Příspěvky: 6
Registrován: čtv kvě 25, 2023 7:57 pm
Lokalita: Olomouc
Systémové napětí: 48V

Re: Chyba baterie pylontech US 2000

Příspěvek od Skymen »

Vlasta1 píše:Prosim Poradi mi nekdo co s tim kdyz pri prehravani FW se rozpojil kabel a baterka ted nejde ani zapnout dekuji Vlasta
Chceš BMS desku opravit?
cipis
Příspěvky: 4462
Registrován: pon srp 16, 2021 9:31 pm
Lokalita: blízko Brna
Bydliště: blízko Brna

Re: Chyba baterie pylontech

Příspěvek od cipis »

Tak zverejni postup ...
Jestli je to ale nabidka prace, od toho tu mame bazar!
9,77 kWp: 6240 Wp Jih, 2040 Wp Východ, 1490 Wp Západ
Regulátory Epever a Victron
Phoenix 2 kVA + MP 24/5000 (můj byt + wifi/kamery/atd. + máti byt)
Epever 3kW vytěžování do bojlerů + žebříky
CARSPA aktuálně odpojené
1 kW "nabíječka" 24 V
31 080 Wh staré olovo 7 488 Wh Li-Ion
Modře píši jako moderátor, černě jako člen.
Skymen
Příspěvky: 6
Registrován: čtv kvě 25, 2023 7:57 pm
Lokalita: Olomouc
Systémové napětí: 48V

Re: Chyba baterie pylontech

Příspěvek od Skymen »

cipis píše:Tak zverejni postup ...
Jestli je to ale nabidka prace, od toho tu mame bazar!
Postup? Jednoduchý. Mikropájku, horkovzduch a mega drahej programátor.
bazar myslíš odpovědi v tématu s odkazem na servis Pylontech?
PavelR
Příspěvky: 3122
Registrován: ned led 29, 2012 3:59 pm
Lokalita: Žabčice
Systémové napětí: 48V
Výkon panelů [Wp]: 29139
Kapacita baterie [kWh]: 12
Chci prodávat energii: ANO
Chci/Mám dotaci: NE

Re: Chyba baterie pylontech

Příspěvek od PavelR »

SHX píše: pon bře 20, 2023 1:19 pm Také hlásím, že po update všech 3ks US3000C baterií z firmware verze 1.4 (24.1.2022) na verzi 1.7 (25.8.2022), to již přes týden žádné alerty/pískání nedělá. Baterie konečně fungují jak mají.

P.S. možná se někomu bude hodit: speciální utilitka pro update firmware od německého importéra:
https://www.effekta.com/download/firmwa ... 00c-3000c/
Aktualizace proběhla hladce, utilita vybere správný binární soubor dle výrobního čísla modulu.
Doopravdy ta utilita vybere, nebo alepoň zamítne nevhodný FW? má nekdo vyzkoušeno že tam nenatlačí nevhodnej FW? ?
Skymen
Příspěvky: 6
Registrován: čtv kvě 25, 2023 7:57 pm
Lokalita: Olomouc
Systémové napětí: 48V

Re: Chyba baterie pylontech

Příspěvek od Skymen »

Utilita funguje. Záleží z jakého zdroje máš binární soubory a jak je máš uloženy. Dělám servis Pylontech a když potřebuji napíšu si o nejnovější FW přímo výrobci. Nikdy jen tak něco nestahuji z netu. Z vlastní zkušenosti nikdy nevíš které h.v.do tu binárku nějak poškodí...
PavelR
Příspěvky: 3122
Registrován: ned led 29, 2012 3:59 pm
Lokalita: Žabčice
Systémové napětí: 48V
Výkon panelů [Wp]: 29139
Kapacita baterie [kWh]: 12
Chci prodávat energii: ANO
Chci/Mám dotaci: NE

Re: Chyba baterie pylontech

Příspěvek od PavelR »

Skymen píše: ned led 21, 2024 7:40 pm Utilita funguje. Záleží z jakého zdroje máš binární soubory a jak je máš uloženy. Dělám servis Pylontech a když potřebuji napíšu si o nejnovější FW přímo výrobci. Nikdy jen tak něco nestahuji z netu. Z vlastní zkušenosti nikdy nevíš které h.v.do tu binárku nějak poškodí...
jaký mají reakční doby a na jaký majl píšeš mi řeknes?
Máme toho dost v provozu a sem tam se objeví internal error což je FW záležitost
Skymen
Příspěvky: 6
Registrován: čtv kvě 25, 2023 7:57 pm
Lokalita: Olomouc
Systémové napětí: 48V

Re: Chyba baterie pylontech

Příspěvek od Skymen »

Reakční doby s čínou nejsou moc dobré. A když Tě neznají jsou obezřetní na odpověď. Omlouvám se,ale svůj kontakt nedám prootže jsem si ho budoval rok. Dám Ti servisní email: service@pylontech.com.cn
I z něj do týdne dostaneš nějakou reakci. Jinak Ti můžu udělat vzdálený update nebo vyřídit reklamaci. Ale byla by to placená služba...
PavelR
Příspěvky: 3122
Registrován: ned led 29, 2012 3:59 pm
Lokalita: Žabčice
Systémové napětí: 48V
Výkon panelů [Wp]: 29139
Kapacita baterie [kWh]: 12
Chci prodávat energii: ANO
Chci/Mám dotaci: NE

Re: Chyba baterie pylontech

Příspěvek od PavelR »

Skymen píše: ned led 21, 2024 8:18 pm Reakční doby s čínou nejsou moc dobré. A když Tě neznají jsou obezřetní na odpověď. Omlouvám se,ale svůj kontakt nedám prootže jsem si ho budoval rok. Dám Ti servisní email: service@pylontech.com.cn
I z něj do týdne dostaneš nějakou reakci. Jinak Ti můžu udělat vzdálený update nebo vyřídit reklamaci. Ale byla by to placená služba...
ok díky za info. Zkusím.
Pokud budu neúspěšný, jakým způsobem probíhá dálkový update a cca cena za kus. Předpokládám že v ceně je i řešení případnýho problému s updatem.
Aspoň vím kam se obrátit.
Uživatelský avatar
yare
Příspěvky: 116
Registrován: pon zář 19, 2022 8:02 pm
Bydliště: ZM-SK

Re: Chyba baterie pylontech

Příspěvek od yare »

PavelR píše: ned led 21, 2024 6:46 pm
SHX píše: pon bře 20, 2023 1:19 pm Také hlásím, že po update všech 3ks US3000C baterií z firmware verze 1.4 (24.1.2022) na verzi 1.7 (25.8.2022), to již přes týden žádné alerty/pískání nedělá. Baterie konečně fungují jak mají.

P.S. možná se někomu bude hodit: speciální utilitka pro update firmware od německého importéra:
https://www.effekta.com/download/firmwa ... 00c-3000c/
Aktualizace proběhla hladce, utilita vybere správný binární soubor dle výrobního čísla modulu.
Doopravdy ta utilita vybere, nebo alepoň zamítne nevhodný FW? má nekdo vyzkoušeno že tam nenatlačí nevhodnej FW? ?
Zatial som s tym problem nemal. Sebe som robil upgrade na v1.8 5x, kolegovi na v1.7 4x. Trochu si to treba nastudovat kvoli
seriovym cislam baterii. Ked bol vypadok cipov na trhu, davali do baterii nejake nahrady.
Kerberos 315C, 6x Amerisolar AS-EU-6P30 285W - VÝCHOD, 6x Amerisolar AS-EU-6P30 285W - JUH
Growatt SPF 5000ES, 8x Hiwatt Solar Limited HW-M10/144H 550W - JUH , 4x Tigo Energy TS4-A-O, 5x LiFePO4 Pylontech US3000C Plus 48V, 18 kWh,
Solar-Assistant - monitorovanie
cerberus
Příspěvky: 3
Registrován: pát úno 17, 2023 11:00 am

Re: Chyba baterie pylontech US 2000

Příspěvek od cerberus »

Skymen píše: úte srp 15, 2023 9:04 pm
Vlasta1 píše:Prosim Poradi mi nekdo co s tim kdyz pri prehravani FW se rozpojil kabel a baterka ted nejde ani zapnout dekuji Vlasta
Chceš BMS desku opravit?
opravil by si bms aj od pylontech h2? poslať to cele alebo len dosku?
cerberus
Příspěvky: 3
Registrován: pát úno 17, 2023 11:00 am

Re: Chyba baterie pylontech US 2000

Příspěvek od cerberus »

cerberus píše: úte dub 23, 2024 8:07 am
Skymen píše: úte srp 15, 2023 9:04 pm
Vlasta1 píše:Prosim Poradi mi nekdo co s tim kdyz pri prehravani FW se rozpojil kabel a baterka ted nejde ani zapnout dekuji Vlasta
Chceš BMS desku opravit?
opravil by si bms aj od pylontech h2? poslať to cele alebo len dosku?
nedá sa mi poslať správa, pylontech status bliká na oranžovo a menič ho nevidí a bms nezobrazuje ani stav nabitia ani koľko má blokov

  • Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek