Jaký střídač, totožných parametrů, s pasivním chlazením

Měniče stejnosměrného proudu na střídavý proud, porovnání účinnosti, ztráty, optimalizace použití měničů, střídače v UPS - záložní zdroje.
Uživatelský avatar
marsal64
Příspěvky: 1200
Registrován: sob čer 16, 2018 1:45 pm
Lokalita: Velké Popovice
Systémové napětí: 48V
Výkon panelů [Wp]: 9,3
Kapacita baterie [kWh]: 30
Chci prodávat energii: NE
Chci/Mám dotaci: NE
Bydliště: Velké Popovice

Re: Jaký střídač, totožných parametrů, s pasivním chlazením

Příspěvek od marsal64 »

Dagus píše:Soudit nebudu, ale morálně bych si fanga nikdy nekoupil.
Ano, žádného Fanga nemám, protože se mi to také nelíbí.
Dagus píše: Ty budeš ležet hned vedle střídače? Škoda že nejsi blíž, nechal bych ti ten strašnej hluk a brum poslechnout. Mě vadí i běžící kompresor klimatizace venku na žulovém bloku a ten MP 5000 neslyším.
Když jsi spokojen s phoenixem, nelze s ním udělat paralell? Nebo kombinace Phoenix OUT-> IN MP2 3000VA v modu UPS s limiterem vstupu na 6A. To bych si udělal já. MP2 3000VA měla menší brum i při prasečičinách z fénu.
Chápu, ale vrabčí hnízdo v poustevně je již dostatečně velké a já prostě nechci při malém výkonu opravdu slyšet "nic", jak to mám teď. Tak bych si to asi musel u Tebe poslechnout ;-).

Ještě k tomu zvuku z jiné strany:
Victron Phoenix Inverter Compact 24/2000 mne svého času nepříjemně překvapil v jiné věci (psal jsem to tady kdysi): při zapojení fázově řízené zátěže (vytěžování) se z něj začnou ozývat zvuky ne nepodobné motorové pile - harmonické kmitočty prostě rozkmitají transformátor nebo jeho upevnění. Toto VF měnič jako Axpert VMII nedělá. Docela by mne zajímalo jesli MP 5000 nebo MP 5000 II toto dělá také. Pokud ano, stejně bych si moc nepomohl...

A ještě zcela OT:
Kdysi mne z MP Filip vybanoval, protože jsem umístil do podpisu odkaz na jiné fórum, tak, jak to mám v podpisu nyní. Nešťastnou historii banování na MP známe, pro mne bylo důležité, že dumi narozdíl od Filipa umožnil mít "svou" sekci fóra, kde se věci jednoduše editují/updatují, což je velmi praktické pro popisy "svých" instalaci a - pokud dobře rozumím - na MP zde to stále nejde. A snad je jasné, že takové věci člověk nedělá pro sebe, ale pro případnou inspiraci jiným na fóru. Pokud by odkaz v podpisu nicméně správce MP iritoval nadmíru, prosím o SZ a podpis klidně smažu.

  • Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek