Solax X3 G4 15 hybrid DSP Run at Boot

Hybridní elektrárny připojené do rozvodné sítě pro rodinné domy a bytové zástavby s možností plynulého řízení toku energie, popis, technické detaily, celkový výkon, fotografie.
sonyr
Příspěvky: 24
Registrován: pon srp 06, 2012 8:58 pm

Solax X3 G4 15 hybrid DSP Run at Boot

Příspěvek od sonyr »

Prosím nápad...
Včera podpora solaxu (Čína) prováděla aktualizaci na mém střídači solax X3 G4 15 hybrid. Bohužel se to nějak nepovedlo a střídač píše jenom DSP run an boot. Sehnal jsem aktualizaci na USB. Když postupuji dle manuálu pro aktualizace tak v adresáři ARM dám OK a už mi to neukáže verz ale vrátí se zpět do adresáře kde je ARM a DSP... Nenápadně někoho jak z toho ven? Podpora si nechala zaslat fotku štítků chtěli změřit a vyfotit napětí na stringu a fotku zapojeného stringu... Nemáme další info jestli je úplně mrtvý nebo jestli je ještě možnost jak z toho ven. Samozřejmě jsem zkoušel různé restarty s DC bez DC a AC bez AC s baterií bez baterie... Za jakékoliv nápady budu vděčný... Mě ani instalační firmu už nic nenapadá...

Děkuji za reakci...
FRSO
Příspěvky: 2306
Registrován: ned srp 14, 2011 10:13 pm
Lokalita: poblíž Hodonína
Systémové napětí: >48V
Výkon panelů [Wp]: 7200
Kapacita baterie [kWh]: 9

Re: Solax X3 G4 15 hybrid DSP Run at Boot

Příspěvek od FRSO »

sonyr píše:Prosím nápad...
Včera podpora solaxu (Čína) prováděla aktualizaci na mém střídači solax X3 G4 15 hybrid. Bohužel se to nějak nepovedlo a střídač píše jenom DSP run an boot. Sehnal jsem aktualizaci na USB. Když postupuji dle manuálu pro aktualizace tak v adresáři ARM dám OK a už mi to neukáže verz ale vrátí se zpět do adresáře kde je ARM a DSP... Nenápadně někoho jak z toho ven? Podpora si nechala zaslat fotku štítků chtěli změřit a vyfotit napětí na stringu a fotku zapojeného stringu... Nemáme další info jestli je úplně mrtvý nebo jestli je ještě možnost jak z toho ven. Samozřejmě jsem zkoušel různé restarty s DC bez DC a AC bez AC s baterií bez baterie... Za jakékoliv nápady budu vděčný... Mě ani instalační firmu už nic nenapadá...

Děkuji za reakci...
To máš co za ostrovní fve ?, Tak kup nový, nebo reklamuj.
5,4 kWp JJZ 4deg,1,8kWp JV 24deg, do 13.8.2022 bylo 3,6 kWp, MPII 5k, Victron MPPT 250/85-TR, aku 9,45 kWh Lion 15S, BMS 200A, Smart Shunt 500A.
k 28.3.2024 8500kWh
gb3313
Příspěvky: 11
Registrován: ned čer 14, 2020 1:16 pm

Re: Solax X3 G4 15 hybrid DSP Run at Boot

Příspěvek od gb3313 »

Jestli to nebude tím, že máš zasněžené panely. Mně to psalo při první letošní sněhové nadílce. Střídač zkouší bootovat, ale nemá dostatečné napětí/proud. Že by se nepodařil update firmwaru, to se mi moc nezdá.
Pokud to načte update soubory, ale update neprovede, pak to znamená, že jsou nejnovější/identické s již nahranými.
sonyr
Příspěvky: 24
Registrován: pon srp 06, 2012 8:58 pm

Re: Solax X3 G4 15 hybrid DSP Run at Boot

Příspěvek od sonyr »

Sněhem to určitě není... Byl jsem přímo u toho když začal vzdálená aktualizace... Bohužel se z nějakého důvodu nedokončila... Aktuální výkon byl od 1500 - 4000 w... Od té chvíle je DC strana naprosto bez komunikace a nedá se nijak probudit... Řešíme to s dodavatelem a přímo Čínou... Jen to píšu jestli někoho něco nenapadne jak by to šlo obejít...
gb3313
Příspěvky: 11
Registrován: ned čer 14, 2020 1:16 pm

Re: Solax X3 G4 15 hybrid DSP Run at Boot

Příspěvek od gb3313 »

Jakou máš verzi FW ? Jak je dlouho FVE v provozu ? Zkoušel jsi downgrade FW na nižší verzi ?
Otázkou pak je, zda-li do toho raději nesahat, pokud se o to zajímá výrobce.
Pokud je to nějaká nová verze FW, která není odladěná, pak by to mohl být je softwarový problém.
Držím palce. Napiš, jak to dopadlo.
sonyr
Příspěvky: 24
Registrován: pon srp 06, 2012 8:58 pm

Re: Solax X3 G4 15 hybrid DSP Run at Boot

Příspěvek od sonyr »

Ještě mám starší fw můžu zkusit. Já si právě myslím že dálkově už s tím nepůjde nic udělat. Dodavatel tvrdí že když Čína chtěla už fotky ze asi řeší už rovnou reklamaci. Jde o to že to bylo v pátek a jelikož je Čína o dost hodin pozadu nedostali z nich už odpověď. Takže uvidíme co bude v pondělí... Problém je že když už je to reklamace bude to tak svá měsíce bez měniče a to musím nějak vyřešit proto se snažím nějak tomu předejit. Starší fw zkusím problém je ta DC strana. Pro načtení souboru neukáže ani verzi FW a hned se restartuje.
Foox
Příspěvky: 6
Registrován: čtv srp 11, 2022 1:43 pm

Re: Solax X3 G4 15 hybrid DSP Run at Boot

Příspěvek od Foox »

daj starší soft ak máš 1.23/1.24, na USB dodrž adresárovú štruktúru - UPDATE/ARM, DSP, najprv updatni ARM, potom DSP, chytí sa. číňan sa s tým babral v nevhodnom čase. Podmienka úspechu je slnko na paneloch alebo bateria aspoň na 30%. Ak sa ti to podarí sprevádzkovať, nahraj najnovší update 1.26/1.27 a zruš diaľkovú správu meniča
FVE Karpaty 10.2 kWp, JV/JZ, Solax X3-Hybrid-12.0-D (G4), Solax Triple Power 23.2 kWh
sonyr
Příspěvky: 24
Registrován: pon srp 06, 2012 8:58 pm

Re: Solax X3 G4 15 hybrid DSP Run at Boot

Příspěvek od sonyr »

Zapomněl jsem odpovědět i zde... Střídač je docela vybíravý i v druhu a velikosti USB flash. Kombinací několika druhů flash a starší posléze novější sw se nakonec solax rozběhl... Každopádně děkuji za reakce...

  • Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek