SOLAX X3 hybrid 10.0-D-E

Hybridní elektrárny připojené do rozvodné sítě pro rodinné domy a bytové zástavby s možností plynulého řízení toku energie, popis, technické detaily, celkový výkon, fotografie.
sauertom
Příspěvky: 17
Registrován: úte led 04, 2022 10:29 am

SOLAX X3 hybrid 10.0-D-E

Příspěvek od sauertom »

Dávám do provozu výše uvedený střídač a ztroskotal jsem úplně na začátku při nastavení, kdy to po mě chce přístupový pin (4místný kód). Můžete někdo poradit, jak se k němu dostanu?? Nemám na mysli uživatelský přístup, ale "servisní". Díky, díky, díky
Uživatelský avatar
packy_gis
Příspěvky: 11
Registrován: sob bře 12, 2022 5:32 pm

Re: SOLAX X3 hybrid 10.0-D-E

Příspěvek od packy_gis »

Já jsem někde četl, že univerzální kód je 2014.
Packy
Hanz
Příspěvky: 3
Registrován: pon dub 04, 2022 6:23 am

Re: SOLAX X3 hybrid 10.0-D-E

Příspěvek od Hanz »

Je to 2014
sauertom
Příspěvky: 17
Registrován: úte led 04, 2022 10:29 am

Re: SOLAX X3 hybrid 10.0-D-E

Příspěvek od sauertom »

vyzkouším a dám vědět ! díky
sauertom
Příspěvky: 17
Registrován: úte led 04, 2022 10:29 am

Re: SOLAX X3 hybrid 10.0-D-E

Příspěvek od sauertom »

Pánové, klobouček-bingo. Diky moc.
sauertom
Příspěvky: 17
Registrován: úte led 04, 2022 10:29 am

Re: SOLAX X3 hybrid 10.0-D-E

Příspěvek od sauertom »

Tak se to úspěšně podařilo rozchodit. První zkušenosti s provozem (zakázané přetoky do sítě) jsou v podstatě dobré-zatím se s tím “sžívám”. Ta appka od solaxu je docela zoufalá (aktualizace dat každých 5 minut, v podstatě online ze záznamu :-)). C o mne překvapuje, že i přes dostaek kapacity baterek, resp. Výkonu panelů si systém podle appky neustále nějaké watty přicucává ze sítě? Je to tak O.K.?
stminy116
Příspěvky: 67
Registrován: čtv bře 07, 2019 9:47 am

Re: SOLAX X3 hybrid 10.0-D-E

Příspěvek od stminy116 »

Kolko je to nejaké waty?
Uživatelský avatar
tomas
Příspěvky: 2565
Registrován: pon bře 07, 2011 11:05 am
Bydliště: Třinec

Re: SOLAX X3 hybrid 10.0-D-E

Příspěvek od tomas »

Ta apka nezobrazuje 5 minutový průměr, ale aktuální stav co 5 minut. Za další milisekundu to může být úplně jinak. Navíc všechny ty hodnoty nejsou změřeny ve stejný okamžik. Kolísá to kolem nuly podle toho jak se vypínají a zapínají spotřebiče.
Distribuční 4-Q elektroměr to průměruje na sekundy, takže pokud to střídač do sekundy energeticky vyreguluje na 0. Tak elektroměr naměří 0. Důležité je, co naměří distribuční elektroměr a jakou má toleranci měření na 0 hodnotě výkonu.
Chci elektrárnu s licencí a s prodejem přebytků nebo komunitní výměnou energie: ANO
sauertom
Příspěvky: 17
Registrován: úte led 04, 2022 10:29 am

Re: SOLAX X3 hybrid 10.0-D-E

Příspěvek od sauertom »

To dává smysl. Díky
rouchi
Příspěvky: 63
Registrován: čtv čer 11, 2015 7:22 pm

Re: SOLAX X3 hybrid 10.0-D-E

Příspěvek od rouchi »

Konečně se mi dostal nový solax do ruky a mám s ním nějaký problémy:

1) tak to ja zase pro změnu i z historických grafů mám přetoky docela velke a "stabilní" i pri omezení na nulu :-( nevíte někdo co bych mohl mít špatně ? (zapojení měřiče CINT DSTU666, jiný rezim, nebo něco ?) (radsi jsem to pak vypnul...)
2) (meter setting mam (meter, enable, addr - 1 a 2 direction positive)
3) někde jsme četl, že jde aktualizovat i na dálku, ale nikde jsem nenašel kde se k tomu proklikat...
4) nejde někde nastavit aby ta aktualizace screenu nebyla jednou za 5 minut, ale rychleji ?
Přílohy
Solax - pretoky.png
Janek
Příspěvky: 5
Registrován: pon dub 18, 2022 8:30 pm

Re: SOLAX X3 hybrid 10.0-D-E

Příspěvek od Janek »

No myslím že vím, je to v nastavení střídače . Běžte do servistního nastavení ( kód 2014) a pak najděte položku Phase Unbalanced defaultně je vypnutá , tak jí zapněte a střídač se pak bude řídit po fázích to znamená, že bude hledat nulu každé fáze. Já mám přetoky neměřitelné tedy pod 1W.
sauertom
Příspěvky: 17
Registrován: úte led 04, 2022 10:29 am

Re: SOLAX X3 hybrid 10.0-D-E

Příspěvek od sauertom »

Díky za radu, i já jsem jí využil a uvidíme. Taky jsem měl doposud nějaké přetoky, sice malé, ale byly na grafu vidět. Jednou, dvakrát za den ale vystřelily krátkodobě i na 1,5 kw....tak uvidíme. Ještě mám dotaz, předpokládám, že máš i baterie, na kolik máš nastavenou minimální kapacitu? Já jsem nastavil 25%, uvažuji jít na 20%...??
sauertom
Příspěvky: 17
Registrován: úte led 04, 2022 10:29 am

Re: SOLAX X3 hybrid 10.0-D-E

Příspěvek od sauertom »

rouchi píše:Konečně se mi dostal nový solax do ruky a mám s ním nějaký problémy:

1) tak to ja zase pro změnu i z historických grafů mám přetoky docela velke a "stabilní" i pri omezení na nulu :-( nevíte někdo co bych mohl mít špatně ? (zapojení měřiče CINT DSTU666, jiný rezim, nebo něco ?) (radsi jsem to pak vypnul...)
2) (meter setting mam (meter, enable, addr - 1 a 2 direction positive)
3) někde jsme četl, že jde aktualizovat i na dálku, ale nikde jsem nenašel kde se k tomu proklikat...
4) nejde někde nastavit aby ta aktualizace screenu nebyla jednou za 5 minut, ale rychleji ?

ad3) - aktualizovat na dálku lze z aplikace v mobilu (Solaxcloud) v menu nastavení střídače
ad4) - nelze, 5 minutová aktualizace je daná
sauertom
Příspěvky: 17
Registrován: úte led 04, 2022 10:29 am

Re: SOLAX X3 hybrid 10.0-D-E

Příspěvek od sauertom »

rouchi píše:Konečně se mi dostal nový solax do ruky a mám s ním nějaký problémy:

1) tak to ja zase pro změnu i z historických grafů mám přetoky docela velke a "stabilní" i pri omezení na nulu :-( nevíte někdo co bych mohl mít špatně ? (zapojení měřiče CINT DSTU666, jiný rezim, nebo něco ?) (radsi jsem to pak vypnul...)
2) (meter setting mam (meter, enable, addr - 1 a 2 direction positive)
3) někde jsme četl, že jde aktualizovat i na dálku, ale nikde jsem nenašel kde se k tomu proklikat...
4) nejde někde nastavit aby ta aktualizace screenu nebyla jednou za 5 minut, ale rychleji ?

Ještě jsem se koukal na ten Váš graf, Vy tam nemáte stabilní přetoky, spíš tam stabilně ze sítě odebíráte, nebo??
sauertom
Příspěvky: 17
Registrován: úte led 04, 2022 10:29 am

Re: SOLAX X3 hybrid 10.0-D-E

Příspěvek od sauertom »

Janek píše:No myslím že vím, je to v nastavení střídače . Běžte do servistního nastavení ( kód 2014) a pak najděte položku Phase Unbalanced defaultně je vypnutá , tak jí zapněte a střídač se pak bude řídit po fázích to znamená, že bude hledat nulu každé fáze. Já mám přetoky neměřitelné tedy pod 1W.

Díky, vyzkoušeno, přetoky se stabilizovaly na minimum. :-)
mgazda
Příspěvky: 4
Registrován: čtv črc 14, 2022 3:27 am

Re: SOLAX X3 hybrid 10.0-D-E

Příspěvek od mgazda »

Existuje u Solaxu X3 moznost nastavit, aby se baterie ihned, nebo v planovanou dobu vybily do site? (Tedy planovany pretok)
kodl69
Příspěvky: 7344
Registrován: sob črc 19, 2014 8:56 pm
Lokalita: severně od Brna
Systémové napětí: 48V
Výkon panelů [Wp]: 8kWp
Kapacita baterie [kWh]: 12kWh
Chci prodávat energii: NE
Chci/Mám dotaci: NE

Re: SOLAX X3 hybrid 10.0-D-E

Příspěvek od kodl69 »

Další co si nepřečetl podmínky tohoto fóra.
ostrov skoro 8kWp neustále ve stádiu zrodu: smartshunt(ex WBJR), MPPT150/45, MPPT 250/100(ex midnitesolar 150 clasic lite), 16S a různě P cca 340Ah Winston, MP II 5000,( ex Powerjack 8kW, ex samodomo cca 4kW). 48V DC rozvody a spotřebiče.
mgazda
Příspěvky: 4
Registrován: čtv črc 14, 2022 3:27 am

Re: SOLAX X3 hybrid 10.0-D-E

Příspěvek od mgazda »

kodl69 píše:Další co si nepřečetl podmínky tohoto fóra.
Dekuji za odpoved. Precetl a nechapu souvislost s mou otazkou.
cipis
Příspěvky: 4027
Registrován: pon srp 16, 2021 9:31 pm
Lokalita: blízko Brna
Bydliště: blízko Brna

Re: SOLAX X3 hybrid 10.0-D-E

Příspěvek od cipis »

Tak si to precti jeste jednou, evidentne sis to neprecetl poradne ...
9,77 kWp: 6240 Wp Jih, 2040 Wp Východ, 1490 Wp Západ
Regulátory Epever a Victron
Měnič Victron 2 kVA (celý byt + wifi/kamery/atd.), ostatní (CARSPA, Epever) aktuálně odpojené (vytěžování)
1 kW "nabíječka" 24 V
31 080 Wh staré olovo 7 488 Wh Li-Ion
Modře píši jako moderátor, černě jako člen.
FRSO
Příspěvky: 2230
Registrován: ned srp 14, 2011 10:13 pm
Lokalita: poblíž Hodonína
Systémové napětí: >48V
Výkon panelů [Wp]: 7200
Kapacita baterie [kWh]: 9

Re: SOLAX X3 hybrid 10.0-D-E

Příspěvek od FRSO »

mgazda píše:Existuje u Solaxu X3 moznost nastavit, aby se baterie ihned, nebo v planovanou dobu vybily do site? (Tedy planovany pretok)
S tím běž na FB, sem to nepatří. :roll:
5,4 kWp JJZ 4deg,1,8kWp JV 24deg, do 13.8.2022 bylo 3,6 kWp, MPII 5k, Victron MPPT 250/85-TR, aku 9,45 kWh Lion 15S, BMS 200A, Smart Shunt 500A.
k 7.2.2024 7800kWh

  • Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek