Pokus o malou elektrárnu v garáži
-
Mex
- Reputace: 294
- Lokalita: Brno
- Systémové napětí: >48V
Re: Pokus o malou elektrárnu v garáži
[OT]
Já jsem nikdy tohle vlákno nesledoval a četl jenom jeho název - Pokus o malou elektrárnu v garáži.
A říkal jsem si, že to není moc dobrý nápad stavět elektrárnu v garáži. Sice tam na panely nebude padat sníh, ale zase tam nebude moc slunka.
Teprve v poslední době jsem konečně docenil ten nápad postavit FVE uvnitř garáže.
Výroba je v posledních několika dnech venku na střeše asi stejná jako by byly ty panely v garáži. Ale tam se aspoň nebudou špinit.
Já jsem nikdy tohle vlákno nesledoval a četl jenom jeho název - Pokus o malou elektrárnu v garáži.
A říkal jsem si, že to není moc dobrý nápad stavět elektrárnu v garáži. Sice tam na panely nebude padat sníh, ale zase tam nebude moc slunka.
Teprve v poslední době jsem konečně docenil ten nápad postavit FVE uvnitř garáže.
Výroba je v posledních několika dnech venku na střeše asi stejná jako by byly ty panely v garáži. Ale tam se aspoň nebudou špinit.
- JirkaE
- Reputace: 270
- Lokalita: Kousek od Rozvadova
- Systémové napětí: 48V
- Výkon panelů [Wp]: 7350
- Kapacita baterie [kWh]: 38
- Chci prodávat energii: NE
- Chci/Mám dotaci: NE
Re: Pokus o malou elektrárnu v garáži
To Tvoje ano...
Ale v zimě při 25kWh/100km a baterce 64kWh - to asi nedopadne
Výkon jednotlivých stringů on-line : Victron MPPT-1 / Victron MPPT-2 / Victron MPPT-3 / Victron MPPT-4
Porovnání všech již 4 stringů a teploty vody bojlerů 1-3 : POROVNÁNÍ
Porovnání všech již 4 stringů a teploty vody bojlerů 1-3 : POROVNÁNÍ