FW JK BMS JK-PB2A16S20P
Souhrn tématu
Uživatelé diskutují o firmware verzi 19.27 u BMS PB2A16S20P, kde dvě novější zařízení nezobrazují stav nabíjení a čas nabíjení. Probírá se detailní měření odporů balančních vodičů, včetně vlivu vnitřního odporu článků, přechodových odporů a délky vodičů. Doporučuje se kontrola šroubků, oxidace konektorů a případné testování přesnosti měření BMS. Diskuze pomáhá lépe pochopit fungování a diagnostiku BMS PB2A16S20P.
- glottis
- Reputace:505
- Lokalita: okolí Mělníka
- Systémové napětí: 48V
- Výkon panelů [Wp]: 13000
- Kapacita baterie [kWh]: 30
Re: FW JK BMS JK-PB2A16S20P
unicast: jak jsem psal, cekam ze to je mereni od pinu konektoru bms k druhemu pinu u bms a to / 2. Neumim si predstavit, jak jinak by to spocitali a zmerili. Takze vsechno mezi tim. clanek pak ma 0,2mΩ tak to je uz zanedbatelne.
- Valdano
- Reputace:277
- Lokalita: Česká Lípa
- Chci prodávat energii: NE
- Chci/Mám dotaci: NE
Re: FW JK BMS JK-PB2A16S20P
Ano na vnitřní odpor článků jsem zapomněl. V tom celkovém odporu pro jednu balanční větev je zahrnut i vnitřní odpor příslušného článku.unicast píše: stř dub 22, 2026 3:26 pmMimochodem, mám ten dojem, že v té cells wire resistance je u JK započítán i vnitřní odpor článků.
Takže jen pro pořádek v tom bude viz následující rozpis:
- vnitřní odpor příslušného článku,
- odpor dvou balančních vodičů + a - od článku k JK-BMS,
- odpor příslušných přívodů od balančního konektoru na DPS JK-BMS,
- odpor samotných oček na příslušných balančních vodičích,
- přechodové odpory ve spoji očka na balančních vodičích vůči příslušnému busbaru na článku,
- přechodové odpory na příslušných kontaktech balančního konektoru.