FW JK BMS JK-PB2A16S20P
Souhrn tématu
Uživatelé diskutují o firmware verzi 19.27 u BMS PB2A16S20P a problému, kdy dvě novější zařízení nezobrazují stav nabíjení a čas nabíjení. Probírá se také měření odporu balančních vodičů, jeho vliv na balancování a přesnost naměřených hodnot. Diskuze objasňuje, že odpor zahrnuje vnitřní odpor článků, vodičů a přechodové odpory, a že drobné odchylky jsou běžné a většinou nezpůsobují problémy v praxi.
- glottis
- Reputace:505
- Lokalita: okolí Mělníka
- Systémové napětí: 48V
- Výkon panelů [Wp]: 13000
- Kapacita baterie [kWh]: 30
Re: FW JK BMS JK-PB2A16S20P
unicast: jak jsem psal, cekam ze to je mereni od pinu konektoru bms k druhemu pinu u bms a to / 2. Neumim si predstavit, jak jinak by to spocitali a zmerili. Takze vsechno mezi tim. clanek pak ma 0,2mΩ tak to je uz zanedbatelne.
- Valdano
- Reputace:277
- Lokalita: Česká Lípa
- Chci prodávat energii: NE
- Chci/Mám dotaci: NE
Ano na vnitřní odpor článků jsem zapomněl. V tom celkovém odporu pro jednu balanční větev je zahrnut i vnitřní odpor příslušného článku.unicast píše: stř dub 22, 2026 3:26 pmMimochodem, mám ten dojem, že v té cells wire resistance je u JK započítán i vnitřní odpor článků.
Takže jen pro pořádek v tom bude viz následující rozpis:
- vnitřní odpor příslušného článku,
- odpor dvou balančních vodičů + a - od článku k JK-BMS,
- odpor příslušných přívodů od balančního konektoru na DPS JK-BMS,
- odpor samotných oček na příslušných balančních vodičích,
- přechodové odpory ve spoji očka na balančních vodičích vůči příslušnému busbaru na článku,
- přechodové odpory na příslušných kontaktech balančního konektoru.
- Mex
- Reputace:383
- Lokalita: Brno
- Systémové napětí: >48V
Já tyhle malovoltové BMS vůbec neznám.
Ale moc mě nenapadá, k čemu je nutné znát přesný odpor přívodního drátu k balancéru.
To je ten SW v tom tak blbě napsaný, že měření napětí článku probíhá při zatížení balancérem, aby to nějak vadilo?
Nebo ten balancér neměří při balancování proud ale nějak se spoléhá na nepřímé měření přes napětí?
Nějak se mi nezdá, že by tak populární výrobek byl navržený tak divně.
A pokud nevíte, co ten údaj vlastně říká - není nejjednodušší na jeden článek tam vřadit do cesty navíc špulku třeba 30m drátu a hned uvidíte?
Ale moc mě nenapadá, k čemu je nutné znát přesný odpor přívodního drátu k balancéru.
To je ten SW v tom tak blbě napsaný, že měření napětí článku probíhá při zatížení balancérem, aby to nějak vadilo?
Nebo ten balancér neměří při balancování proud ale nějak se spoléhá na nepřímé měření přes napětí?
Nějak se mi nezdá, že by tak populární výrobek byl navržený tak divně.
A pokud nevíte, co ten údaj vlastně říká - není nejjednodušší na jeden článek tam vřadit do cesty navíc špulku třeba 30m drátu a hned uvidíte?